LIGA CAMPIONILOR  ·  POVEȘTI

Inzaghi și-a amintit de eroarea lui Cristi Chivu care a propulsat Milanul spre trofeul Ligii: „Asta ne-a ajutat!”

Chivu, în duel cu Inzaghi
Chivu, în duel cu Inzaghi

Articol de — Vineri, 24 Aprilie, 11:56

Cristi Chivu, căpitanul lui Ajax, a alunecat în prelungirile meciului cu Milan, de pe „San Siro”, în aprilie 2003. Și rossonerii au înscris pentru 3-2. Fără acel gol, olandezii ar fi jucat semifinalele, iar italienii nu ar mai fi câștigat Liga Campionilor în acel an.

Pe 23 aprilie 2003, Cristi Chivu și Bogdan Lobonț ar fi putut realiza cea mai mare performanță în tricoul lui Ajax. Calificarea în semifinalele Champions League. Și aveau șansa de a răsturna acea ediție a competiției. Au eșuat însă în ultima clipă. În prelungiri, după eroarea căpitanului „lăncierilor"!

Inzaghi: „Este unul dintre golurile mele favorite"

Era minutul 90+1 pe „San Siro", în returul „sferturilor". Milan și Ajax nu puteau face diferența. Era 2-2. Și, la acest scor, campioana Olandei era calificată, după 0-0 în prima manșă. Dar Tomasson a înscris golul victoriei rossonere, împingând în plasă mingea lui Inzaghi de pe linia porții. 3-2. În acel an, Milan a cucerit trofeul, după finala cu Juventus (0-0, 3-2 la penaltyuri). 

După 17 ani, Pippo Inzaghi și-a amintit acel meci. Și greșeala lui Chivu. „Acela este unul dintre golurile mele favorite, chiar dacă, la sfârșit, numele meu nici măcar nu a fost trecut pe lista marcatorilor", i-a spus fostul mare atacant milanez jurnalistului peninsular Carlo Pellegatti.

Chivu, prins la mijloc, între Ambrosini și Inzaghi

„Chivu a alunecat, iar asta ne-a ajutat. Știam că gazonul de pe «San Siro» e alunecos uneori. De aceea, întotdeauna mă asiguram că am crampoanele corecte", a dat timpul înapoi Inzaghi.

La pasa cu capul a lui Ambrosini, Chivu a fost prins la mijloc, cu Pippo în spate. A vrut să se răsucească pentru a rămâne lângă italian, dar a căzut. Și nu a mai putut interveni. Pasa cu capul a lui Ambrosini l-a depășit, Inzaghi a rămas singur și a lobat peste Lobonț, ieșit să-l blocheze. Mingea oricum ar fi intrat în poartă. Tomasson doar a atins-o ultimul.

VIDEO Rezumat AC Milan - Ajax 3-2

UEFA s-a întrunit într-o videoconferință pentru a stabili modul în care vor continua competițiile interne

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:



Ce s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (3)

adyy25  •  24 Aprilie 2020, 20:19

Eu zic ca am vederea buna. Insa, poti fi pacalit, pt ca cei doi se afla pe linia camerei si ai zice ca sunt unul langa altul. Uitati-va insa la iarba calcata de cei doi jucatori si constatati ca ei se afla de fapt la 1-2 metri unul de altul, deci nu aveau cum sa se atinga. Serios!

Dan Petnaise  •  24 Aprilie 2020, 19:36

Chiar i-a dat cu cotul in față lui Chivu.

Dan Petnaise  •  24 Aprilie 2020, 19:32

Ia uitați-vă, Chivu a alunecat sau a fost împins?

Vezi toate comentariile (3 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1