INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPORTING LISABONA, MIERCURI, 21:45, PROTV, DOLCE, GSP.RO

FCSB - Sporting // Portughezii îi critică pe români: "Jucăm pe un câmp de cartofi. Ați făcut-o intenționat?"

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat marti, 22 august 2017 20:12

Gazonul arată îngrozitor. ”Se va rupe după primele minute. Jucătorii știu asta, chiar dacă nu vor spune nimic”, afirmă un jurnalist lusitan.

Privit de sus, de la inelul 3, gazonul arată groaznic. Nu e verde absolut deloc. E ars, se vede nisipul, nu e bine prins, e și denivelat. Pare o arătură. Exact cum era pe câmpul de la Săbăreni, acolo de unde a fost luat. Când calci pe el, e și mai rău. Parcă suntem pe plajă. Ne întoarcem în timp, la acel 2-5 cu Danemarca, din 2003.

"Ați făcut-o intenționat?"

Un jurnalist portughez îmi zice direct când mă observă: "Batatal! Câmp de cartofi! Ăsta e un câmp de cartofi, nu altceva. Se va rupe după primele minute. Integritatea jucătorilor e pusă în pericol. Ai noștri știu acest lucru, chiar dacă la conferință nu vor spune nimic. Ați făcut-o intenționat, e parte din strategia cu care sperați să o învingeți pe Sporting? Am auzit că a costat 60.000 de euro. Nici ultima echipă portugheză nu-și pune gazon atât de ieftin".

Jucătorii glumesc, antrenorul se uită cu teamă

Ies și fotbaliștii portughezi să vadă gazonul, să încerce să se obișnuiască. UEFA le-a cerut să nu se antreneze pe el și au respectat dorința forului continental. Dar, între ei, glumesc pe seama terenului. Nu și Jorge Jesus, care se plimbă de unul singur și se uită cu teamă la suprafața de joc. Se apropie de asistenții săi și le arată că fâșiile de gazon nu sunt îmbinate. Nici nu au avut timp, a fost montat în trei zile.

La conferință însă, nici Jorge Jesus, nici Fabio Coentrao nu au acuzat starea terenului. "Nu-mi place să vorbesc de gazon. Toți jucăm pe el, nu e o scuză. Vrem doar să ne calificăm", a declarat fundașul stânga. Antrenorul a accentuat: "Măcar să fie aceasta unica problemă a lui Sporting cu Steaua. Dacă va fi așa, atunci ne vom califica". 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (121)
103813200265666
Octavian Boran  •  23 August 2017, 10:03

Munca romaneasca facuta de Jijii.Si ca sa iese bine o sa o mai facem o data cu o firma straina.Asa patesc zgarciti ,o sa.i koste mai mult decat daca aduceau de la inceput o firma straina

870797579666969
Ernest Pap  •  23 August 2017, 09:31

Băăăi portughezilor ziceți mersi că n-am pârjolit câmpul și n-am otrăvit fântânile !!! SUNTEȚI RĂSFĂȚAȚI !

mickey13
mickey13  •  23 August 2017, 09:18

Chichite avocatesti... Cel mai mult conteaza ceea ce simti. Presupunand ca peste 10 ani Jiji I-ul, cavaler de Poarta Alba, pune lacatul la FCSB, iar CSA va evolua in liga 1, incepand sa castige titluri, unul dupa altul, eu voi fi trist si abatut. Pt mine, Steaua-i una singura: FCSB-ul lui Jiji. Nu-l suport pe *** asta, datorita megalomaniei, prostiei, inculturii acestuia, datorita modului in care se comporta cu angajatii, etc (multe etc-uri...) Dar chiar daca nu-l suport, nu pot sa neg realitatea: continuatoarea Stelei din '86 e echipa lui (indiferent ce nume poarta). Nu ma intereseaza nici ce zice justitia romana... Acolo sunt niste oameni care judeca dupa bunul plac. Atata timp cat doua instante dau verdicte diametral opuse, inseamna ca justitia romana este, cel putin, PROASTA. Cum va explicati ca: 1. lui Jiji i se da dreptate de un complet de 5 judecatori, iar (in instanta urmatoare), un complet de 3 judecatori intoarce sentinta la 180 de grade? / 2. lui Mititelu, prima instanta ii da despagubiri de circa 1.000.000.000 de lei (RON, nu ROL), iar urmatoarea instanta il scoate pe el dator? / 3. lotul "transferuri trucate" este, mai intai achitat, iar ulterior (cu o zi inaintea alegerilor FRF) se dau ani grei de puscarie? Daca oricare dintre cele 3 sentinte ar fi ramas in vigoare si la urmatoarea instant, atunci puteam accepta ca justitia romana e (cat de cat) in regula, dar, din PACATE, este VAR-ZA!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (121)
Comentează