INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VIKTORIA PLZEN - FCSB, AZI, 21:15, TVR 1, GSP.RO

GALERIE FOTO Corespondență din Plzen » Între baze de date și fotbal. FCSB va avea un suporter deosebit la meciul cu Plzen: "Ne calificăm sigur! Cehii nu-s așa buni pe cât vor să pară"

FOTO: Alex Nicodim +6   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2017 12:52

Daniel Muscă, 30 de ani, e din 2011 în Cehia, unde face baze de date pentru Teradata. A fost și la IBM, una dintre cele mai importante nume de pe piață în materie de producție a tehnologiei avansate.

Să nu credeți că stă toată ziua în calculatoare și n-are timp de altceva. Nici vorbă! "Programul e lejer. De la 7 dimineața, la 3 după amiază. Dar pot face și de acasă, de obicei pe la 11 ajung la birou, am o oră pauză de masă", și-a început Daniel povestea. 

E de 6 ani în Cehia, prima dată a locuit în Brno, acum stă în Praga: "Primul lucru pe care l-am făcut, a fost să întreb unde pot juca fotbal". 

Între fotbal și calculatoare

De loc din Mediaș, Daniel a fost mereu prieten cu fotbalul, atât ca suporter, cât și ca jucător. Și mereu a avut două favorite: Gaz Metan și FCSB, pe care abia așteaptă să o vadă azi la lucru. Cum i-a plăcut și să practice fotbalul, în momentul în care a ajuns în Cehia, la Brno, s-a antrenat cu Tatran Bohunice, formație din Liga a 4-a.

Dimineața mergea la muncă, seara la antrenamente. A renunțat din cauza unei accidentări destul de grave. A revenit după câteva luni. Nu pe teren mare, ci la futsal. A făcut parte din lotul lui FC Kampa, o echipă din a doua ligă. 

Senegalez în Turneul Minorităților :)

În 2013, Daniel a acceptat invitația unui prieten de a juca la un turneu în Praga. Este vorba despre Turneul Minorităților. Se juca pe stadionul lui Dukla Praga, formație învinsă recent de Viktoria Plzen, 0-4. N-a jucat pentru România, ci pentru Senegal. Era singurul jucător alb din echipă: "Îți dai seama că era ciudat. I-am tot mințit că sunt născut în Senegal. Aveam norocul că știam franceză".

Moldovenii participă cu Steaua FC

Până în 2014 România nu avusese echipă în acest turneu. Ciudat, mai ales că în Cehia există un număr mare de români. A înființat-o Daniel.

"Când m-am mutat în Praga am făcut o echipă de români și participam la tot felul de turnee. Fotbalul praghez e bine organizat. De prin 1970 s-a făcut o ligă de minifotbal, 6 vs 6.

Acum sunt peste 500 de echipe înscrise și peste 15.000 de jucători. Moldova are chiar două echipe. Una e în Liga a 3-a (Moldova) și alta în Liga a 4-a, care se numește Steaua FC. Noi ne numeam Epil Fail. Am ajuns la Liga a 6-a. Acum o să ne facem altă echipă, FC România probabil. În toamnă va începe noul sezon. Regulile la acest fotbal s-au păstrat ca în 1970. La victorie iei două puncte spre exemplu".

Românii vin să vadă FCSB

Daniel Muscă împreună cu un grup de români abia așteaptă meciul FCSB-ului cu Plzen. Promit că vor veni în număr mare de la Praga, iar alături de românii din Plzen vor forma o galerie puternică.

"Sigur că venim! Abia așteptăm. Am vorbit deja mai mulți români și venim organizați. Suntem convinși că Steaua noastră va câștiga. Fotbalul ceh nu e atât de puternic pe cât vrea să pară. Eu merg la meciuri la Bohemias. Aștept vreo 50 de minute pentru un șut pe poartă. Ne calificăm sigur! Am mare încredere în băieți".


*Click pe imagine pentru zoom

  • Viktoria Plzen - FCSB se joacă azi, de la ora 21:15. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TVR1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
bogat
bogat  •  02 August 2017, 17:02

articolul asta are un umor involuntar extraordinar: - in titlu ni se spune: "FCSB va avea un suporter deosebit la meciul cu Plzen". - din articol reiese ca e un om normal care a jucat ceva fotbal pe la nivele inferioare si acum lucreaza in IT in Cehia. Probabil o munca mai degraba de rutina din moment ce chiar el spune: "Să nu credeți că stă toată ziua în calculatoare și n-are timp de altceva. Nici vorbă! Programul e lejer. De la 7 dimineața, la 3 după amiază... " Dar nu asta conteaza... Ceea ce conteaza este respectul nemasurat cu care autorul acestui articol ne prezinta un suporter al Stelei care presteaza o meserie calificata. Sa deducem ca e singurul printre suporterii FCSB ce vor sustine echipa la meci? Cam asa reiese, el e cel "deosebit", restul.... :))))

valentinn10
valentinn10  •  02 August 2017, 15:38
Postat de bakunin pe 02 August 2017, 15:18

Ei sunt sarea din bucate :)))))))))

STEAUA E NUMAI UNA, STEAUA NOASTRA, STEAUA ROMANIEI, STEAUA BUCURESTI, FENOMENUL FOTBALULUI ESTEUROPEAN, restul e vrajeala pe care nu o mai halesc nici latraii sau... doar latraii...

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  02 August 2017, 15:22
Postat de bakunin pe 02 August 2017, 15:18

Ei sunt sarea din bucate :)))))))))

Corect ! Eu cand sunt trist, este de ajuns sa intru pe gsp, si dupa 5 minute deja zambesc cu gura pana la urechi :) Uit de toate problemele cand ii vad cum se oftica :)

Vezi toate comentariile (46)
Comentează