INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ETAPA 6

Final în seara de Champions, încă două echipe în optimi! Manchester United și Sevilla, ELIMINATE!

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 23:30 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 00:22

FC Copenhaga și Napoli sunt cele două echipe care au obținut în această seară biletele pentru optimile Champions League. La polul opus, Manchester United și Sevilla au fost eliminate de tot din competițiile europene în acest sezon.

Important:

  • Bayern, Copenhaga, Arsenal, PSV, Real Madrid, Napoli, Real Sociedad, Inter, Atletico Madrid, Lazio, Borussia Dortmund, Manchester City, RB Leipzig și Barcelona sunt echipele deja calificate în optimi.
  • Au rămas două locuri disponibile în optimile UEFA Champions League. Acestea vor fi ocupate de o echipă din grupa H (FC Porto sau Șahtior) și una din grupa F (PSG / Newcastle / AC Milan).

Seara de Champions League a fost deschisă de ultimele meciuri din grupa B, duelurile Lens - Sevilla și PSV - Arsenal. Miza în această grupă era cine va prinde locul 3, care duce în fazele eliminatorii din Europa League, poziție pe care și-o disputau Lens și Sevilla.

Francezii au condus, Sevilla a egalat și a avut șansa de a înscrie golul victoriei în prelungiri, dar Sergio Ramos a ratat. La următoarea fază, Lens a punctat pentru 2-1, a ajuns la 8 puncte în grupă și a prins locul 3, eliminând-o pe Sevilla din cupele europene.

Manchester United, eliminată! Copenhaga merge la braț cu Bayern în optimi

Ceva mai târziu, de la ora 22:00, s-au jucat meciurile în urma cărora aveam să aflăm următoarele două echipe calificate în optimile Champions League. În grupa C s-au înfruntat Napoli și Braga, cu campioana Italiei învingătoare, 2-0, rezultat în urma căruia napolitanii merg mai departe de pe locul 2 în grupă.

În grupa A, Copenhaga a învins-o pe Galatasaray și a prins locul 2. Manchester United avea nevoie de victorie cu Bayern pentru a spera la calificarea în optimi, însă a cedat pe teren propriu, unicul gol fiind înscris de Kingsley Coman.

Poate cel mai impresionant rezultat al serii l-a reușit Benfica. Pentru locul 3 în grupă lusitanii aveau nevoie de o victorie la minimum două goluri și au obținut-o, Cabral marcând golul izbăvitor în prelungirile partidei! 

Grupa A

FINAL » Manchester United – Bayern Munchen 0-1

FINAL » FC Copenhaga – Galatasaray 1-0

Grupa B

FINAL » Lens – Sevilla 2-1

  • Au marcat: Frankowski '63 (pen.); Fulgini '90+6 / Ramos '79 (pen.)
  • Aici statistici

FINAL » PSV – Arsenal 1-1

Grupa C

FINAL » Union Berlin – Real Madrid 2-3

  • Au marcat: Volland '45+1; Kral '85 / Joselu '62, '72; Ceballos '89
  • Aici statistici

FINAL » Napoli – Braga 2-0

Grupa D

FINAL » Inter – Real Sociedad 0-0

FINAL » Salzburg – Benfica 1-3

  • Au marcat: Sucic 57 / Di Maria '32; Rafa Silva '45+1; Cabral '90+2
  • Aici statistici

Citește și: 

Decizie drastică în Turcia: nu se mai joacă niciun meci! Anunțul Federației, după scenele ȘOCANTE din Ankaragucu - Rizespor

Pep Guardiola, declarație bombastică: „Dacă fac asta acum, mă retrag imediat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
magic4ever
magic4ever  •  13 Decembrie 2023, 15:03

In UCL nu conteaza meciurile directe daca 2 echipe sunt la egalitate? Inter a facut 1 - 1 la Real Sociedad si 0-0 acasa si statea mai bine la meciurile directe pentru ca a inscris in deplasare...vad ca a castigat Sociedad grupa datorita golaverajului...

valihaita
valihaita  •  13 Decembrie 2023, 08:13

Sevilla chiar a aratat fotbal aseara spre deosebire de Manchester United!

dobrin
dobrin  •  13 Decembrie 2023, 00:17

Oricum, Liga Campionilor nu e un obiectiv pentru MU. Acum se concentreaza pe campionat, Premier League e ca si castigat, cum ar spune un clasic in viata.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează