INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - PSG 1-4

Acum s-a aflat! Kovacs l-a tras deoparte pe titularul Barcelonei înaintea meciului: „Fii atent aici”

Istvan Kovacs // foto: Imago Images
Istvan Kovacs // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2024 14:34 / Actualizat joi, 18 aprilie 2024 15:41

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost surprins înaintea meciului Barcelona - PSG întreținându-se pe culoarele stadionului cu Frenkie de Jong, olandezul de la gruparea catalană

Istvan Kovacs l-ar fi avertizat într-o manieră incredibilă pe Frenkie de Jong înaintea meciului Barcelona - PSG, 1-4, soldat cu eliminarea catalanilor din sferturile Champions League. În tur, catalanii se impuseseră cu 3-2 pe „Parc des Princes”.

Dan Șucu i-a schimbat rolul lui Daniel Niculae la Rapid » De ce i s-a cerut lui „Nico” să părăsească biroul de președinte
Rapid
Dan Șucu i-a schimbat rolul lui Daniel Niculae la Rapid » De ce i s-a cerut lui „Nico” să părăsească biroul de președinte

Centralul din Carei a fost informat de mijlocașul central olandez că acesta se afla la un cartonaș galben de suspendare, care s-ar fi putut activa în manșa tur din semifinalele UCL, dacă Barcelona trecea în sferturi de PSG.

Avertismentul lui Istvan Kovacs pentru Frenkie de Jong

„Fii inteligent, dacă vrei să joci!”, i-ar fi spus arbitrul român lui De Jong înaintea jocului, conform publicației spaniole Mundo Deportivo.

Frenkie de Jong a evoluat până în minutul 82 cu PSG, când a fost înlocuit de Xavi cu Fermin Lopez, fără să primească vreun cartonaș galben de la Istvan Kovacs.

În condițiile în care Barcelona a fost eliminată din Champions League, Frenkie de Jong a evitat suspendarea pentru următorul meci pe care îl va disputa în cea mai importantă competiție intercluburi din lume.

Notele primite de Istvan Kovacs în presa internațională după Barcelona - PSG, 1-4

Distrus de ziarele spaniole, arbitrajul lui Istvan Kovacs în Barcelona - PSG 1-4 a fost mai degrabă apreciat de presa neutră. Prestigiosul cotidian italian Gazzetta dello Sport i-a dat nota 6.

Barcelona a fost eliminată de PSG din „sferturile” Ligii Campionilor, 1-4 cu PSG, după 3-2 în tur, iar catalanii l-au arătat cu degetul pe arbitrul Istvan Kovacs.

Antrenorul Xavi Hernandez și ziarele catalane au considerat că decizia „centralului” român, de a-l elimina pe Araujo în minutul 29, pentru un fault din postură de ultim apărător asupra lui Barcola, a fost exagerată.

Cotidianul Mundo Deportivo a scris despre „un arbitraj suspect favorabil echipei favorite a UEFA”, în timp ce Marca l-a notat cu o singură „stea”, adică „slab”.

Ziarele italiene sunt împărțite în privința lui Istvan Kovacs

În schimb, Gazzeta dello Sport a văzut drept OK arbitrajul lui Kovacs. „Justă eliminarea lui Araujo și lovitura liberă acordată. În rest, a trebuit să calmeze nervii băncii de rezerve a gazdelor, care scăpase de sub control.

A făcut-o cu cartonașe roșii”, a scris prestigiosul cotidian italian, care l-a notat cu 6. În schimb, Corriere dello Sport i-a dat 5.

Kicker sportmagazin: „Barcola a fost oprit neregulamentar”

În Germania, Kicker sportmagazin a considerat la rându-i drept corectă eliminarea fundașului uruguayan al Barcelonei. „Barcola a fost oprit neregulamentar de Araujo, în marginea careului”.

De asemenea, n-a obiectat la celelalte decizii importante luate de arbitrul român: lovitura de la 11 metri dictată la faultul lui Cancelo asupra lui Dembele, neacordarea unui penalty lui Gundogan, la scorul de 1-3, și cartonașele roșii dictate împotriva antrenorului Xavi Hernandez și secundului acestuia, Jose de la Fuentes.

Francezii sunt mulțumiți de arbitrajul lui Istvan Kovacs. L'Equipe i-a dat 7

Presa din Franța este desigur mulțumită cu arbitrajul lui Istvan Kovacs. „Ce poți să-i reproșezi? A fost faultul lui Araujo asupra lui Barcola și deci cartonaș roșu (29), a fost faultul lui Cancelo asupra lui Dembélé în careu, deci penalty (59).

Și a avut dreptate să-l expulzeze pe Xavi pentru gestul său nepotrivit (56), chiar dacă ar fi putut evita să-l elimine apoi secundul acestuia (65)”, a comentat cotidianul L'Equipe, care i-a dat arbitrului român nota 7.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO IOANIȚOAIA LA ZI » Directorul Gazetei Sporturilor, despre arbitrajul lui Istvan Kovacs din Champions League: „În presa spaniolă este un adevărat iureș. Discuția pleacă de la eliminarea lui Araujo”

Citește și:

Eliminat de Real Madrid, „ancora” lui Guardiola aruncă săgeți: „Am văzut o singură echipă pe teren!”
SFERTURI
Eliminat de Real Madrid, „ancora” lui Guardiola aruncă săgeți: „Am văzut o singură echipă pe teren!”
Șef de galerie la 14 ani. Povestea puștiului îndrăgostit de Dinamo: la stadion de la 4 ani, joacă fotbal de la 5 ani și visează să îmbrace tricoul echipei favorite în Liga 1
Dinamo
Șef de galerie la 14 ani. Povestea puștiului îndrăgostit de Dinamo: la stadion de la 4 ani, joacă fotbal de la 5 ani și visează să îmbrace tricoul echipei favorite în Liga 1

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (17)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  19 Aprilie 2024, 15:16
Postat de cirus11 pe 18 Aprilie 2024, 15:15

Multa lume zice ca a luat deciziile corecte, mie mi s-a parut ca a fost penalty pentru Barcelona, oricum, decizie discutabila, nu asta este important. Problema este ca un arbitru trebuie sa fie mai mult de-atat, altfel am avea doar arbitrii in camera VAR si gata totul robotizat, rolul lui este si sa tina meciul in mana, sa calmeze situatia. In schimb Kovacs a facut fix inversul... cu atitudinea lui de grof. Pai daca a luat deciziile corecte cu atat mai mult ar fi avut argumentele sa calmeze spiritele... de ce nu a discutat de exemplu cu Xavi la pauza? Atitudinea asta aroganta o sa-l coste, nu o sa prinda niciodata o finala de turneu final.

si tu ce vrei sa spui? ca ca gresit la vreo decizie? toate marile ziare, in afara de cele din spania, spun ca a arbitrat corect. TOATA lumea mai putin tu si cativa romani impreuna cu spaniolii. De ce sa discute cu Xavi? Este cumva psihologul lui? tu intelegi ca de fapt nu asta este scopul arbitrului? nu trebuie sa il ia de manuta pe un frustrat?

elgabri
elgabri  •  19 Aprilie 2024, 14:45
Postat de Prestant pe 19 Aprilie 2024, 01:29

Unde sînt comentariile meleeeee!!!!!??????

Probabil nu erau politically correct e ;))

Prestant
Prestant  •  19 Aprilie 2024, 01:29

Unde sînt comentariile meleeeee!!!!!??????

Vezi toate comentariile (17)
Comentează