INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GERMANIA

OFICIAL Transfer tare făcut de una dintre puterile Germaniei. Direct de la campioana Italiei!

Eljif Elmas, în tricoul lui Napoli, campioana Italiei Foto: Imago
Eljif Elmas, în tricoul lui Napoli, campioana Italiei Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 20:27 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 20:49

Eljif Elmas, 24 de ani, a părăsit-o pe Napoli după patru sezoane și jumătate și a semnat fix pentru aceeași perioadă cu RB Leipzig, care a plătit 25 de milioane de euro campioanei Italiei în schimbul celui mai bun jucător nord-macedonean.

RB Leipzig, una dintre cele mai puternice echipe ale Bundesligii, calificată în „optimile" Ligii Campionilor, unde o va înfrunta pe Real Madrid, pe 13 februarie și 6 martie, a anunțat primul transfer al anului. Unul bun, cu nume. 

Povestea carnetului de care Loți Boloni nu se desparte în timpul meciurilor » De unde s-a inspirat și ce scrie: „Nimeni nu poate să înțeleagă aici, pentru că scriu în maghiară
FRANȚA
Povestea carnetului de care Loți Boloni nu se desparte în timpul meciurilor » De unde s-a inspirat și ce scrie: „Nimeni nu poate să înțeleagă aici, pentru că scriu în maghiară"

Eljif Elmas, 24 de ani, mijlocaș de creație, cel mai bun jucător al naționalei Macedoniei de Nord, campion al Italiei cu Napoli în sezonul trecut.

Președintele lui Napoli: „Eljif Elmas vrea întotdeauna să joace"

Pe 22 decembrie, într-un interviu pentru Corriere dello Sport, Aurelio De Laurentiis dezvăluia această mutare. „Elmas e deja vândut. E cineva care vrea întotdeauna să joace. Nu a realizat că aparține primei noastre echipe chiar dacă nu evoluează 90 de minute", a declarat atunci președintele și patronul lui Napoli.

La acea vreme, Leipzig nu confirma tranzacția. Presa germană susținea însă că totul se va oficializa odată ce vizita medicală va fi încheiată.

Napoli a plătit 16,2 milioane pentru Eljif Elmas. L-a vândut cu 25!

Ceea ce s-a întâmplat miercuri, 27 decembrie. Elmas a semnat un contract de lungă durată, pe patru ani și jumătate, Leipzig plătind 25 de milioane de euro în schimbul macedoneanului. Cu numai un milion mai mult față de cota stabilită acestuia de către Transfermarkt. Eljif venise lângă Vezuviu în vara lui 2019, cumpărat de la Fenerbahce cu 16,2 milioane.

„Eljif Elmas va întări Leipzig din ianuarie 2024. Are un angajament valabil până în iunie 2028 și va purta tricoul cu numărul 6 la RBL. Bine ai venit la Red Bulls!" a fost mesajul roș-albilor.

Eljif Elmas îl înlocuiește pe Emil Forsberg la Leipzig

„Acest club reprezintă un tip de fotbal care mi se potrivește perfect, cu contrapresing, joc în viteză, cu multă forță ofensivă", a declarat noul jucător al lui Leipzig.

În patru ani și jumătate la Napoli, Elmas a evoluat în 189 de partide, marcând 19 goluri și pasând decisiv de 11 ori. A cucerit scudetto în 2023 și Cupa Italiei în 2020.

La RBL îl va înlocui pe Emil Forsberg, suedezul de 32 de ani care a plecat în Statele Unite, la New York Red Bulls.

12goluri și 11 pase decisive a reușit Eljif Elmas în 56 de selecții la naționala Macedoniei de Nord

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Și campioana Italiei a pus ochii pe el. Radu Drăgușin ar putea fi al doilea stoper român care joacă la Napoli!
ITALIA
Și campioana Italiei a pus ochii pe el. Radu Drăgușin ar putea fi al doilea stoper român care joacă la Napoli!
Marius Șumudică face curățenie de iarnă la Gaziantep și vrea 4 transferuri, inclusiv de la FCSB!
TURCIA
Marius Șumudică face curățenie de iarnă la Gaziantep și vrea 4 transferuri, inclusiv de la FCSB!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
LostSociety
LostSociety  •  28 Decembrie 2023, 09:36

Cum se explică că după generația Mutu și Chivu, România, o țară mare din Estul și Centrul Europei, cu tradiție în sport, nu a mai produs nimic? Vă spun eu, corupție, incompetență, lipsă de cluburi cu tradiție date pe mâna unor samsari de terenuri, fără centre de copii și juniori, administrații execrabile, fără viziune. Eh, mai toți ăștia de pe lângă noi din Balcani și nu numai, cu excepția bulgarilor(care au apus și ei odată cu generația Berbatov), au produs jucători pentru cel mai înalt nivel! Rușine, România pentru mizeria și corupția locală! Sportul este oglinda societății!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează