INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Alarmă, Erling Haaland! Pep Guardiola e îngrijorat: golgheterul lui Manchester City nu mai înscrie în Liga Campionilor

Golgheter dezlănțuit în primul său sezon la Manchester City, Erling Haaland (23 de ani) nu se mai simte la fel de bine în Champions League. Foto: Imago
Golgheter dezlănțuit în primul său sezon la Manchester City, Erling Haaland (23 de ani) nu se mai simte la fel de bine în Champions League. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 16:58 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 17:59

Golgheter dezlănțuit în primul său sezon la Manchester City, Erling Haaland (23 de ani) nu se mai simte la fel de bine în Champions League. Nu a mai marcat de cinci partide, două în actuala stagiune (ultima, 3-1 cu RB Leipzig). O explicație poate fi absența de două luni a căpitanului Kevin De Bruyne, cel mai bun pasator al campioanei Angliei și Europei.

Erling Haaland a atacat furios primul sezon la Manchester City. Cumpărat cu 60 de milioane de euro de la Borussia Dortmund în vara lui 2022, norvegianul a marcat ca un automat, meciuri la rând, în toate competițiile, multe „duble", hattrickuri, ajungând la cinci goluri într-o partidă, pe 14 martie, în returul „optimii" Ligii Campionilor, la 7-0 cu RB Leipzig!

Dezechilibru șocant în Superliga » Urmează meciul extremelor, cu FCSB în prim-plan
SITUAȚIE
Dezechilibru șocant în Superliga » Urmează meciul extremelor, cu FCSB în prim-plan

Haaland nu mai înscrie în Liga Campionilor

A depășit record după record, a ajuns la 52 de goluri și 9 assisturi, cel mai prolific în Premier League (36), în Champions League (12).

Mai ales datorită lui, City a spulberat totul în cale, cucerind „tripla" Premier-Cupa Angliei-Ligă, o performanță nemaivăzută în istoria clubului, la aproape un sfert de secol de la reușita similară a lui Manchester United.

Dar atunci l-a avut mereu alături pe Kevin De Bruyne, cel mai influent jucător al „cetățenilor" de când a venit Pep Guardiola pe „Etihad", în 2016. Belgianul a oferit nu mai puțin de 31 de pase decisive, dintre care 18 în Premier și 7 în Champions.

Chiar de la primul an împreună, De Bruyne și Haaland au format un duet formidabil. Flamandul știa în fiecare clipă a jocului unde se află scandinavul și Erling apărea mereu la capătul paselor, centrărilor sau lansărilor lui Kevin. Ei au fost cuplul de forță al lui City în 2022-2023.

Erling Haaland are șase meciuri fără gol marcat în acest sezon în toate competițiile

În noua stagiune, Haaland a pornit bine în campionat, cu opt goluri în șapte etape, inclusiv un hattrick și o „dublă". Dar în celelalte competiții nu a mai punctat deloc. În Ligă, a jucat în ambele dueluri, 3-1 cu Steaua Roșie Belgrad și 3-1 cu RB Leipzig, fără a mai înscrie. Nici cu Leipzig, pe care o zdrobise în precedenta stagiune.

În Champions a ajuns la cinci partide la rând fără gol marcat, cele două manșe ale semifinalei cu Real Madrid (5-1 tur-retur), finala cu Inter Milano (1-0) și confruntările din acest sezon.

Kevin De Bruyne, absent de două luni. Nici Erling Haaland nu mai e la fel

În 2023-2024, nordicul are șase meciuri în care numele său nu a apărut printre marcatori în toate competițiile. O explicație e și absența lui De Bruyne. Accidentat în ultimul act de Champions, belgianul a revenit pentru 26 de minute în Supercupa Angliei, pe 6 august, dar a suferit o nouă leziune musculară gravă în prima etapă de Premier, pe 11 august.

„Nu va juca mai multe luni. Accidentarea sa e o lovitură pentru noi, o mare pierdere. A fost mult timp un punct forte la City. Kevin e de neînlocuit, însă avem și alți jucători talentați", spunea Pep Guardiola atunci.

Acum, managerul catalan e puțin îngrijorat privindu-l pe Haaland. Și speră ca De Bruyne să revină cât mai repede pentru a rezolva și problema golurilor lui Erling.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Antrenorul lui FC Porto are o problemă cu arbitrajul lui Anthony Taylor: „Am jucat împotriva unui «mai mult decât un club»”
FC PORTO - BARCELONA 0-1
Antrenorul lui FC Porto are o problemă cu arbitrajul lui Anthony Taylor: „Am jucat împotriva unui «mai mult decât un club»”
Geniul Jude! Bellingham, impresionant meci de meci pentru Carlo Ancelotti: „Mă surprinde, are 20 de ani și pare de 30” + Un englez a exclamat: „Balonul de Aur vine spre tine!”
Napoli - Real Madrid 2-3
Geniul Jude! Bellingham, impresionant meci de meci pentru Carlo Ancelotti: „Mă surprinde, are 20 de ani și pare de 30” + Un englez a exclamat: „Balonul de Aur vine spre tine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Octombrie 2023, 19:36

Haaland este cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor mult mai bun ca Pele Maradona , Messi .Ronaldo ...M bappe si Yannis ...

contrabas3
contrabas3  •  05 Octombrie 2023, 18:37

Nu e vina lui Haaland că nu dă goluri. Am urmărit meciul. Poate să mai joace încă treizeci de meciuri ca meciul de ieri, dar gol nu o să dea, din cauză că mijlocașii pur și simplu nu îi dau mingea.

VardyParty
VardyParty  •  05 Octombrie 2023, 18:05

Pentru că asta e, de fapt, valoarea lui . poate nici atât.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează