INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MERCATO

Bayern cumpără unul dintre cei mai în vogă stoperi din lume » S-a înțeles cu jucătorul și achită clauza!

Kim Min-jae, în albastru // foto: Guliver/gettyimages
Kim Min-jae, în albastru // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 13:59 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 14:24

Kim Min-jae, 26 de ani, se va transfera la Bayern în această vară. Clubul bavarez s-a înțeles cu stoperul sud-coreean pentru un contract pe 5 sezoane și va achita 58 de milioane, clauza de reziliere cu Napoli.

Ce ascensiune are acest jucător sud-coreean! În doi ani, Kim Min-jae a urcat de la o echipă din China la una dintre marile puteri ale Europei, după ce a jucat la o forță din Turcia și la campioana Italiei! Totul a crescut, cotă, sumă de transfer, salariu!

„Doamnă, calmez vous! Închideți ușa 10 minute” » Ce s-a întâmplat când Gigi Becali a intrat într-un magazin de lux din Zurich: „Aproape făcea plecăciune!”
FCSB
„Doamnă, calmez vous! Închideți ușa 10 minute” » Ce s-a întâmplat când Gigi Becali a intrat într-un magazin de lux din Zurich: „Aproape făcea plecăciune!”

Kim Min-jae, din China la Bayern Munchen

  •  În 2021, s-a mutat de la Beijing Guoan la Fenerbahce, pentru numai 3 milioane de euro. Câștiga 800.000 de euro la Istanbul, de două ori mai mult ca înainte.
  • În 2022, a făcut un pas mare în față. L-a cumpărat Napoli cu 18 milioane și avea un salariu de 2,3 milioane. A cucerit titlul în Serie A!
  • În 2023, la 26 de ani, semnează cu Bayern Munchen!

Kim Min-jae, 7 milioane salariu pe sezon

Jurnalistul italian Fabrizio Romano, specializat în mercato, a anunțat că Bayern a ajuns la un acord total cu internaționalul sud-coreean (49 de selecții, 3 goluri).

Fapt confirmat de Gazzetta dello Sport. Kim va avea un contract pe cinci ani, cu 7 milioane pe sezon, triplu față de cât primea la Napoli. La 1 iulie, bavarezii vor plăti clauza de reziliere: 58 de milioane!

Kim Min-jae, departe de transferul anului: Declan Rice la Arsenal, 121,6 milioane!

Mutarea jucătorului asiatic e însă departe de lovitura anului pe piața transferurilor. Arsenal se pregătește să îl achiziționeze pe „închizătorul" englez Declan Rice (West Ham United) cu 121,6 milioane de euro. 

Asta după ce l-a luat pe atacantul german Kai Havertz cu 75 de milioane de la Chelsea. Va plăti 50 de milioane și pentru fundașul central olandez Jurrien Timber (Ajax). În total, „tunarii” vor achita aproape 250 de milioane în schimbul a trei jucători. 

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Primul jucător adus de Dan Petrescu în Coreea de Sud le-a fost coleg lui Sorescu și Racovițan

MARCA anunță: un român este „ținta numărul 1” pentru clubul din La Liga!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează