INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ROMA - BARCELONA, MARȚI, 21:45, TELEKOM 1, LOOK PLUS

Doar inteligența artificială o mai poate opri pe Barcelona! Cum vrea AS Roma să facă remontada

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 09 aprilie 2018 10:43

Big Data e aplicația de care directorul sportiv Monchi și antrenorul Di Francesco se folosesc pentru a alege jucătorii potriviți și cele mai bune soluții în teren, analizând milioane de variante și situații. 

Aruncată sâmbătă de Fiorentina de pe podiumul Seriei A, AS Roma repetă pentru derbyul Capitalei cu Lazio primind vizita celui mai puternic adversar. Giallorossii nu s-au resemnat după 1-4, ba din contră, visează la o răsturnare de situație în returul cu Barcelona.

Directorul sportiv Monchi studiază strategia și soluțiile pentru o calificare nescontată, ajutându-se de inteligența artificială și softul creat de inginerii americani în informatică. O întreagă echipă tehnică, compusă din 14 colaboratori, întoarce pe toate fețele ceea ce nu merge la Roma.

Atacă Barca cu Learning Machine!

Cotidianul AS a pătruns în cantonamentul de la Trigoria și a descoperit Big Data, aplicația sofisticată cu care antrenorul Eusebio Di Francesco caută cum să-i surprindă pe Messi și compania în meciul de marți.

Monchi zboară o dată la 2 luni la Boston pentru a furniza date noi despre jucătorii Romei și a primi rezultatele cercetării specialiștilor în software din Pittsburg și New Mexico, angrenați în programul numit Learning Machine.

S-a creat un algoritm dinamic care a simplificat mult căutarea jucătorilor și analizează milioane de variante și scheme, folosind nu numai informații statisitice tehnice (goluri, șuturi, recuperări, pase etc). Ci și cum se comportă giallorossii pe diferite gazoane, sub presiune, când vor obosi riscând accidentări sau care va fi randamentul lor pe ploaie. 

"Credem în calificare, pentru că fotbalul este frumos și din acest motiv. Vom face un meci mare. Trebuie să sperăm că vom realiza ceva extraordinar" Alessandro Florenzi, mijlocaș Roma

7 înfrângeri are acasă Roma în actuala stagiune. Ultimul eșec în Ligă, 0-3 cu Porto, în playofful 2016-'17

39 de goluri a reușit Leo Messi în acest sezon pentru Barcelona, dintre care 29 în campionat și 6 în Ligă

Messi a marcat pe Olimpico

Fără gol în turul de pe Camp Nou, Messi vizitează a patra oară Cetatea Eternă pentru un meci de fotbal. Are amintiri frumoase de pe Olimpico, marcând în 2009 cu capul în finala Ligii câștigată cu Man. United.

A ratat apoi duelul cu "naționala" Italiei fiind accidentat în 2013, dar atunci argentinianul l-a vizitat pe Papa Francisc. Nici în 2015 n-a înscris, în remiza contra Romei (1-1), păstrându-și "dubla" la returul de la Barcelona (6-1). 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
romulus65
romulus65  •  09 Aprilie 2018, 14:38

Pai sa joace meciul pe Play Station,poate asa se califica.

mache01
mache01  •  09 Aprilie 2018, 11:47

Sau sa nu isi mai dea cate doua autogoluri?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează