INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Declarații tari ale antrenorului care vrea s-o elimine pe Juventus din Ligă: "Așa ceva nu se cumpără de la supermarket"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2018 10:19

Mauricio Pochettino, managerul argentinian al lui Tottenham, a trăit de mic cu Juventus în casă. "E un vis devenit realitate. Să o antrenez pe Tottenham și să înfrunt o echipă cu o asemenea cultură de învingătoare. O enormă provocare".

Piemontez de origine, își înfruntă acum rădăcinile și echipa bunicilor pentru un loc între cele mai bune 8 din Europa. Juventus - Tottenham e marți, de la ora 21:45. 

Mauricio Pochettino simte adrenalina duelului cu campioana Italiei, pe care a iubit-o de mic și căreia îi poartă respect: "Am trăit cu Juventus de copil. Bunicul îmi vorbea mereu, nu înțelegeam mare lucru pentru că aveam câțiva ani. În Argentina era mediatizată și, cu trecerea timpului, am realizat dimensiunea clubului".

"Tactica și apărarea, punctele lor forte"

Managerul londonezilor îi vede pe bianconeri favoriți la calificare, dar știe cum poate produce surpriza.

"E un vis devenit realitate, o enormă provocare. Să o antrenez pe Tottenham și să înfrunt o echipă cu o asemenea cultură de învingătoare. Juve este avantajată de experiență, pe care nu o poți cumpăra de la supermarket. Ca să compensăm, va trebui să jucăm inteligent, să ne folosim capul, calitățile noastre și s-avem încredere. Tactica și apărarea sunt punctele forte ale italienilor, iar Juventus reprezintă la perfecție această cultură".

"Am urmărit-o pe Juve și cu Fiorentina, o echipă liniștită, stăpână pe mijloacele sale. Tottenham are propria identitate și e cel mai bun moment s-o întâlnim"
Mauricio Pochettino, manager Tottenham

12 meciuri
e seria fără înfrângere a lui Tottenham, care a pierdut ultima oară cu Man. City, 1-4 în Premier League, pe 16 decembrie

11 victorii cosnecutive
a reușit Juventus în Serie A și Cupa Italiei, golaveraj 25-1. N-a mai cedat de 84 de zile, 2-3 cu Sampdoria

Kane vs fortăreața bianconera

Și pentru Harry Kane e o provocare formidabilă. Golgeterul la zi din Premier League dă peste cea mai tare defensivă din Serie A, învinsă doar o dată în ultimele 16 partide, cel încasat de la Cáceres, la 3-1 cu Verona.

Absența la mijloc a lui Matuidi, accidentat (la fel ca Dybala, Barzagli și Cuadrado), poate fi un avantaj pentru The Spurs, însă Allegri cântărește dacă va folosi trei oameni în fața apărării, adăugându-l pe Bentancur sau Sturaro și renunțând la Bernardeschi. Dincolo, Pochettino are doar un dubiu: Sanchez sau Alderweireld?

  • Juventus - Tottenham, duel din optimile Ligii Campionilor, se joacă marți, de la ora 21.45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport și Pro X. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează