INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VIKTORIA PLZEN - FCSB, AZI, 21:15, TVR1, GSP.RO

EXCLUSIV Corespondență din Plzen » Tulburător: un fost fotbalist important din Liga 1 luptă cu o boală teribilă și poate muri oricând, dar Viktoria îl ține în continuare sub contract!

Cisovski în 2015, la una dintre ultimele apariții publice +5   FOTO
Cisovski în 2015, la una dintre ultimele apariții publice

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 august 2017 08:52

Fostul fundaș al lui Poli Timișoara, Marian Cisovski, luptă cu o boală teribilă de mai bine de 3 ani. Șefii Viktoriei îl sprijină în continuare și au grijă ca fanii să nu-l uite. 

Ajuns la 37 de ani, fostul internațional slovac s-a făcut cunoscut în România după perioada petrecută la Poli Timișoara, 2008-2011. În acei ani, a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați stoperi din Liga 1, granzii Steaua, Dinamo, Rapid și Craiova încercând fără succes să-l cumpere de la Marian Iancu, finanțatorul de atunci al grupării viola. 

Majoritatea colegilor sau oamenilor care l-au cunoscut l-au descris ca pe un tip puternic, greu de depășit. Un fundaș cum FCSB nu are în acest moment.

Din păcate, de aproape 3 ani suferă de scleroză laterală amiotrofică (SLA), cunoscută drept boala lui Lou Gehrig sau boala lui Charcot. Știu! Nu vă spune mare lucru. La o scurtă căutare pe Google aflăm că SLA atacă celulele nervoase ce controlează mișcarea voluntară, ceea ce, în timp, face mișcarea mâinilor, a picioarelor și a mușchilor feței extrem de dificilă. Apar o anume rigiditate musculară, spasme musculare și agravarea treptată a slăbiciunii cauzată de pierdere musculară. Aceasta duce la dificultate de vorbire, înghițire și chiar respirație.

Poate muri oricând

Cauzele acestei boli rămân un mister. Doar în vreo 10% dintre cazuri se pune problema unei moșteniri. Din păcate, încă nu s-a descoperit vreun leac. Înfiorător e că media de supraviețuire de la debutul bolii și până la deces este între 3 și 4 ani.

Cisovski încă face parte din lotul Viktoriei. N-a contat că nu a mai putut juca fotbal. Cehii au știut să fie alături de el. În ultimele 3 sezoane n-a disputat niciun meci. Nu pentru că n-ar fi vrut, ci pentru că n-a putut. 

Descoperă doar în Gazeta de miercuri (ediția tipărită la chioșc, ediția digitală - AICI) cum își arată Viktoria Plzen și fanii clubului aprecierea față de fundașul slovac și gestul suprem făcut pentru el în urmă cu doi ani!

CV Marian CiSovski

Slovacul, acum în vârstă de 37 de ani, a jucat pentru Poli Timișoara între 2008 și 2011, reușind să marcheze pentru Poli de cinci ori în 59 de meciuri în Liga 1

La acea vreme, era unul dinte cei mai bine cotați fundași din prima ligă, dorit de marile forțe din România, însă Marian Iancu a ținut la bani și nu a vrut să-l vândă. În 2009, cota slovacului ajunsese pe transfermarkt până la două milioane de euro și asta numai datorită evoluțiilor din Liga 1!

De-a lungul carierei, a mai jucat la Humenne, Inter Bratislava, Zilina și Artmedia Petrzalka. Între 2002 și 2013, Cisovski a bifat și 15 apariții în naționala Slovaciei. 

  • Viktoria Plzen - FCSB se joacă azi, de la ora 21:15. Duelul va fi livetext pe GSP.RO și în direct la TVR 1. În tur, a fost 2-2. 

 Alte materiale EXCLUSIV PRINT:

EXCLUSIV Culisele dispariției lui Rotariu de la Bruges!

Lecție de marketing » Cehii îi dau clasă lui FCSB înainte de meciul de diseară

Mergeți pe mâna noastră! Cele mai bune pariuri din Liga Campionilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
randoomoierul
randoomoierul  •  02 August 2017, 14:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fangigi
fangigi  •  02 August 2017, 14:07
Postat de Soos Vilmos pe 02 August 2017, 11:17

Tov. nedelea , nu puteai sa mizgalesti un copy paste de articol fara sa pomenesti de " granzi" si mai ales de defuncta steaua.

A amintit de fcsb tocmai pt ca acolo e plin de dintr-astia ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

983732924972315
Soos Vilmos  •  02 August 2017, 11:17

Tov. nedelea , nu puteai sa mizgalesti un copy paste de articol fara sa pomenesti de " granzi" si mai ales de defuncta steaua.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close