INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Uluitor! Courtois a apărat excelent și s-a opus unei înfrângeri mult mai severe deși a jucat cu ruptură musculară

Thibaut Courtois // Foto: Imago
Thibaut Courtois // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2023 20:41 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 00:22

Portarul lui Real Madrid suferise o leziune la triceps încă din weekend, de la meciul cu Getafe, dar a insistat să apere și în returul cu Manchester City. „Los blancos” au pierdut, 0-4, fiind eliminați din semifinalele Ligii, dar Thibaut Courtois s-a opus unui eșec mult mai dur.

Decizia lui Carlo Ancelotti, de a-l folosi în weekend pe Thibaut Courtois la un meci fără importanță din LaLiga, în condițiile în care oricum Barcelona cucerise titlul de campioană, iar Real urma să joace partida sezonului la Manchester, a surprins mult la Madrid.

Courtois a fost preferat chiar și accidentat ucraineanului Lunin

Și tocmai în această partidă, 1-0 cu Getafe, portarul belgian a suferit o ruptură la triceps, a dezvăluit Marca. Și totuși, chiar și accidentat, Courtois nu a vrut să rateze returul contra lui City, după 1-1 în prima manșă a semifinalelor Champions League. A insistat să evolueze, și Ancelotti a cedat. Oricum, varianta de rezervă, ucraineanul Lunin, nu îi dădea prea mare siguranță.

Manchester City i-a convins pe șefii Realului că e timpul pentru investiții serioase » Cine sunt cele patru mari ținte ale galacticilor
REAL MADRID
Manchester City i-a convins pe șefii Realului că e timpul pentru investiții serioase » Cine sunt cele patru mari ținte ale galacticilor

Courtois l-a blocat de trei ori pe Haaland

Courtois a părut să nu fie afectat prea tare de leziunea musculară. A apărat excelent, salvându-și echipa în mai multe rânduri în situații critice pentru apărarea madrilenă. De trei ori a respins numai în fața lui Erling Haaland, interzicându-i golul bombardierului norvegian. Fără goalkeeperul valon, Real (învinsă cu 0-4 la Manchester) ar fi pierdut mult mai rău miercuri, pe Etihad.

Courtois: „Ne-au supus unei presiuni mari”

La sfârșit, la flash-interviu, Courtois nu a spus niciun cuvânt despre accidentarea sa. A vorbit doar despre meci. „Ne-au supus unei presiuni mari, nu ne-au lăsat să ieșim din zona noastră cu mingea la picior. Nu am reușit să ne facem jocul nostru, să creăm spații”, a declarat portarul. 

În primul sfert de oră, jucătorii lui Real au avut doar 15 pase corecte, în timp ce adversarii au schimbat 124 de pase. „Golul de 1-0 ne-a costat mult. Apoi, dacă șutul lui Toni Kroos ar fi intrat, partida s-ar fi putut schimba”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

După ce a zdrobit Real Madrid în semifinalele Ligii, Guardiola a făcut o poză ISTORICĂ! Face înconjurul internetului

Patrice Evra, luat la „roast” de prezentatoare și de fostul rival de la Manchester City: „De ce te-ai îmbrăcat așa?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
inshallah
inshallah  •  19 Mai 2023, 13:22

"... interzicându-i golul bombardierului norvegian..." > Haaland e bombardier amu' :))))

vali_r
vali_r  •  18 Mai 2023, 22:32

Barcelona a castigat deja titul in Italia. Foarte tare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează