INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - BARCELONA

Florin Răducioiu: „Mircea Lucescu are o reţetă magică. Fără el nu ajungeam fotbalist”

Florin Răducioiu, 50 de ani, a câștigat un titlu și două Cupe cu Lucescu la Dinamo
Florin Răducioiu, 50 de ani, a câștigat un titlu și două Cupe cu Lucescu la Dinamo

Articol de - Publicat luni, 23 noiembrie 2020 12:58 / Actualizat luni, 23 noiembrie 2020 13:00

Florin Răducioiu l-a elogiat pe antrenorul lui Dinamo Kiev în ziarul catalan Sport: ”E unic. A fost un mentor, profesor pentru mine. M-a învăţat să joc, fără el nu ajungeam fotbalist”

Florin Răducioiu a prefațat partida de mâine seară, de la Kiev, vorbind cu jurnaliștii catalani de la Sport. Prilej tocmai bun pentru a-l ridica în slăvi pe Mircea Lucescu, care l-a promovat la Dinamo când avea numai 15 ani. "Fără el nu ajungeam fotbalist. A fost un mentor, un profesor, a crezut în mine, mi-a oferit prima şansă. M-a învăţat să joc, dar de la el am învăţat și alte lucruri importante în viaţă. Mi-a dat cele mai bune sfaturi în acea perioadă a carierei, vorbea cu mine despre muzee și despre cultură în general, nu doar despre fotbal. Lucescu este unic!", a declarat fostul atacant.

"Părintele lui fotbalistic"

Spaniolii remarcă recordul lui Il Luce: "La 75 de ani, e cel mai în vârstă antrenor din Ligă. E şi cel mai respectat tehnician din România, deşi n-a mai lucrat acolo de 20 de ani. Pare că are magica reţetă ce i-a permis luxul de a avea succes în timp şi spaţiu. Răducioiu păstrează amintirea celor 5 ani în care i-a fost elev la Dinamo şi la Brescia şi de aceea l-a numit «părintele» său fotbalistic".

"Mulți i-ar pupa picioarele"

Florin a povestit și episodul trăit la returul semifinalelor Cupei Cupelor 1989-1990, 0-1 Anderlecht pe "Lia Manoliu", în care a fost eliminat în minutul 85, după o altercație cu un adversar: "Aveam 20 de ani. Mi-a tras o palmă de faţă cu toată lumea, iar eu nu am scos niciun cuvânt, de ruşine". El e sigur că "mulţi dintre fotbaliștii trecuți prin mâna lui Lucescu nu ar ezita să-i pupe picioarele!". 

Florin Răducioiu: „Mircea Lucescu are o reţetă magică. Fără el nu ajungeam fotbalist”

"Am renăscut grație lui! De două sau trei ori pe săptămână făcea exerciţii specifice cu mine, după antrenamente. La Brescia am crescut enorm în sezonul 1992-'93 şi apoi am semnat cu Milan"

"Te convinge să faci lucrurile cum trebuie şi se implică în viaţa ta. În fotbal mereu a progresat și a învăţat, dar și-a păstrat atracția pentru jucătorii tehnici și insistă pe organizarea tactică"
Florin Răducioiu, fost atacant român

Dinamo Kiev - Barcelona » 16 ani de la primul succes reușit în Ligă de Il Luce împotriva Barcei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dragdim
dragdim  •  24 Noiembrie 2020, 01:57

Un meci pe care trebuia să-l câștigam.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează