INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RANGERS

Glasgow Rangers, înapoi în Liga Campionilor după 12 ani: „Știți de unde venim”

Glasgow Rangers // Foto: Getty Images
Glasgow Rangers // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 25 august 2022 10:42 / Actualizat joi, 25 august 2022 10:44

Glasgow Rangers, echipa lui Ianis Hagi (23 de ani), s-a întors după 12 ani în Ligă, iar managerul Van Bronckhorst a amintit de cei 10 ani dificili prin care a trecut clubul, reconstruit după retrogradarea în liga a 4-a, din 2012.

După 2-2 în Scoția, Glasgow Rangers, echipa lui Ianis Hagi, a reușit să câștige miercuri seară pe terenul lui PSV, 1-0. Golul lui Colak, din minutul 67, le-a asigurat scoțienilor întoarcerea în Liga Campionilor, competiția de lux a Bătrânului Continent, după o absență de 12 ani.

Pentru managerul Giovanni van Bronckhorst a fost și un triumf de orgoliu în fața conaționalului olandez Ruud van Nistelrooy, dar și „una dintre cele mai importante seri din cariera mea. Știți de unde venim. Acum zece ani eram în cel mai de jos punct al istoriei clubului”. 

Giovanni van Bronckhorst: „E un moment de mândrie!”

Aluzie la faptul că, în 2012, din cauza problemelor financiare, multipla campioană a Scoției a fost retrogradată și a trebuit s-o ia de la capăt, tocmai din liga a patra!

„E un moment de mândrie pentru mine să-i răsplătesc astfel pe suporterii care au investit atât de multă energie pentru a reconstrui practic clubul”, a mai spus Van Bronckhorst, la finalul „bătăliei” de la Eindhoven.

55de titluri, record! și 34 de Cupe ale Scoției are Rangers în palmares

Ianis Hagi nu va juca în grupe!

Din ultima mare echipă a albaștrilor, cea din 2011/2012, făcea parte și Dorin Goian, în actuala îl avem pe Ianis Hagi. Fiul „Regelui” are însă șanse infime să evolueze în grupele Ligii. În ianuarie, el a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi, iar primele estimări erau că va reveni pe teren în maximum 6 luni. 

Ulterior însă, Van Bronckhorst le-a spus reporterilor de la „The Scottish Sun” că absența românului va fi mult mai îndelungată: „Este o accidentare complicată, nu mă aștept să revină înainte de pauza pentru Cupa Mondială”. Cel mai probabil, Ianis va reveni pe gazon în ianuarie 2023.

1e numărul trofeeor europene cucerite de Rangers. Cupa Cupelor, în 1972

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au ratat grupele Ligii, după un nou eșec dur cu Benfica » Surpriza serii, produsă în Serbia + Cine a obținut biletele pentru grupele UCL

A venit nota de plată! Ce sancțiune a primit Fenerbahce după ce fanii au scandat numele lui Vladimir Putin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  25 August 2022, 16:46
Postat de ionescugeorge77 pe 25 August 2022, 11:54

...da...echipa lui ianis joaca fara ianis ...si castiga ...

E echipa lui, el e proprietarul, nu trebuie sa transpire :)))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 August 2022, 11:54

...da...echipa lui ianis joaca fara ianis ...si castiga ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează