INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR / "OPTIMI", TUR / CHELSEA - BARCELONA 1-1

Dinamită! Omul lui Luce e jucătorul care marchează cel mai mult din afara careului în Champions League!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2018 10:29

Willian, 29 de ani, cumpărat de Șahtior în 2007 cu 14 milioane de euro și ajuns la Chelsea pentru 35 milioane 6 ani mai târziu, a ținut Barcelona sub teroare. A înscris 6 goluri din afara careului în Ligă, unul în plus față de Cristiano și Messi în ultimii cinci ani.

11 goluri și 10 assisturi are Willian în 41 de meciuri jucate în acest sezon la Chelsea în toate competițiile

De mult timp nu a mai fost Barcelona atât de răvășită de un jucător. Nu de o echipă, de un jucător. Willian a fost marți o teroare pentru catalani. La fiecare acțiune, accelerarea și viteza de Ferrari, fentele de magician și rachetele sol-sol sau sol-aer au pus în pericol fragila baricadă blaugrana. Povestea acestui brazilian-dinamită a început în urmă cu aproape 11 ani.

 9a fost nota primită de Willian în Daily Mail pentru partida de marți, cel mai bun de pe teren, la fel ca în L'Équipe (8) și Mundo Deportivo (4 stele)

"E la fel de bun ca Hazard. 35 de milioane sau nu pleacă"

Spre sfârșitul lui august 2007, Lucescu îl convingea pe Ahmetov să plătească 14 milioane de euro pentru un puști de 19 ani care de-abia adunase 20 de partide la Corinthians. Era vrăjit de calitățile lui. L-a păstrat cinci ani și jumătate la Donețk, i-a dat încredere, învățându-l tot ce trebuia să știe pentru a fi fotbalist mare. Talent avea de oferit și altora.

16 trofeea cucerit Willian într-o carieră de 12 ani: 13 cu Șahtior și 3 cu Chelsea

Când campionatul ucrainean devenise prea mic pentru el, l-a lăsat să zboare, dar i-a făcut pe vestici să-l evalueze la adevărata valoare. "Chelsea a propus 20 de milioane. Le-am transmis englezilor că e la fel de bun ca Hazard. Dacă belgianul are o cotă de 35 de milioane, atunci trebuie să plătească 35 de milioane pentru Willian. Fără acești buni, nu pleacă la Londra", spunea Luce atunci.

Iubit de Mourinho

În cele din urmă, mijlocașul paulista a ajuns la Chelsea, după un intermezzo de 6 luni la Anji Mahacikala. Ambele achitaseră 35 de milioane.

Pe "Stamford Bridge", Mourinho l-a adus și a ținut enorm la el. Cu José, a jucat 95 de meciuri în două sezoane în toate competițiile. De altfel, managerul portughez a încercat să-l răpească pe Willian la Man. United. Nu l-a lăsat Abramovici.

Cu Antonio Conte pe bancă, nu mai e atât de des titular. Dar, când intră, brazilianul face ravagii. Cum s-a întâmplat și marți. Nici un catalan nu l-a putut opri. Pe Busquets l-a driblat până l-a amețit. Și nu doar pe el. A fentat și a șutat imediat. Truc, accelerare și șut în câțiva metri. De trei ori a repetat scenariul împotriva Barcelonei.

 49 de selecțiiare Willian la naționala Braziliei, pentru care a marcat 8 goluri

Bară-bară-gol!

  • Minutul 33 - a scăpat cu ușurință de Busquets, șut de la 20 de metri. Bară! Stâlp-dreapta.
  • Minutul 41 - Umtiti a ieșit prea târziu l-a blocaj, șut de la 17 metri. Bară! Stâlp-stânga.
  • Minutul 62 - Busquets i-a lăsat prea mult spațiu, șut de la 18 metri. Lângă bară, cu efect. Perfect.

Din 2013, din momentul în care a semnat cu Chelsea, Willian este jucătorul cu cele mai multe goluri marcate din afara careului în Champions League. Peste Messi și peste Cristiano Ronaldo. Un gol mai mult decât cei ce se duelează an de an pentru Balonul de Aur. 

"Sunt fericit pentru gol, dar am avut ghinion. Puteam marca de trei ori, nu o dată. Meritam să învingem. Ei au avut posesia, noi ne-am creat cele mai periculoase ocazii. Trebuie să repetăm acest joc la Barcelona"
Willian, mijlocaș Chelsea

"Chelsea joacă pentru a-și salva sezonul împotriva noastră și e una dintre cele mai bune echipe din Europa. Va fi dificil. În această competiție, fiecare eroare costă"
Andrés Iniesta, mijlocaș Barcelona

Willian vrea să joace în Clasico

Brazilianul mai are contract cu Chelsea până pe 30 iunie 2020, dar visează la Clasico. "Cred că Real și Barcelona sunt cele mai valoroase echipe din lume. E visul oricui să joace pentru ele. Chelsea și PSG sunt cluburi mari, însă Real și Barcelona sunt ceva diferit", a declarat Willian de curând. 

Messi, primul gol cu Chelsea după 729 de minute

De opt ori jucase Messi împotriva lui Chelsea și nu înscrisese niciodată. A reușit marți, după 729 de minute. A primit o pasă de la eternul Iniesta, care i-a oferit al 12-lea assist "puricelui" în Champions League. Împreună, Messi și căpitanul blaugrana sunt duetul cu cele mai multe meciuri în Ligă: 97. În spatele lor, cuplurile Xavi - Puyol (96) și Raúl - Roberto Carlos (94). 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează