INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - VIKTORIA PLZEN, AZI, 20:30, PRO TV, GSP.RO

EXCLUSIV Interviu cu singurul român care a jucat la Plzen: "Viktoria, trupă de luptă, nu echipă elitistă ca Sparta". Pronostic pentru această seară

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat marti, 25 iulie 2017 16:36

Puțini știu că un român a făcut parte din lotul Viktoriei Plzen, echipa pe care FCSB o va întâlni peste câteva ore. 

Portarul Sorin Colceag, acum în vârstă de 45 de ani, a evoluat pentru gruparea cehă în perioada 2002-2004, timp de două sezoane:  unul în liga secundă și încă unul în prima ligă. 

Portarul a acordat un interviu în exclusivitate pentru GSP.RO în care a prefațat duelul dintre FCSB și fosta sa echipă, vorbind despre perioada petrecută în Cehia, dar și despre atuurile Viktoriei Plzen.

- Domnule Colceag, nu mulți știu că sunteți singurul român care a jucat pentru Viktoria Plzen. Ați mai urmărit campionatul, ați mai ținut legătura cu cineva din club?

-Da, am păstrat legătura, acolo e o familie de români de origine cehă, cu ajutorul cărora am mai aflat lucruri privind ceea ce se întâmplă la Viktoria. Plus că în lot e Limbersky, care făcea parte din lot pe vremea când eu jucam acolo. Am mai ținut legătura și cu un alt jucător, dar acesta s-a transferat la Osmanlispor. În plus, cu actualul antrenor secund de la Viktoria am fost coleg de echipă.

- E diferență mare între Viktoria Plzen de astăzi și echipa la care ați jucat acum mai bine de 13 ani?

-Da, e o diferență mare. Atunci, era o echipă care se lupta să supraviețuiască în prima ligă. Acum, e o echipă care își propune an de an câștigarea campionatului. E diferență mare: în perioada în care jucam eu acolo, obiectivul lor era să crească juniori, să promoveze cât mai mulți jucători buni. De altfel, eu am fost antrenat de antrenorul care l-a descoperit pe Pavel Nedved.

- Per total, la ce nivel vi se pare campionatul României față de cel al Cehiei?

-Mi-e greu să fac o comparație. Ca nivel fotbalistic, Cehia pare că un avantaj, dar la nivelul campionatului nu știu ce să zic. La ei puterea se polarizează în jurul a trei echipe: Viktoria, Sparta și Slavia.  Prietenii mei de acolo îmi spuneau că se fac investiții destul de mari. Slavia a fost preluată de un investior chinez, Sparta are niște sponsori mari în spate, Viktoria reușește să-și facă o bună parte din bani din prezența în cupele europene.

Acum, după "dubla" cu FCSB, vom vedea exact care e nivelul dintre cele două campionate. Cred că România are totuși un mic plus, raportându-mă și la victoria Astrei din fața Viktoriei din sezonul trecut din Europa League.

-Pe cine vedeți favorită? Ce șanse îi dați celor de la FCSB

-Mi-aș fi dorit ca Nicolae Dică, cu care am fost coleg la FC Argeș și cu care acum suntem colegi la cursurile pentru licența PRO, să aibă mai mult timp să pregătească acest meci. Îmi doresc din suflet pentru fotbalul românesc ca FCSB să câștige. Cariera mea mă leagă de Viktoria Plzen, a fost un moment important și foarte drag mie din carieră, dar sunt român și îmi doresc ca FCSB să iasă învingătoare.

-Poate fi un dezavantaj pentru FCSB faptul că Viktoria va  juca meciul retur acasă?

-Dacă meciul cu FCSB reușește să atragă destui oameni la stadion în Cehia, ar putea fi un avantaj pentru Viktoria. E greu de făcut o părere clară, ambele echipe sunt într-o perioadă de transformare. FCSB încearcă să se reașeze alături de noul antrenor, iar Plzen e încă în pregătire, am văzut ultimele meciuri amicale din care nu a ieșit chiar foarte bine. E greu de prevăzut, să vedem care va fi și aportul publicului din meciul de acolo.

-Ce atuuri are actuala echipă a Viktoriei? Are vreun capitol la care excelează în mod special?

-Plzen și-a păstrat caracteristica pe care o avea și în momentul în care eu eram acolo: un grup puternic, unit. E o adevărată familie, în care fiecare e dispus să lupte pentru cel de lângă el. Cred că lucrurile acestea contează foarte mult. Niciodată n-a fost o echipă tehnică, cu superfotbaliști. Dar a fost o echipă în care fiecare jucător se punea în slujba celuilalt, iar ăsta cred că a fost atuul lor.

Niciodată n-a fost o echipă elitistă, ca Sparta Praga. Viktoria a fost o echipă de luptă. La Viktoria a fost un echilibru de spirit, cu jucători care au prestat un foarte bun joc colectiv.

-Mergeți la meci?

-Din păcate nu, sunt în cantonament la Cheile Grădiștei. Mi-aș fi dorit să merg, mai ales că m-au sunat niște prieteni cehi, dar, din păcate, nu voi putea fi prezent.

-Ce pronostic dați pentru duelul din această seară?

-Cred că FCSB bate 1-0, ar fi un început bun pentru echipa românească.

47 de meciuri
a strâns Colceag în poarta Viktoriei Plzen

  • FCSB - Viktoria Plzen se joacă azi, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV.


*Click pe imagine pentru a mări

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
925045514183782
Montolivo Grig  •  25 Iulie 2017, 17:41
Postat de fangigi pe 25 Iulie 2017, 17:09

Oricum, forza Plzen!:)))

Evident,ne-am saturat de fariseu si de jucaria lui inventata.

rinist
rinist  •  25 Iulie 2017, 17:19
Postat de fangigi pe 25 Iulie 2017, 17:09

Oricum, forza Plzen!:)))

Voi cand jucati? in sambata mo_rtzilor? :))))))))

iosif_vs.
iosif_vs.  •  25 Iulie 2017, 17:19
Postat de fangigi pe 25 Iulie 2017, 17:09

Oricum, forza Plzen!:)))

Hai Plzeeeeeniiii! ! ! !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează