INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PETROLUL - SWANSEA, 20:30, ÎN DIRECT PE PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dialog în premieră cu Damien Boudjemaa: "Stadionul va fi plin, trebuie să învingem pentru fani"

Damien Boudjemaa, în meciul tur contra celor de la Vitesse, scor 1-1
Damien Boudjemaa, în meciul tur contra celor de la Vitesse, scor 1-1

Articol de - Publicat joi, 29 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 29 august 2013 10:12

Boudjemaa impresionează prin tehnică şi viteză. Calităţile sale şi originea algeriană îl fac să fie comparat cu Zidane. Francezul de 28 de ani al Petrolului e flatat de comparaţie. După golul superb reuşit al Arnhem contra celor de la Vitesse, 1-2 , Damien a declarat pentru GSP.ro că vrea o victorie azi împotriva lui Swansea, dedicată "celor mai frumoşi fani din ţară".

- Ai venit la Petrolul din liga a patra franceză. Îţi imaginai că vei face atît de repede saltul de la amatori la play-off-ul Europa League?
-Sincer nu, chiar nu mă gîndeam. Am ajuns aici acum doi ani, m-a adus managerul meu în probe. Am dat teste şi apoi am rămas. Era antrenor Răchită. Eu am jucat aici la fel cum am făcut-o şi în Franţa şi sînt mîndru că am reuşit să fac performanţă.

"Mă flatează comparaţia cu Zidane"

-Vorbeşte-mi puţin despre cum te-ai apucat de fotbal şi ce ai făcut pînă să ajungi în România.
-La 20 de ani jucam în Liga a şaptea din Franţa. Apoi am trecut prin toate diviziile inferioare, pînă la liga a patra, de unde am venit la Petrolul.

-Esti algerian la origine, ca şi Zidane. I-ai cucerit pe fani cu tehnica ta. Cum ţi se pare comparaţia cu starul francez?
-Ehh, nu pot să mă compar cu Zidane, mă flatează asocierea, dar mai am mult de muncă să mă pot compara cu el. Poate că avem calităţi comune, dar nivelul este altul.

-Ai deschis scorul în partida cu Vitesse, a fost primul tău gol în cupele europene. Ce ai simţit în acel moment?
-Nu îmi venea să cred. Am fost foarte fericit, era bine şi pentru mine şi pentru echipă, dar nu credeam că o să marchez.

”Românii sunt la fel de drăguţi ca şi francezii”

-Ce puncte forte ai pe teren?
-Păi, tehnica ai spus-o tu cînd m-ai comparat cu Zidane. Pot să adăug că am viteză şi şut bun. S-a văzut la Arnhem.

-Care este visul tău de fotbalist?
-Mi-aş dori să joc la o echipă mare din străinătate şi să ajung la naţională. Campionatul meu preferat este cel spaniol, iar jucătorul favorit e Messi.

-Cînd ai ajuns în România, ai declarat pentru presa franceză că prima impresie despre ţara noastră a fost foarte proastă. S-au mai schimbat lucrurile de atunci?
-Nu a fost o impresie proastă. Interviul acela era o glumă, dar la voi nu e perceput aşa. S-a înţeles cu totul altceva. Mie îmi place ţara voastră, aveţi oraşe frumoase, chiar dacă sunt mult mai mici decît Parisul, spre exemplu. Am vizitat Bucureştiul, Braşovul, Mamaia şi chiar mi-au plăcut.

”Sunt un tip glumeţ, îmi place să mă distrez”

-Ce te-a ajutat să te adaptezi aici?
-În primul rînd oamenii de la echipă, prietenii mei cei mai buni sunt Mustivar şi Hamza. Am fost apropiat de ei de cînd am venit la Petrolul, dar acum pot spune că am mai mulţi colegi care îmi sunt şi prieteni foarte buni. Nu cred că e o aşa mare diferenţă între Franţa şi România, cel puţin oamenii de aici sunt la fel de drăguţi ca şi cei de acolo. Şi lucrul asta a contat. Limba e puţin mai grea, înteleg tot, dar nu pot să vorbesc.

-Ce te-a impresionat în România?
-Fanii. Unde am jucat eu nu era aşa. Pentru mine suporterii Petrolului sunt cei mai tari din România. Vin mereu la stadion, ne susţin şi pentru noi asta contează mult. Avem cea mai frumoasă galerie.

”Fanii noştri merită o victorie diseară”

-Ce poţi să ne spui despre Damien din afara terenului?
-Eu iubesc viaţa, fotbalul şi familia. Citesc presa voastră des, îmi place să ies cu prietenii, să merg la cinema, să vizitez oraşe. Sunt un tip glumeţ şi îmi place să mă distrez.

-Ce aşteptări ai de la noul sezon cu Petrolul?
-Sînt în ultimul an de contract, daca ar apărea o ofertă bună, mi-ar plăcea să plec, pentru că am şi eu o vîrstă. În campionat îmi doresc să terminăm în primele patru.

-Cum vezi meciul cu Swansea după rezultatul din tur?
-Noi trebuie să învingem. Am jucat cu o echipă englezească, am pierdut cu 1-5, dar trebuie să uităm acel meci şi să dăm totul pe teren. Eu cred că stadionul va fi plin şi fanii noştri merită o victorie.

-Grozav va pleca la Terek Groznîi. E o pierdere pentru echipă?
-Da. Dar e bine pentru el şi pentru club. A fost o ofertă bună şi era normal să plece. Mie îmi pare rău, era un jucător important pentru noi, dar asta e viaţa.

60 de meciuri a strîns Damien Boudjemaa în tricoul Petrolului, pentru care a marcat de 6 ori

1.400.000 de euro este cota jucătorului, conform transfermarkt.com

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
lupul46
lupul46  •  29 August 2013, 18:45

In numele Tatalui Hamza, si-al Fiului Boudjemaa si-al Sfantului Duh Mustivar, Amin Petrolul!

torque1981
torque1981  •  29 August 2013, 11:04
Postat de agb87 pe 29 August 2013, 10:38

Eu as vrea sa se retraga de la Petrolul. El, Hamza si Mustivar au un loc aparte in inimile petrolistilor. Nu i-am uitat nici pe Zerka si Osiako. Ei 5 sunt cei care au venit sa salveze Petrolul de la retrogradare.

+1

galbennalbastru
galbennalbastru  •  29 August 2013, 11:01
Postat de galbennalbastru pe 29 August 2013, 10:59

://fisierulmeu.ro/51MEY2P6ISQ7/www-fisierulmeu-ro-Ibra-Fu-Bogdan-El-Negro-Noi-suntem-Lupii-produs-de-Kenzo-si-Cristi-Chelsoi-mp3.htmlComentariul tău...

mai bagati un inaintea link-ului ca sa va duca pe site Scuze de greseala

Vezi toate comentariile (7)
Comentează