INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  "OPTIMI" / AC MILAN - TOTTENHAM 0-1

Crouch înscrie pe San Siro şi Tottenham învinge pe AC Milan » A răpus bestia

Articol de - Publicat miercuri, 16 februarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2011 00:36

Chiar fără temutul Bale, Tottenham a bătut aseară liderul din Serie A pe San Siro. Crouch a dat sentinţa şi londonezii au devenit favoriţi pentru "sferturi"

Milan n-a semănat deloc aseară în Ligă cu echipa care domină Serie A şi Tottenham a profitat (1-0).

Ploaia parcă i-a invitat la atac pe londonezi, care s-au simţit pe San Siro ca şi acasă! Deşi a lipsit Bale de pe stînga, a compensat pe partea cealaltă Lennon. "Spiriduşul" englez i-a scos sufletul lui Antonini, căutîndu-l cu mingi pe gigantul Crouch. Presingul sufocant a obligat-o pe Milan să sufere şi să treacă foarte rar centrul terenului. Aşa că prima repriză a curs aproape în sens unic şi scorul alb de la pauză se datorează lipsei de sclipire a oaspeţilor şi paradei lui Amelia la lobul lui Van der Vaart.

Allegri a priceput că trebuie să intervină la vestiare, mutînd cu Pato în locul lui Seedorf. Iar jocul "rossonerilor" s-a animat, ba a apărut şi prima ocazie: Gomes a salvat însă de la vinclu "capul" lui Yepes. Redknapp a răspuns, obligat şi el de efectele teribilei bătălii din iarbă, prin introducerea lui Modrici. Duelul s-a echilibrat şi cornerele la poarta engleză s-au înmulţit. Nu şi baloanele servite lui Ibrahimovici, bine păzit ieri. Milan a continuat să macine în gol şi Tottenham a lovit pe contraatac. Lennon a fugit ca trenul pe lîngă Yepes şi l-a servit ideal pe Crouch, ce a plasat mingea imparabil, la colţ: 0-1. Păcat de golul din "foarfecă" reuşit de Zlatan în ultimele secunde, anulat corect pentru fault în atac! Spurs sînt acum favoriţi pentru "sferturi".


Abbiati scos de Crouch
Milan a fost forţată să facă prima schimbare după doar 18 minute. Antrenorul Allegri l-a pierdut pe Abbiati, accidentat la cap în urma uneia dintre desele ciocniri avute cu Crouch. Portarul italian s-a plîns de o lovitură în zona cervicală, a ameţit şi a fost scos cu targa, cedîndu-i postul între buturi lui Amelia. Abbiati a ieşit cu gîtul imobilizat într-un guler şi a fost transportat imediat la spital, unde i s-au făcut analize. Cu targa a părăsit terenul şi Corluka după pauză, croatul revenind pe bancă în cîrje, cu glezna dreaptă umflată.

Gattuso a luat-o razna!
Nervii milanezilor au cedat la final. Gattuso s-a năpustit spre banca lui Tottenham, i-a pus mîna în gît lui Joe Jordan (foto), secundul lui Redknapp, şi i-a dat un cap în gură! A fost scînteia care a provocat un conflict general între cele două bănci, căpitanul rossonero fiind cu greu potolit şi scos din centrul grămezii.

AC MILAN - TOTTENHAM 0-1
(Crouch 80)
MILAN: Abbiati (18 Amelia) - Abate, Nesta, Yepes, Antonini - Gattuso, Thiago Silva, Flamini - Seedorf (46 Pato) - Ibrahimovici, Robinho. Antr. M. Allegri
TOTTENHAM: Gomes - Corluka (59 Woodgate), Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Palacios, Sandro, Pienaar (78 Kranjcar) - Van der Vaart (62 Modrici) - Crouch. Antr. H. Redknapp
A arbitrat Stephane Lannoy (Franţa)
Returul se va disputa pe 9 martie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
varain2
varain2  •  16 Februarie 2011, 06:04

...MIlanul nu domina campionatul italian!...e doar la 3 puncte peste NApoli si in 3 partide a facut 5 puncte!!!Inter domina campionatul...anii trecuti!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează