INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID

„L-a «mâncat» pe Haaland”. Cum l-a anihilat Carlo Ancelotti pe „monstrul” norvegian, care n-a avut nicio ocazie importantă

Erling Haaland în duel cu Antonio Rudiger, foto: Imago
Erling Haaland în duel cu Antonio Rudiger, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 12:32 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 12:57

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, l-a folosit, în lipsa suspendatului Eder Militao, pe Rudiger, care a oferit o lecție de marcaj asupra lui Erling Haaland, golgheterului lui City, cum scrie Marca. În plus, l-a pus la dublaj pe Alaba, iar Kroos și Valverde au ajutat, tăindu-i legătura cu De Bruyne, în remiza (1-1) din turul semifinalelor Ligii Campionilor.

Un meci fără gol marcat pentru Haaland poate fi o întâmplare, dar două la rând reprezintă mai mult decât o știre. Dacă în meciul cu Leeds a ratat din toate pozițiile, contra Realului n-a avut marți seară nicio ocazie clară. 

Pentru că planul lui Carlo Ancelotti de a-l anihila pe „Monstrul" lui Pep Guardiola a funcționat perfect. Courtois n-a avut nicio bătaie de cap cu norvegianul, care a primit o lecție de marcat din partea lui Rudiger, cum remarcă Marca, cotidian ce l-a ales pe stoperul neamț cel mai bun jucător blanco, acordându-i trei stele.

„Ultimul lucru văzut de Haaland” » Cele mai savuroase meme după Real Madrid - Manchester City: „Să mai încerci așa ceva săptămâna viitoare...”
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 1-1
„Ultimul lucru văzut de Haaland” » Cele mai savuroase meme după Real Madrid - Manchester City: „Să mai încerci așa ceva săptămâna viitoare...”

„Rudiger a jucat la superlativ și și-a impus legea în duelurile cu Erling Haaland"

„Madridul l-a «mâncat» pe Haaland", a titrat sursa citată, dezvăluind planul cu care campioana Europei l-a scos practic din joc pe golgheterul Premier League. În lipsa lui Eder Militao, suspendat, antrenorul italian s-a bazat pe apărătorul venit liber de la Chelsea să încerce să-l stopeze prin toate mijloacele pe cel care a marcat 51 de goluri în acest sezon, din care 12 doar în actuala Ligă. 

„L-a dominat în spațiul aerian, dar și la duelurile la firul ierbii. L-a controlat în câmp deschis ori pe spații restrânse. Rudiger a jucat la superlativ și și-a impus legea în duelurile cu Haaland". Planul B defensiv al lui Ancelotti a funcționat fără fisură la nivelul atacantului de 22 de ani, șicanat, provocat și dominat fizic de germanul de 1,90 m.

Alt star al lui Real: Alaba l-a dublat perfect

„Real a oferit senzația că Erling a fost un vârf bine izolat de către defensiva blanca, cu care De Bruyne, Gundogan sau Bernardo Silva nu au putut intra deloc în combinații sau să-l lanseze spre poarta lui Courtois", a explicat Marca. Haaland n-a reușit decât două execuții cadrate în prima repriză, dar au fost finalizări de serviciu, fără pericol.

12pase a dat Haaland în meciul cu Real Madrid, dintre care nouă reușite. Norvegianul nu a fost faultat decât de două ori de jucătorii madrileni în 90 de minute

O singură dată s-a izbutit lansarea lui în profunzime, în repriza secundă, dar atunci Alaba a intervenit excepțional și a blocat un șut care i-ar fi provocat necazuri lui Courtois. În rest, EL a fost invizibil! Și dublajul austriacului a funcționat cum a trebuit, iar Kroos și Valverde s-au sacrificat când s-a impus, pentru a-i tăia toate punțile de legătură lui Haaland, redus marți la anonimat.

Dilema lui Carlo Ancelotti

„Sper că vom putea repeta toate aceste lucruri bune și în retur", a declarat după meci Ancelotti. Care va avea, pe Etihad, o mare problemă: să-l folosească tot pe Rudiger marcator la norvegian sau să revină la formula cu Militao și Alaba stoperi? După cum ar exista a treia variantă: cu Rudiger și Militao în centru și Alaba în locul lui Camavinga, fundaș stânga. z

Veteranii sunt foarte importanţi în acest gen de jocuri pentru a-i convinge pe cei mai tineri că se poate. Rudiger a făcut un meci fantastic şi el, trebuie subliniat, dar toată echipa din apărare.

- Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Important este că am controlat bine spaţiile între linii, pentru că puteau să urce foarte repede. După golul nostru, am jucat foarte bine, am practicat un fotbal frumos şi am creat, am controlat.

- Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

O nouă lovitură marca PSG? Superstarul a zburat la Paris și costă minim 160 de milioane!

Două legende ale Braziliei, cândva buni prieteni, se ceartă din cauza convingerilor politice: „M-a trădat!” / „Devine sclerozat!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
magic4ever
magic4ever  •  10 Mai 2023, 15:37
Postat de xipen pe 10 Mai 2023, 13:29

Desi nu ma bucura deloc, tactica lui Anceloti a functionat. Haaland a fost izolat complet. City a parut ca joaca in 10. Guardiola va da examenul de deplina maturitate, acasa, in fata propriilor suporteri. Va fi batalia antrenorilor.

Inainte sa vina Haaland cei de la City atacau cu toti oamenii de la mijloc in sus,acum tot jocul lor este in jurul norvegianului si daca este anihilat nu fac nimic...noroc cu De Bruyne ca a prins sutul ala de la distanta si s-a ferit Modric in loc sa puna contra

xipen
xipen  •  10 Mai 2023, 13:29

Desi nu ma bucura deloc, tactica lui Anceloti a functionat. Haaland a fost izolat complet. City a parut ca joaca in 10. Guardiola va da examenul de deplina maturitate, acasa, in fata propriilor suporteri. Va fi batalia antrenorilor.

magic4ever
magic4ever  •  10 Mai 2023, 13:03

Rudiger a jucat foarte bine si Haaland nu a miscat aseara,nu trebuie scos nici in retur...Militao cred ca o sa joace pe stanga,Carvajal a fost depasit de cateva ori si nici nu are talie...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează