INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Tot pentru bogați! Cum se va schimba formatul Ligii Campionilor începând din 2024

Dispar grupele din Liga Campionilor // Foto: Imago
Dispar grupele din Liga Campionilor // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2022 16:23 / Actualizat marti, 10 mai 2022 18:25

Forul continental a ajuns la un acord cu cluburile. Din 2024, vor fi două locuri în Ligă asigurate potrivit coeficientului UEFA pentru sezonul precedent. Vor ajunge, astfel, tot în contul campionatelor puternice. Comitetul Executiv UEFA a luat această decizie astăzi, la Viena. 

Se știa că UEFA va modifica radical formatul Ligii Campionilor din 2024-2025, pentru a revitaliza competiția și a da o lovitură separatiștilor și proiectului lor ESL (European Super League).

Vor fi patru echipe în plus și vor dispărea grupele. Cele 36 de participante joacă fiecare, în prima fază, 8 meciuri cu 8 adversari diferiți (patru acasă, patru în deplasare) pe parcursul celor zece săptămâni de meciuri europene prevăzute de decizia inițială adoptată în aprilie 2021.

Final Four într-un singur oraș în Liga Campionilor

La sfârșit, formațiile ce ocupă locurile 1-8 se califică direct în „optimi”, iar pozițiile 9-24 intră în play-off, cele opt câștigătoare atingând și ele „optimile”. Ultimele 4 se bat pentru trofeu într-un Final 4 disputat într-un singur oraș, cu semifinale (manșă unică) și finală.

Pentru a mulțumi marile ligi, forul de la Nyon le oferă două bilete potrivit coeficientului UEFA. Dar nu pe ultimele 5 sezoane, ci numai pentru stagiunea precedentă.

Primele două țări în acest top primesc câte un loc în plus. Ca exemplu, Premier League (Anglia) și Eredivisie (Țările de Jos) ocupă pozițiile 1 și 2 în ierarhia europeană 2021-2022 și ar avea pentru sezonul viitor 5 și, respectiv, 3 reprezentante.

Un loc va reveni clubului clasat pe locul al treilea în campionatul asociației de pe locul cinci în ierarhia UEFA, iar un altul va fi acordat unei campioane prin extinderea de la patru la cinci a numărului de cluburi care se califică prin „ruta campioanelor”, astfel că vom avea 36 de echipe în competiție, în loc de 32.

„UEFA a arătat în mod clar astăzi că ne angajăm pe deplin să respectăm valorile fundamentale ale sportului și să apărăm principiul cheie al competițiilor deschise, cu calificare bazată pe meritul sportiv, pe deplin în concordanță cu valorile și modelul sportiv european. Deciziile de astăzi încheie un amplu proces de consultare pe parcursul căruia am ascultat ideile suporterilor, jucătorilor, antrenorilor, asociațiilor naționale, cluburilor și ligilor, pentru a numi doar câteva, cu scopul de a găsi cea mai bună soluție pentru dezvoltarea fotbalului european”, a explicat președintele UEFA, Aleksander Čeferin.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Exportăm tot mai puțini fotbaliști » Mai avem doar 75 stranieri, cei mai mulți fiind în Italia și Ungaria!

Incredibilul sfârșit al lui Jody Lukoki! Agresat de rude, mort la spital!

Playtech: IREAL! Veste ȘOC despre plecarea lui Sorin Oprescu din România. Când a fugit din țară, de fapt


Comentarii (7)
180190845824463
Mihnea Iorga  •  10 Mai 2022, 22:08
Postat de rocky5 pe 10 Mai 2022, 17:56

Dar ce credeați? Noi așteptăm să facă cineva haiducie, adică să ia de la cei bogați și să ne dea nouă, cei care știm doar să stam cu mâna întinsă la banii din drepturi TV, sau poate păcălim pe cineva să ne cumpere vreo pseudovaloare autohtonă. E ipocrit cel ce susține ca vreo echipă de la noi are ce căuta în Liga Campionilor!

Nu avem fata de fazele superioare, altfel cat sa facem doar simplu act de prezenta asa cum au facut sezonul acesta Besiktas, Malmo sau Dinamo Kiev ne descurcam si noi... Malmo si Dinamo Kiev au marcat un singur gol in 6 meciuri, Besiktas a avut medie de peste 3 goluri incasate pe meci.

romeverest
romeverest  •  10 Mai 2022, 19:08

Visul ciobanului national de a juca la masa bogatilor s-a spulberat !! Nici macar nepotii lui nu vor mai prinde ocazia de a vedea Fcsb-ul in Liga Campionilor !! Ii ramane doar sansa de a mai creste ceva tineri jucatori si ai vinde pe 5-6 milioane pe unde apuca !!

ucluj2011
ucluj2011  •  10 Mai 2022, 18:22
Postat de fanfcarges pe 10 Mai 2022, 17:41

Tot pentru bogati?? Adica vreti sa spuneti tot pentru aia care joaca cel mai bun fotbal? Ca noi mai lipseam ***

Păi chiar ESTE tot pentru bogați , pentru că "ăia care joacă cel mai bun fotbal" au bani cu nemiluita și cumpără tot ce este mai bun. Au bani și pentru infrastructură , și... pentru TOT. Un sistem echitabil era cel de pe vremea CCE , adică CAMPIOANA DIN FIECARE ȚARĂ , și așa chiar aveau TOȚI o șansă , dovadă că au fost cluburi "mici" precum Notingham Forest , Feyenoor Roterdam , Steaua București , Steaua Roșie Belgrad... care au câștigat CCE. ĂLA ERA SPORT , AIA ERA COMPETIȚIE SPORTIVĂ. ce se întâmplă în zilele noastre nu mai are nimic de a face cu sportul , ci cu corupția , cu banii , cu afacerile... adică trăim vremuri triste , ipocrite și josnice. Culmea este că unii ca tine nici nu-ți dau seama de asta. Ia dă-i Rapidului sau lui Dinamo sau Stelei banii PSGului sau banii lui Manchester City sau Real madrid... să vezi ce performanțe or să aibe!!! O să cumpărăm și NOI dealde Mbape și Messi și Cristiano Ronaldo , nu doar îmbuibații , ipocriții și șulfele din Occident.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează