INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID - CHELSEA

Gafă a presei din Anglia, înainte de Atletico Madrid - Chelsea: „Meciul se joacă în România, pe Puskas Arena din Budapesta”

Atletico Madrid - Chelsea se joacă la București / Sursă foto: Twitter Chelsea
Atletico Madrid - Chelsea se joacă la București / Sursă foto: Twitter Chelsea

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2021 20:41 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 21:58

Presa din Anglia a dat-o în bară, în ziua în care Bucureștiul găzduiește supermeciul Atletico Madrid - Chelsea, contând pentru turul optimilor de finală din Champions League. 

  • Din cauza restricțiilor impuse în pandemie de guvernul de la Madrid, care au interzis zborurile dinspre Marea Britanie (cu excepția celor în care se află cetățeni sau rezidenți din Spania ori Andorra), Atletico nu a putut juca pe „Wanda Metropolitano" meciul cu Chelsea, din turul „optimilor" Champions League. 
  • Azi, 23 februarie, partida se va disputa pe Arena Națională, fără spectatori. Manșa secundă va avea loc trei săptămâni mai târziu, pe „Stamford Bridge".

Cunoscutul portal goal.com, descris drept „cel mai mare site web de fotbal din lume”, a prefațat partida de la București, însă autorul articolului a confundat Arena Națională cu „Puskas Arena” din Budapesta. 

„Chelsea o înfruntă pe Atletico, liderul din La Liga, pe stadionul Puskas Arena din Budapesta, în prima manșă a confruntării din optimile Champions League. Meciul a fost mutat în România, din cauza restricțiilor de călătorie provocate de coronavirus”.

Gafă a presei din Anglia, înainte de Atletico Madrid - Chelsea: „Meciul se joacă în România, pe Puskas Arena din Budapesta”
Pasaj din articolul de pe goal.com

Conform Wikipedia, care citează ComScore, Goal.com este cel mai mare site web de fotbal din lume, având 32 de ediții naționale și peste 530 de reporteri în teritoriu în peste 50 de țări.

Confuzia București - Budapesta, la ordinea zilei

În 2012, când Atletico Madrid a înfruntat-o pe Athletic Bilbao în finala Europa League de la București, aproximativ 400 de fani ai bascilor au greșit destinația și au ajuns la Budapesta, în capitala Ungariei

„Este o eroare care se comite destul de des, în condițiile în care până și crainicul stadionului a intrat în acest joc. «Bună seara, Budapesta, și bine ați venit la finala Europa League», a spus el, înainte de a fi huiduit de către fanii ambelor echipe»”, scria presa străină la acel moment.

Atletico Madrid a câștigat Europa League la București

Atletico Madrid are aminitri plăcute în legătură cu Arena Națională. În 2012, gruparea din capitala Spaniei a învins-o la București pe Athletic Bilbao, scor 3-0, în finala Europa League. Evenimentul a fost un succes din punctul de vedere al organizatorilor, stadionul fiind populat la capacitate maximă - 52.347 de spectatori.

Citește și alte știri de actualitate: 

Helmuth Duckadam a izbucnit, înainte de Atletico Madrid - Chelsea: „De ce nu se joacă în Spania? Vreau să văd reacția autorităților”

Atletico Madrid a ajuns la București » „Ce amintiri frumoase avem în acest oraș!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
bodrin
bodrin  •  25 Februarie 2021, 00:34

Nesemnificativ, englejii, cu presa lor cu tot, au făcut adevăratele gafe în Orientul Mijlociu, după război. Ce au încurcat ei atunci, nu s-a descurcat nici în ziua de azi!

brera30
brera30  •  24 Februarie 2021, 13:32

Tipic, nimic nou din partea englezilor. Si scuzele, daca sunt/exista, sunt doar la misto. Ignoranta supusilor reginei este foarte cunoscuta. Ei stiu foarte bine, dar prefera sa faca misto si sa bage raca intre noi si unguri, again.

1226306600716606
Functionarul Functionar  •  24 Februarie 2021, 11:51

Inca odata ne demonstreaza, noua si lumii intregi, cat sunt de *** si inculti !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează