INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SUPER LIGA EUROPEI

VIDEO Joan Laporta și Florentino Perez s-au unit de dragul Super Ligii Europei: „De astăzi, cluburile își vor avea soarta în propriile mâini”

Florentino Perez și Joan Laporta
Florentino Perez și Joan Laporta

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 16:52 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 17:09

Curtea Europeană de Justiție a anunțat azi verdictul în cazul Super Ligii. Competiția poate luat startul, fără repercusiuni pentru cluburi din partea UEFA.

Dacă Super Liga va porni la drum oficial de joi, Real și Barcelona vor încasa fiecare un miliard de euro în calitate de grupări fondatoare.

Gigi Becali îl avertizează pe Șucu: „Altfel nu cred că mai jucăm în Giulești la anul”
FCSB
Gigi Becali îl avertizează pe Șucu: „Altfel nu cred că mai jucăm în Giulești la anul”

VIDEO. Joan Laporta, președintele Barcelonei: „E timpul să avem mai mult control asupra destinului și viitorului nostru”

„Credem că e timpul pentru cluburi, în special cele deținute de parteneri și de fani, cum este și cazul Barcelonei, să aibă mai mult control asupra propriului destin, mai mult control asupra propriului viitor și mai mult control asupra sustenabilității.

Poziția clubului Barcelona în legătură cu noul format al competiției europene nu se opune Ligii Spaniole, absolut deloc, nu se opune niciunei ligi în general. În mod contrar, cu o competiție europeană mai bună, s-ar putea atrage mai multe resurse pentru cluburi, ligile naționale ar fi mai echilibrate și mai competitive.

Astăzi, decizia Curții Europene de Justiție este extrem de importantă pentru viitorul sportului nostru și ne-a demonstrat, că în actualul format al fotbalului european, există un monopol care este incompatibil cu principiile dreptului european, așa cum am susținut de mult timp”, a declarat Joan Laporta.

Florentino Perez: „De astăzi, cluburile își vor avea soarta în propriile mâini”

„Real Madrid primește cu o mare satisfacție decizia adoptată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, organismul însărcinat cu susținerea principiilor, valorilor și libertăților. În primul rând, fotbalul european de club nu va mai fi un monopol. În al doilea rând, de astăzi, cluburile își vor avea soarta în propriile mâini.

Cluburile au fost pe deplin recunoscute în dreptul nostru de a crea și promova competiții europene care vor moderniza sportul nostru și vor atrage fanii din întreaga lume. În cele din urmă, astăzi a fost un alt triumf pentru o Europă a libertății și pentru fotbal și fanii săi.

În fața presiunii la care suntem supuși de mai bine de doi ani, astăzi legea, justiția și libertatea au ieșit în prim-plan. Drept urmare, Real Madrid va continua să lucreze pentru binele fotbalului. 

Așa cum am făcut un pas crucial în istoria fotbalului în urmă cu aproape șaptezeci de ani, cu crearea Cupei Europene, astăzi avem din nou datoria și responsabilitatea de a oferi fotbalului european impulsul de care are atât de disperat nevoie.

Pentru aceasta, vom continua să susținem un proiect modern, pe deplin compatibil cu competițiile interne, deschise tuturor, bazate pe meritul sportiv și care se va impune efectiv în ceea ce privește fair-play-ul financiar. Este un proiect care va aduce sustenabilitate financiară pentru toate cluburile și, în primul rând, unul care va proteja jucătorii și va entuziasma fanii de pe tot globul. 

O vom face să se întâmple, în ciuda campaniilor pe care le-am suferit, care probabil se vor intensifica începând de astăzi. Dar nimeni nu a spus că a pune capăt unui monopol de zeci de ani ar fi ușor.

Permiteți-mi să spun cluburilor europene că ne aflăm în zorii unei noi ere care ne va permite să lucrăm liber, pe baza unui dialog constructiv, fără amenințări, fără a acționa împotriva nimănui sau împotriva nimănui și cu scopul de a inova și moderniza.

Destinul nostru ne aparține acum și avem o mare responsabilitate în mâinile noastre. Această zi marchează un punct de cotitură. Este o zi grozavă în istoria fotbalului și a sportului în general”, a declarat Florentino Perez.

Vezi și alte știri:

De ce Bergodi își ridiculizează atacanții la interviuri
RAPID
De ce Bergodi își ridiculizează atacanții la interviuri
Gigi Becali despre transferul unui atacant: „Vedem dacă avem nevoie” + „Dacă nu, îl pun pe Băluță, ăla joacă și fundaș”
FCSB
Gigi Becali despre transferul unui atacant: „Vedem dacă avem nevoie” + „Dacă nu, îl pun pe Băluță, ăla joacă și fundaș”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează