INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - BAYERN 3-0

Critici dure primite de Pep după eșecul cu Barcelona: ”Guardiola o trage pe Bayern în jos”

Pînă și Pep a fost surprins neplăcut de rezultatele strategiei sale. Cîte ceva a mai reușit să corecteze, dar degeaba // Foto: Reuters
Pînă și Pep a fost surprins neplăcut de rezultatele strategiei sale. Cîte ceva a mai reușit să corecteze, dar degeaba // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 08 mai 2015 00:00

Foștii internaționali, acum analişti TV, au fost surprinși de tactica antrenorului catalan: ”Probabil că Messi, Neymar și Suarez s-au simțit ca niște copii într-un magazin cu dulciuri".

În Germania, Pep Guardiola încă este intangibil. Chiar dacă la Munchen n-a reușit să mențină trendul impus de Jupp Heynckes în 2013, prin "tripla" campionat-Cupă-Ligă.

Dar în studiourile Sky Sports, trei foști jucători de top, astăzi analişti TV, Thierry Henry, Jamie Redknapp și Gary Neville, văd realitatea pe care șefii lui Bayern deocamdată o neagă: "Pep o trage pe Bayern în jos".

"Guardiola a căutat de la bun început să facă lucrurile altfel decît Heynckes. A vrut să-și pună propria amprentă. Dar în momentele importante, alegerile făcute nu i-au ieșit", a apreciat Redknapp. Cel mai bun exemplu, strategia "nebună" pregătită pentru semifinala de miercuri cu Barcelona.

Cu o apărare aproape sinucigașă, de trei, contra celui mai prolific trio din lume: Messi, Neymar, Suarez. Cu Rafinha fundaș stînga, cînd el joacă în mod obișnuit pe dreapta, pentru a-l bloca pe argentinian.

Schweinsteiger, altădată "dispecerul", pus să facă marcaj la Busquets. Iar Muller, cel mai bun atacant al oaspeților, înlocuit în minutul 79, la 0-1, cînd Bayern avea mai mare nevoie de-un gol.

Pentru fostul fundaș al lui Man. United, Gary Neville, mutări "de neînțeles. Pep ne-a șocat pe toți. A făcut totul altfel decît era de așteptat. Dar Barcelonei i-a convenit de minune. Cu așa spații mari la dispoziție, probabil că Messi, Neymar și Suarez s-au simțit ca niște copii într-un magazin cu dulciuri".

L-a blestemat Muller?!

Thomas Muller a fost nu doar surprins, ci și iritat, cînd s-a văzut înlocuit. Iar în fața băncii de rezerve a avut o conversație tensionată cu Guardiola.

"Normal că nu eram bucuros. Ar fi fost culmea! Dar și emoțiile au jucat un rol. Pep e șeful, ce poți face?", a comentat atacantul. Un cititor pe buze pretinde însă că Muller l-ar fi blestemat pe Guardiola!

"Jucătorii lui Bayern au părut ușurați cînd Pep și-a dat seama că a greșit și a revenit la apărarea de patru"
Gary Neville, fost internațional englez

"Guardiola e unul dintre cei mai mari antrenori din lume. Dar la Munchen a exagerat. Prea multe riscuri"
Jamie Redknapp, fost internațional englez

"Guardiola făcea mutări tactice neașteptate și cînd eram eu la Barcelona. Chiar împotriva Realului! Atunci i-au ieșit, acum nu"
Thierry Henry, fost internațional francez

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10206584657523154
Nicusor Porojan  •  08 Mai 2015, 10:57

Diferenta e ca Bayern e deja campioana in Bundesliga, in timp ce in Spania diferenta fata de Real Madrid a Barcelonei e de 2 puncte. Asadar "Lucho" nu-si permite sa trateze meciurile de campionat mai relaxat. Un pic de gandire nu ar strica inainte de a publica ceva, articolul asta e pur si simplu lipsit de logica si de argumente.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează