INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV

Seară FANTASTICĂ pentru Mircea Lucescu » Dinamo Kiev s-a calificat dramatic în play-off-ul Champions League

Dinamo Kiev/ foto Imago Images
Dinamo Kiev/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 09 august 2022 23:58 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 01:19

Dinamo Kiev a eliminat-o pe Sturm Graz, scor 2-1 după prelungiri (3-1 la general), și s-a calificat în play-off-ul Champions League.

După victoria cu 1-0 din tur, Dinamo a avut nevoie de prelungiri. La returul din Austria, Sturm Graz a avut 1-0 după 90 de minute. Echipa lui Lucescu a însă revenit fantastic, a marcat de două ori și s-a calificat în play-off-ul Ligii.

Acolo, echipa lui Mircea Lucescu va avea o misiune extrem de dificilă împotriva Benficăi Lisabona. Dacă trece de portughezi, va juca în grupele Champions League, iar în cazul eliminării va evolua în grupele Europa League

Nicolae Dică primește și vești bune înainte de FCSB - Dunajska Streda! 2 titulari refăcuți intră din primul minut
FCSB
Nicolae Dică primește și vești bune înainte de FCSB - Dunajska Streda! 2 titulari refăcuți intră din primul minut

Dinamo Kiev, calificare în play-off-ul Champions League

Dinamo a început tare returul din Austria. Shaparenko a fost aproape de gol, dar șutul său de la marginea careului a trecut puțin pe lângă poartă. Portarul lui Dinamo Kiev s-a evidențiat în minutul 20, când a scos un șut de sub bar[ al lui Hierlnder. Buschan nu a putut face nimic în minutul 27. 

Rasmus Hojlund a deschis scorul, cu un șut plasat la colțul lung. El primise o pasă fantastică de la Bras, care a găsit un culoar perfect.

Dinamo Kiev a fost extrem de aproape să tranșeze calificarea după 180 de minute de joc în cele două manșe. Garmash a fost aproape de 1-1 în minutul 90+2, dar mingea trimisă cu capul a lovit tranversala și meciul a intrat în prelungiri.

Kostiantyn Vivcharenko a adus însă liniștea în tabăra lui Mircea Lucescu. El a primit o pasă lobată în centrul careului, a preluat perfect și a finalizat fără emoții, la firul ierbii.

Tsygancov a tranșat calificarea cu 8 minute înainte de finalul prelungirilor, marcând pentru 2-1. Vedeta echipei lui Lucescu a interceptat bine în interiorul careului și a finalizat plasat. 

Scorul a rămas neschimbat până la finalul prelungirilor și Dinamo Kiev s-a calificat în play-off-ul Champions League.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Pyunik, demolată în preliminariile Champions League » Câte goluri a putut să ia coșmarul lui CFR Cluj în dublă manșă

Se anunță „potop” pe Arena Națională la FCSB - Dunajska Streda! MM face un anunț exploziv: câte bilete s-au vândut

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
cirus11
cirus11  •  10 August 2022, 10:21
Postat de Gabi2020 pe 10 August 2022, 00:48

Doar asa castiga marele Luce cu Slava Ucraina ajutat de fluierasi. Prevad o furaciune crunta cu Benfica ca sa se califice Slava Ucraina ca la Eurovision.

Nu inteleg, unde a fost "furaciunea" la Eurovision?? Votul popular a fost MASIV pentru Ucraina, e treaba oamenilor ce si cum au vrut sa voteze. Iar votul asta prin telefon e transparent si verificat. Practic parca doar 2 tari nu au dat 12 puncte la votul prin telefon... asta le-a dat victoria, nu ce s-a discutat pe la jurati. Unde iarasi s-a raspandit teoria conspiratiei... au fost 7 tari descalificate pt cartel de trafic de voturi in semifinale. In loc sa zica mersi ca nu au fost facute de rusine live ele au mai facut si scandal... Aia de la Eurovision au inlocuit voturile lor cu primele 10 tari din clasament, proportional, poti combina cele 7 tari si vezi ca obtii fix acelasi clasament ca cel general, cu Ucraina pe la locul 5 sau unde erau la jurati.

bajescu
bajescu  •  10 August 2022, 09:39
Postat de cirus11 pe 10 August 2022, 08:26

Deja au facut o treaba extraordinara considerand situatia dar de Benfica nu vad cum ar putea sa treaca.

Cu Benfica va fi greu, dar nici portughezii nu sunt de netrecut. Benfica nu este totusi Manchester City sau Real. Cu atentie si putin noroc, ar putea sa ii depaseasca. Mai ales ca ucrainenii au un antrenor care este unul dintre cei mai buni din lume.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  10 August 2022, 08:40

Felicitari Mircea Lucescu!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează