INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS

Eroul lui Juventus a vorbit cu GSP » Citește un interviu cu Alvaro Morata, pe vremea cînd spera să le calce pe urme lui Raul sau David Villa

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 14 mai 2015 10:46

Alvaro Morata e omul momentului în Italia. În urmă cu 4 ani, juca la echipa a doua a lui Real Madrid și, din cînd în cînd, mai bifa prezențe sub comanda lui Jose Mourinho, la prima echipă.

Tot în 2011 juca pentru naționala Under 19 a Spaniei și cîștiga CE organizat în România, adjudecîndu-și și titlul de golgeter al turneului, cu 6 reușite.

A început fotbalul ca fundaș

În 2014, Real Madrid l-a vîndut la Juventus. A urmat o perioada dificilă, vîrful de 22 de ani accidentîndu-se la primul antrenament cu noua echipă. A stat departe de gazon două luni, apoi a revenit și a muncit pentru a-și face loc în echipă.

A adunat 27 de meciuri la Juventus și a marcat 7 goluri, dar pe cele mai importante le-a înscris în semifinala Ligii Campionilor, contra fostei sale echipe, în tur și retur.

Într-un  interviu acordat Gazetei Sporturilor în urmă cu 4 ani, Morata mărturisea că a început fotbalul la doar 5 ani: "Nu am început ca atacant, ci ca fundaș lateral. Eram foarte micuţ, rapid şi antrenorii mă foloseau acolo. De la 9 ani am jucat ca vîrf şi am mai şi crescut între timp".

Comparat cu nume mari din fotbalul spaniol

A fost comparat cu Raul, Morientes sau David Villa, dar e decis: "Mă onorează comparaţiile, sînt fotbalişti mari, dar eu trebuie să-mi scriu propria istorie. Am învăţat mult de la fiecare, dar nu mă identific cu nici unul".

Citește aici interviul acordat de Alvaro Morata Gazetei în 2011 și află ce sfat le dădea vîrful jucătorilor români.

"Bătrîna Doamnă" a plătit 18 milioane de euro pentru fotbalist, iar madrilenii au o clauză prin care îl pot readuce pe "Bernabeu" pentru o sumă între 30 şi 36 de milioane de euro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
823090347727657
Ro Dana  •  14 Mai 2015, 16:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dodel88
dodel88  •  14 Mai 2015, 12:01

12:10 Alexandra Dulgheru vs Ekaterina Makarova 13:30 Simona Halep vs Venus Williams Urmariti meciurile pe W o r l d L i v e S t r e a m i n g (scrie asa in google)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează