INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - AJAX 3-0

Kaka redescoperit de Mourinho

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2011 03:01

Fără să se forţeze prea tare, spaniolii s-au detaşat în special datorită brazilianului, remarcabil alături de trioul Ozil-Ronaldo-Benzema

Click aici pentru rezumat!


De 14 ani Real cîştigase mereu primul meci de acasă în Ligă, indiferent că adversarul s-a numit Inter, Spartak, Marseille ori AS Roma. Tradiţia s-a respectat aseară. Ca sezonul trecut, victima s-a numit Ajax. Cu o diferenţă. Dacă în 2010 scorul a fost 2-0, acum a crescut, 3-0.

"Lăncierii" chiar au vrut să fie viteji pe "Bernabeu". În secunda 49 aveau deja o mare ocazie, urmată de alte două în primul sfert de oră. Cu o viteză în minus, Real parcă nu se omora cu firea. Dintr-o dată s-a enervat. Şi a ieşit un gol de toată frumuseţea.

La o contră, mingea a curs rapid pe traseul Ozil-Ronaldo-Kaka-Ronaldo-Ozil-Benzema, francezul centrîndu-i lui Cristiano pentru o reluare din prima în finalul unei faze în care pe olandezi i-a luat ameţeala. S-a trecut la relanti. Pentru ca o nouă "explozie" madrilenă să aducă reuşita lui Kaka, şut pe jos din 18 metri. Miza pe brazilian s-a dovedit inspirată: acesta avea să-i paseze decisiv lui Benzema la golul 3, după o preluare de senzaţie, reamintind, în sfîrşit, de vremurile sale bune.

Cu sacii în căruţă şi în faţa unui Ajax frumos, însă fără şansă, Real n-a mai forţat deloc. Execuţia era consumată. Se contura clar totodată, după meciuri slabe (0-0 şi 0-1) în La Liga, revenirea începută sîmbătă la 6-2 cu Rayo.

GRUPA D
1. Real Madrid 4-0 6p
2. Lyon 2-0 4p
3. Ajax 0-3 1p
4. Dinamo Zagreb 0-3 0p
S-au jucat: Dinamo Zagreb-Real Madrid 0-1, Ajax-Lyon 0-0, Real Madrid-Ajax 3-0, Lyon-Dinamo Zagreb 2-0

Etapa următoare: Real Madrid - Lyon, Dinamo Zagreb - Ajax


18 şuturi a avut aseară Ajax, cu 5 peste Real; olandezii au stat mai bine şi la posesie, cu 52 la sută

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează