INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - VARDAR SKOPJE

FOTO şi VIDEO Steaua întîlneşte locul 357 în clasamentul coeficienţilor » Stadionul şi galeria macedonenilor sînt însă de top

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 24 iunie 2013 15:34

Steaua va juca împotriva celor de la Vardar Skopje în turul II preliminar din UEFA Champions League, asta dacă decizia Comisiei UEFA va fi favorabilă.

Clubul s-a format în 1947, acelaşi an de înfiinţare cu cel al Stelei. Culorile formaţiei macedonene sînt roşu şi negru, asemenea lui AC Milan. Antrenorul lui Vardar este Blagoja Milevski, în vîrstă de 42 de ani.

Formaţia din Skopje a cîştigat titlul în Macedonia avînd 68 de puncte, cu 5 peste Metalurg Skopje şi FK Turnovo, formaţii care vor reprezenta ţara în Europa League.

Echipa îşi joacă partidele de pe teren propriu pe Philip II Arena, stadion cu o capacitate de 33.460 de locuri. Frumoasa arenă a fost renovată în 2011 şi este considerată printre cele mai frumoase din zona Balcanilor. Tot aici îşi joacă meciurile şi FK Rabotnicki.

Vardar Skopje este în topul formaţiilor iugoslave, fiind pe locul 11, însă este depăşită de echipe precum Steaua Roşie, Partizan, Dinamo Zagreb sau Hajduk Split.

Formaţia are în palmares 8 titluri şi 6 cupe ale Macedoniei, fiind cea mai titrată echipă din ţara ei. Fanii echipei sînt foarte pătimaşi şi sînt înfrăţiţi cu cei ai celor de la Schalke 04. Aceştia sînt cunoscuţi sub numele de "Komiti".

Lotul celor de la Vardar este format în mare parte din jucători macedoneni, însă există şi un spaniol, un jucător cu origini nigeriene şi cîţiva din Serbia.

Echipa este cotată de site-ul de specialitate transfermarkt la 6,5 milioane de euro. În clasamentul coeficienţilor Vardar ocupă locul 357 (2.050), în timp ce Steaua e pe 64 (35.604).

Vardar le are ca echipe partenere pe mult mai celebrele Schalke 04 şi Dinamo Zagreb, dar şi Zimbru Chişinău şi FK Teteks, echipă care a retrogradat din prima ligă din Macedonia în sezonul trecut.

Formaţia tip în sezonul trecut: Milici - Ilievski, Vajs, Tanevski, Cikarski - Gimenez, Stjepanovici - Georgiev, Rangjelovici, Stojkov - Kostovski

Partidele din turul al doilea se vor disputa pe 16-17 iulie şi pe 23-24 iulie. Steaua va juca primul meci pe teren propriu.

Citeşte şi:

Ne merge bine cu macedonenii » Steaua s-a impus categoric în ultima dispută. Craiova, singura victimă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
quittaro
quittaro  •  24 Iunie 2013, 19:35

Bine mă, aici este vorba despre meciul echipei puşcăriaşilor, dar suporterii acesteia tot de DINAMO vorbesc!! Ce frustraţi! :)))

quittaro
quittaro  •  24 Iunie 2013, 19:32

Mdea...moderatorii gsp sunt de tot râsul!! Împuşcaţi-vă, să nu vă mai chinuiţi!

buerebuistas
buerebuistas  •  24 Iunie 2013, 17:31

Pana si defuncta Unirea Urziceni are coeficient mai bun decat "marele club" dinamo 107 FC Unirea Urziceni . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 127 FC dinamo Bucureşti

Vezi toate comentariile (8)
Comentează