INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Guardiola, moment critic înainte de meciul cu Liverpool: "Poate că e vina mea. Poate că eu nu sunt suficient de bun"

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat luni, 09 aprilie 2018 11:11

Man. City a cedat total în ultimele două meciuri. Trei goluri în 19 minute cu Liverpool, în Ligă. Și tot trei goluri în 16 minute cu United, în Premier. Mâine, de la 21:45, va juca returul împotriva lui Liverpool, liveTEXT pe GSP.RO.

Putea fi o săptămână perfectă pentru Pep Guardiola și Man. City. Cu două victorii, ar fi văzut semifinalele Ligii foarte aproape și ar fi sărbătorit titlul în Premier. A fost un coșmar. Două înfrângeri teribile, greu de suportat de manager și de fani: 0-3 cu Liverpool și 2-3, după 2-0 la pauză, cu Man. United. Și nu doar rezultatele șochează, ci și modul în care au pierdut "cetățenii".

Dintr-o dată, au cedat, iar pumnii încasați nu i-au trezit, prăbușindu-se în iarbă, de nerecunoscut:
- 3 goluri primite în 19 minute pe Anfield (12-31)
- 3 goluri luate în 16 minute în fața lui Mourinho&Pogba (53-69)

Exemple cu City și Bayern

Nu e însă ceva nou când analizăm ultimii ani ai lui Pep. În cele mai importante momente, când presiunea e maximă, echipele lui se rup.
MAN. CITY
1-3 cu Monaco - două goluri în prima jumătate de oră și eliminare în "optimile" Champions, deși câștigase cu 5-3 acasă
BAYERN
0-4 cu Real - trei goluri în 18 minute (16-34) în returul semifinalelor (2013-2014)
0-3 cu Barcelona - trei goluri după minutul 77 în prima manșă a semifinalelor (2014-2015)

"E complicat când iei 3 goluri la 4 acțiuni ale adversarilor"

"Nu știm să închidem ușa. Uneori, ar trebui s-o facem. Poate că e și vina mea", admite Guardiola, dând timpul înapoi. "M-am gândit de multe ori la acest detaliu. Împotriva Barcelonei, 77 de minute a fost 0-0, iar la final 0-3. Mi s-a întâmplat deseori. Totuși, în acest sezon, nu numai că rivalii nu ne-au marcat multe goluri, dar nici nu și-au creat ocazii la poarta noastră. Ce sistem să folosești când adversarii au patru acțiuni și iei trei goluri? E foarte complicat". 

"Dacă tot ceea ce facem noi nu e suficient pentru a cuceri Liga Campionilor, atunci poate că voi fi nevoit să recunosc că nu sunt atât de bun"
"Faptul că am eșuat împotriva lui United ne-ar putea afecta psihic la returul cu Liverpool. Starea noastră de spirit nu mai e aceeași"
"Real Madrid și Barcelona sunt mereu acolo, sus, pentru că au jucători în atac care dintr-o jumătate de situație dau două goluri. Noi nu reușim"
Pep Guardiola, manager Man. City

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
stoichkov10
stoichkov10  •  09 Aprilie 2018, 19:45

ai castigat destul cu Barca,

haudinamo
haudinamo  •  09 Aprilie 2018, 19:19

Acuma e cam tarziu sa te lamentezi, bre. Ai avut un buget astronomic si ai adus jucatori asa si asa. Cu echipa actuala nici alt antrenor nu cred ca ar lua Liga, dar tu esti intr-adevar de vina ca nu ai cumparat ce era mai bun cu vagonul de bani avut la dispozitie.

ana_moura
ana_moura  •  09 Aprilie 2018, 12:08

Da.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează