INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DECLARAȚII

La nouă ani după ce a măcelărit meciul din semifinalele Ligii dintre Chelsea şi Barcelona, arbitrul Ovrebo îşi face autocritica: "Nu pot fi judecat doar pentru acea partidă"

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat duminica, 18 februarie 2018 14:11

La aproape nouă ani după meciul de pomină dintre Chelsea şi Barcelona, din returul semifinalelor Ligii Campionilor, încheiat cu scorul de 1-1, Tom Henning Ovrebo, arbitrul acelei întâlniri, a admis că a avut o prestaţie foarte slabă, într-un interviu realizat de Marca.

Pe 6 mai 2009, după 0-0 în tur, Barcelona mergea pe "Stamford Bridge" pentru manşa secundă şi reuşea să obţină calificarea în finală după golul lui Andres Iniesta, din minutul 93, gol care a rămas în istoria competiţiei. Don Andres stabilea scorul final, 1-1, însă partida de la Londra a fost presărată de numeroase greşeli de arbitraj. Cei de la Chelsea au solicitat nu mai puţin de 4 lovituri de la 11 metri, însă arbitrul Ovrebo nu a acordat niciuna.

Vezi AICI video de la meci!

Arbitrul norvegian, acum în vârstă de 51 de ani şi retras din activitate, recunoaşte că a avut o prestaţie dezamăgitoare în acea seară, însă insistă că greşelile comise de acesta se pot întâmpla oricui.

"Nu sunt deloc mândru de prestaţia mea de atunci. Dar acele greşeli pot fi comise de un arbitru. Uneori nu te ridici la nivelul la care ar trebui să te afli.

Am revăzut acele faze de câteva ori şi am învăţat din ele. Dar meciul a fost acum mulţi ani şi nu mai am ce să îmbunătăţesc, din moment ce nu mai sunt arbitru. Îmi aduc aminte de acea zi doar când îmi reamintesc jurnaliştii de ea. Nu mă deranjează să vorbesc despre asta pentru că face parte din cariera mea", a declarat Ovrebo.

Întrebat despre cele patru penalty-uri neacordate, norvegianul admite că a comis erori, însă spune că întreaga sa carieră nu poate fi judecată doar după acel meci.

"Au existat mai multe erori şi oricine îşi poate da cu părerea după acele faze. Insist, jucătorii şi antrenorii greşesc şi ei, de asemenea, şi nu se întâmplă nimic. Sunt mândru de cariera mea, de faptul că m-am aflat în elita europeană a arbitrajelor şi am fost unul dintre cei mai buni arbitri din ţara mea, cel puţin. De aceea nu pot fi judecat doar pentru acea partidă, deşi unii oameni o fac, din păcate", a mai spus fostul arbitru.

În final, fostul cavaler al fluierului a fost chestionat de jurnaliştii de la Marca mai în detaliu, cu privire la cele două henţuri comise în careu, de Gerard Pique, în minutul 81, şi de Samuel Eto'o, în minutul 95.

"Bineînţeles, a fost henţ la acele faze. Le-am judecat la acel moment, pe teren, şi nu cred că mai are importanţă ce am gândit după ce am luat decizia", a încheiat Ovrebo.

Tom Henning Ovrebo a fost arbitru FIFA în perioada 1994-2010, iar în cariera sa a arbitrat partide din numeroase competiţii importante, precum EURO 2008, Champions League sau Europa League. Norvegianul a arbitrat chiar şi o partidă din Liga I, în sezonul 2004/2005, dintre Steaua şi Rapid, încheiată cu scorul de 0-0.

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  18 Februarie 2018, 15:40

Da, a fost urit cum a impins-o pe Barcelona spre finala. Din pacate, asa se scrie, uneori, istoria.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează