INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RETRO GSP

EXCLUSIV Ioan Andone, răspuns după declarațiile lui Cornel Dinu: „Atunci am auzit noi de aranjamente”

Ioan Andone a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali din istoria lui Dinamo +15   FOTO
Ioan Andone a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali din istoria lui Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 12:34

Ioan Andone, 60 de ani, fostul fundaș central al lui Dinamo, a comentat declarațiile făcute astăzi de Cornel Dinu pentru GSP.RO.

„N-am simțit nimic. Eu, personal, pe teren, n-am simțit că s-ar fi făcut ceva necurat. Nu se discuta pe vremea lui Ceaușescu despre așa ceva. 

Nu mă întrebați pe mine ce nu știu. Probabil, faceau și ei la fel ca ăia din străinătate. Spun probabil, pentru că eu chiar nu știu. Noi am auzit după '90 de aranjamente, până atunci nu se știa. Treaba noastră a fost să jucăm”, a spus Andone, pentru GSP.RO.

Ioan Andone: „Movilă nu mai putea respira, iar arbitrul a dat doar galben”

Azi, 25 aprilie, se împlinesc 36 de ani de la Dinamo - Liverpool, returul semifinalei CCE din sezonul 1983-1984. După 0-1 în Anglia, „câinii" au cedat și în manșa secundă, 1-2, la capătul unui meci disputat pe un teren greu, îmbibat de apă, care i-a favorizat pe oaspeți. 

+11 FOTO

Andone, suspendat pentru manșa secundă cu britanicii, a vorbit și despre arbitrajul „dublei” din semifinalele CCE.

„Eu am fost suspendat la meciul retur. A fost un arbitraj cu Liverpool... noi nu eram obișnuiți cu ritmul ălă de joc. Lui Movilă i-a dat unul un pumn și nici galben n-a primit. Trebuia să-i dea 3 roșii! I-a dat cu pumnul ca un boxer. Ăsta nu mai putea respira, a fost scos pe targă, trimis direct la spital”, a mai spus „Fălcosul”.

„Noi le-am dat o replică bună. Aveau o echipă fabuloasă, cu Dalglish, Rush, jucători. Dar aveam bătaie parte în parte cu ei, nici nu primeau mingea și dădeau cu cotul. 

Bine, ei aveau o formație mult prea bună. S-a și văzut, au câștigat Liga Campionilor în acel an”

Ioan Andone

Dinamo - Liverpool 1-2 (în tur 0-1)

  • Semifinale CCE, retur
  • Au marcat: Orac (39') / Rush (11', 85')

Dinamo: Moraru - Mărginean (77' Iamandi), I. Marin, Al. Nicolae, N. Stănescu - Rednic, Dragnea, Augustin - Țălnar, V. Turcu, Orac (67 Custov)
Antrenori: Dumitru Nicolae Nicușor și Cornel Dinu

Liverpool: Grobbelaar - Neal, Lawrenson, Hansen, Kennedy - Lee, Johnston, Souness, Whelan - Dalglish (77' Nicol), Rush
Antrenor: Joe Fagan

Stadion: „23 August"
Spectatori: 70.000
Arbitru: Dieter Pauly (RFG)

Citește mai multe știri de actualitate:

Costel Orac, prima reacție după dezvăluirile șocante ale lui Cornel Dinu: „N-aveam cum să le știm noi, jucătorii”

Fotbal cu mască? Ce spune un jucător din play-off: „Ne-ar confunda lumea cu doctorii”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (9)
669483216526738
Cotofana Danut  •  26 Aprilie 2020, 04:23

Un mare filozof spunea(cred ca domnul DINU stie)Daca taceai filozof ramaneai.Respect pentru fotbalistul CORNEL DINU,dar nu inteleg de ce doreste el sa iasa mereu in fata.Au fost fotbalisti valorosi la DINAMO,care acum isi vad de treburile lor.Nu l-am auzit pe MIRCEA LUCESCU cu acest gen de afirmatii,si sigur era in de tema.Pe CORNEL DINU,nu l-am auzit niciodata sa spuna un cuvant de lauda despre colegii lui de club.Cu aceste declaratii a facut mai mult rau.Pacat.

cornelconasu
cornelconasu  •  25 Aprilie 2020, 17:02
Postat de dtdr pe 25 Aprilie 2020, 16:06

Ati tacut totii atunci. Erati mandri de realizari , dar nu erau ale voastre, ci a aranjamentelor securistilor. Acum cand cred, ca spre surprinderea tuturor care au trait acele vremuri, iesirea lui dinu nu prea o intelege nimeni. Oare are remuscari sau interese ?

Măi desteptule, cu ce a fost avantajată Dinamo în jocurile cu echipele mari de....arbitraje ??! E vorba de bani către echipe ?! Tu nu vezi că esti aberant ?!

anastasiu
anastasiu  •  25 Aprilie 2020, 16:39
Postat de dtdr pe 25 Aprilie 2020, 16:06

Ati tacut totii atunci. Erati mandri de realizari , dar nu erau ale voastre, ci a aranjamentelor securistilor. Acum cand cred, ca spre surprinderea tuturor care au trait acele vremuri, iesirea lui dinu nu prea o intelege nimeni. Oare are remuscari sau interese ?

Vrei sa spui ca ai crezut ce spune Dinu? Adica securitatea nu avea alta treaba, in cupele europene era ca la piata, dadea Dinu valiza si Dinamo castiga? Pai Hamburg cand au aflat ca joaca cu Dinamo nu si-au facut nicio problema, si asta spune i-a dat lui Kaiser o valiza cu bani sa arbitreze corect? Hamburg ne-a luat de sus, au pregatit ambele manse aiurea, exact cum au facut si cei de la Kaiserslautern la meciurile cu Craiova! Hamburg a fost inferioara tactic in fata lui Dinamo, am fost la meci la acel 3-0 iar in retur Moraru a zburat din bara in bara doar la lncalzire ca 2 goluri au fost ale lui! Dinu imbatraneste urat, cu prostiile debitate de el ne punem toata Europa fotbalistica in cap!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează