INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VILLARREAL - LIVERPOOL 2-3

Cum i-a resuscitat Klopp la pauză pe jucătorii lui Liverpool: „Aveam 11 probleme în prima repriză”

Jurgen Klopp , Foto-IMAGO
Jurgen Klopp , Foto-IMAGO

Articol de - Publicat miercuri, 04 mai 2022 12:06 / Actualizat miercuri, 04 mai 2022 15:52

Jurgen Klopp (54 de ani) a reușit să-i trezească în vestiar pe jucătorii lui Liverpool, după o primă repriză de coșmar pe terenul lui Villlarreal. La reluare, „cormoranii” au întors de la 0-2, au câștigat cu 3-2 și s-au calificat în cea de-a treia lor finală de Ligă din ultimii patru ani. Așadar, ce le-a spus antrenorul german la pauză? 

Liverpool este unica echipă engleză din istorie care joacă toate meciurile posibile dintr-un sezon. Are 57 acum, cu 139 de goluri marcate (record al clubului), și va avea 63 la sfârșit. 

Își egalează propria performanță. În 2000-2001, a evoluat tot de atâtea ori, în Premier, FA Cup, Cupa Ligii și Cupa UEFA, câștigând ultimele trei competiții în acel an. 

Titular din La Liga condamnat astăzi la 4 ani de închisoare pentru abuz sexual! Decizia nu e definitivă
LA LIGA
Titular din La Liga condamnat astăzi la 4 ani de închisoare pentru abuz sexual! Decizia nu e definitivă

Jurgen Klopp, trei semifinale de suferință 

Acum devine prima reprezentantă a Albionului care atinge într-o stagiune finalele Champions League, Cupei și Cupei Ligii Angliei. Are un trofeu cucerit și poate realiza "cvadrupla", dacă învinge fără oprire, până la capăt. Și în Premier, cu condiția ca Man. City să se încurce în ultimele 4 etape! Ar fi o altă premieră pentru The Reds. 4x4. Patru ținte, patru triumfuri. 

Jurgen Klopp nu a pierdut niciuna dintre cele cinci semifinale continentale ca antrenor. Una la Dortmund, patru la Liverpool (prima, în Europa League). Dar ultimele trei, de Ligă, au fost teribile, pline de suspans și de suferință: 

  • 2018: 5-2 (a) și 2-4 (d) cu AS Roma. 
  • 2019: 0-3 (d) și 4-0 (a) cu Barcelona.
  • 2022: 2-0 (a) și 3-2 (d) cu Villarreal, după 0-2 la pauza returului. 

Am avut o problemă de fotbal și am rezolvat-o cu fotbal. După trei minute de joc, n-am mai avut mentalitatea corectă, dar ne-am revenit în repriza a doua. Prin fotbal. 

- Jurgen Klopp, manager Liverpool

Trădarea verii în Europa » Gazzetta dello Sport dă ca sigură mutarea: „Acord pe 4 ani”
SERIE A
Trădarea verii în Europa » Gazzetta dello Sport dă ca sigură mutarea: „Acord pe 4 ani”

Jurgen Klopp, schimbarea care a răsturnat jocul 

Marți seară, în vestiarul de pe „Estadio de la Ceramica”, Klopp era năucit și el, inițial. „I-am cerut lui Pete Krawietz (n.r. șeful analiștilor video) să-mi găsească un videoclip în care să le arăt băieților ce ar putea să facă. Aveam 11 probleme în prima repriză”, a recunoscut el. 11 jucători care nu se regăseau. 

„Nu le-am spus dacă adversarii pot continua în aceeași viteză. Le-am vorbit despre decizii pe care e nevoie să le ia pe teren și cum trebuie să schimbăm jocul pentru a ne face fotbalul nostru. Și le-am mai zis să rămână calmi”. Plus o modificare radicală, care a resuscitat Liverpool și a lovit-o dur pe Villarreal. Luis Diaz în locul lui Diogo Jota. Dintr-o dată, columbianul a accelerat jocul, copleșindu-i pe spanioli. El avea să fie ales MVP. 

Jurgen Klopp: „M-am simțit ca la 4-0 cu Barcelona” 

Klopp își amintește: „Lumea întreagă urmărea meciul și se gândea că mai degrabă va fi 3-0 decât 2-1, se aștepta la 3-0. Dar, văzând primele noastre mișcări din repriza secundă, cum profităm de spațiile dintre linii, mi-am dat seama că putem transforma totul. Trebuia doar să înscriem și am reușit. Ceva cu adevărat special. Nu-mi place să compar, dar da, m-am simțit ca la 4-0 cu Barcelona”. 

10 finaleare Liverpool în Cupa Campionilor Europeni/Champions League și poate cuceri pe 28 mai al 7-lea trofeu cu urechi mari

Pentru extraordinarul german care se apropie de 55 de ani (îi va împlini pe 16 iunie), Champions League e „cea mai bună competiție a lumii. O iubesc. Sunt încântat. Am atins a patra mea finală și mă simt ca la prima”. 

Jurgen Klopp în finala Champions 

AnEchipăRezultat
2013Dortmund1-2 cu Bayern
2018Liverpool1-3 cu Real Madrid
2019Liverpool2-0 cu Tottenham
2022Liverpool?

Van Dijk: „Klopp ne-a spus: Jucați în stilul Liverpool”

Virgil van Dijk a detaliat la BT Sport ce le-a transmis managerul Klopp în pauza semifinalei cu Villarreal: „Jucați fotbal! Jucați în stilul Liverpool, așa cum am jucat întreg sezonul. Să avem mingea și să ne mișcăm mult, cu apariții în spatele liniei lor de apărare. Totul în viteză”. 

Căpitanul de marți admite că „nu am fost noi în prima repriză. Când eram în posesie, nu ne mișcam suficient și luam deciziile greșite”. La rândul său, Mo Salah dezvăluie că "la sfârșitul speechului său, antrenorul urla". Klopp era în transă, stare transmisă și jucătorilor.

Există caracter și personalitate în vestiarul nostru. Suntem o echipă de cel mai înalt nivel și astfel am putut reveni după 0-2 în prima repriză. 

- Mohamed Salah, atacant Liverpool

Citește mai multe articole din fotbalul internațional:

Spaniolii se contrazic, după eliminarea lui Villarreal din Champions League: „Fază scandaloasă!” vs „Nu a fost penalty”

Real Madrid - Manchester City, în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele probabile

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
133348975951983
Mike Carol  •  04 Mai 2022, 18:44
Postat de magic4ever pe 04 Mai 2022, 14:55

Campionatul nu are cum sa il castige daca castiga tot...City este in fata cormoranilor si daca isi castiga toate meciurile sunt la mana lor...Liverpool a ratat sansa sa fie la mana ei cand nu a reusit decat un 2-2 cu City....

Magic4ever Liverpool ia UCL fa cup și City o să se încurce city nu are jucători odihniți

magic4ever
magic4ever  •  04 Mai 2022, 14:55

Campionatul nu are cum sa il castige daca castiga tot...City este in fata cormoranilor si daca isi castiga toate meciurile sunt la mana lor...Liverpool a ratat sansa sa fie la mana ei cand nu a reusit decat un 2-2 cu City....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează