INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA

„Cușcă” și „lanțuri” pentru Erling Haaland! Cum se pregătește Inter Milano să-l anihileze pe starul lui Manchester City

Erling Haaland, atacantul lui Manchester City, foto: Imago
Erling Haaland, atacantul lui Manchester City, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2023 12:17 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 13:43

Antrenorul Simone Inzaghi a pregătit un plan special la Inter Milano pentru a-l opri pe Erling Haaland, atacantul lui Manchester City. Două linii de apărare strânse, marcaj dublu și agresiv și mijlocașii centrali însărcinați să blocheze rampele de lansare De Bruyne și Grealish.

Una dintre cheile majore ale finalei de la Istanbul de sâmbătă, ora 22:00, va fi cum va reuși Inter să-l stopeze pe Erling Haaland. „Gheata de Aur" a Europei este atacantul capabil să înscrie 12 goluri în 10 meciuri de Ligă în acest sezon și principalul pericol pentru poarta lui Onana.

Gazzetta dello Sport a încercat să-i facă temele lui Simone Inzaghi și să deslușeacă modul în care îl va bloca pe norvegianul de 22 de ani. Va fi un marcaj complex, de echipă, în care fundașii și mijlocașii vor construi o „cușcă" și-l vor opri cu „lanțuri" vii în drumul către gol al „bestiei" lui Manchester City. 

E, într-un fel, o misiune asemănătoare cu cea pe care nerazzurrii lui Jose Mourinho și Chivu au avut-o în finala din 2010 contra olandezului Arjen Robben.

CFR Cluj a bătut palma cu noul antrenor: „Ne-am înțeles de principiu” » În weekend ajunge la Cluj!
CFR CLUJ
CFR Cluj a bătut palma cu noul antrenor: „Ne-am înțeles de principiu” » În weekend ajunge la Cluj!

Cum să-l anihileze Inter Milano pe Erling Haaland? Exemplu de la Rudiger

Nu va fi doar misiunea celor trei stoperi să-l blocheze pe blondul de 1,94m. Fundașul care-l va marca va fi ales dintre Bastoni și Acerbi, poate chiar prin rotație, cu celălalt asigurând dublajul, Acerbi având avantajul de a fi foarte bun în jocul la anticipare și-n duelurile unu la unu. „O să iau exemplu de la Rudiger în a-l opri, fără complexe și cu tensiunea potrivită", declara acum câteva zile Bastoni. 

Și mijlocașii centrali, Barella și Calhanoglu (favorit în fața lui Brozovic), vor avea aici o misiune importantă, să nu îi ofere profuzime lui Haaland și să-i taie legăturile din preajma careului. La fel cum fundașii laterali din 5-3-2-ul de pe faza de apărare trebuie să "gripeze" rampele de lansare De Bruyne și Grealish către Haaland.

Planurile anti-Manchester City: „E nevoie de o pușcă!”

Și Arrigo Sacchi l-a sfăruit pe Inzaghi cum să rezolve „problema" Erling Haaland: 

„Glumind aș spune că ar fi nevoie de o armă cu lunetă. Dar vorbind serios, Inter trebuie să fie atentă la mijlocul terenului, unde va rămâne în inferioritate concentrându-se pe norvegian. E nevoie de o apărare mai sus și de un presing mai agresiv pentru a nu pune presiune pe fundașii centrali. 

Dacă City va câștiga mijlocul va avea mult timp posesia balonului și atunci Inter va suferi. Haaland va beneficia de mai multe mingi și va fi deranj mare la poarta lui Onana".

10finale de cupe europene a jucat până acum Inter, care e depășită în Italia doar de Juventus (16) și Milan (14). Manchester City o va disputa la Istanbul abia pe a doua

Ar fi o greșeală să vorbim despre teama de Haaland ori de un adversar anume. Frica o ai față de criminali și hoți, nu de un fotbalist. Finala Ligii nu e Haaland împotriva lui Inter, ci Manchester City contra lui Inter 
- Alessandro Bastoni, fundaș Inter

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Situația lui Ianis Hagi la Rangers: „Dacă-i nefericit, nu va fi împiediat să plece”. Ce-i lipsește ca să fie un jucător de top

West Ham i-a fixat prețul lui Declan Rice, iar suma este record în Premier League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
contrabas3
contrabas3  •  09 Iunie 2023, 21:26

Dacă preocuparea lor principală este Haaland, au pierdut deja meciul înainte să și înceapă. Desigur, acestea sunt doar niște declarații pentru presă, dar și ei știu că Manchester City joacă de parcă Haaland nu ar fi acolo - adică nu joacă doar pentru el. De aceea și în semifinală nu Haaland a dat golurile, ci Silva, De Bruyne, Akanji și Álvarez.

steauaefcsb
steauaefcsb  •  09 Iunie 2023, 15:18

Te-ai uitat degeaba in 2008 la meci,daca astazi ai ajuns la o echipa de carton care nu respecta nici o regula in fotbal! Sper sa castige Inter!

mr90
mr90  •  09 Iunie 2023, 12:59

In mod normal ar fi vreo 3-0 pentru City ... italienii au avut culoar usor spre finala dar totusi sint duri, zgiriie, musca ... au oprit si Barca si Bayern in 2010 ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează