INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - BAYERN (AZI, 21:45, GSP.RO, DIGI1, DOLCE1)

Leo Messi şi Guardiola rivali, după 14 trofee împreună: "Am învăţat enorm de la Pep, dar n-am vorbit de 3 ani"

O mare de ziarişti la conferinţa de ieri a lui Messi // Foto: Reuters
O mare de ziarişti la conferinţa de ieri a lui Messi // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2015 00:00

Argentinianul are o revanşă de luat în faţa lui Bayern, după 0-7 în Liga 2012-2013: "Acea semifinală ne-a făcut mult rău. Acum, finala nu este o presiune, e o obligaţie".

Pentru Messi, fiecare apariţie la conferinţele de presă e un eveniment istoric. Ieri, "puricele atomic" s-a întors în faţa ziariştilor după un an şi 10 luni. Şi a umplut sala de la centrul sportiv Joan Gamper. 180 de reporteri, 20 de fotografi şi 35 de cameramani au vrut să-l vadă live pe Leo.

Iar principalul subiect a fost întoarcerea lui Guardiola pe Camp Nou. Alături de Pep, în 4 ani sublimi (2008-2012), argentinianul a cîştigat 14 trofee din 19 puse în joc. Acum, e prima oară cînd sînt adversari.

100de meciuri în Europa va avea Messi azi (97 în Champions şi 3 în Supercupă); în acest sezon, Leo are 51 de goluri şi 29 de assisturi (8+4 în Ligă)

"Pep a fost mult timp cu noi. Am trăit momente importante, am învins împreună, am învăţat enorm de la el şi am crescut mult ca fotbalist", a spus decarul magic, dezvăluind însă şi că, din 2012, relaţia sa cu antrenorul este egală cu zero: "De trei ani, de cînd a plecat, n-am mai vorbit niciodată. Ne-am încrucişat o singură dată, la o gală FIFA".

Despre reîntîlnirea cu Guardiola, Messi afirmă: "Ne cunoaşte la perfecţie, studiază jucătorii la milimetru, dar şi noi îl ştim pe el şi avem toate informaţiile despre Bayern. Nu-i vom face nici un cadou".

"Îi arăt cine e şeful!"

De trei ori s-au înfruntat Messi şi Neuer. O dată în turul semifinalei Ligii, Bayern - Barca 4-0 (2013), şi de două ori la "naţională": Argentina - Germania 0-4 ("sferturi" CM 2010) şi Germania - Argentina 1-0 (finala CM 2014). "Îl respect mult pe Leo, dar pe teren îi arăt cine-i şeful, ca de fiecare dată", susţine portarul neamţ.

Guardiola şi ciocanul

După 11 ani ca jucător blaugrana (plus 2 la Barca B), Pep a debutat ca antrenor la formaţia secundă catalană (un sezon), apoi a pregătit prima echipă 4 ani. A cucerit 6 titluri în Spania şi o Ligă (1992) pe teren, completînd cu trei locuri 1 în Primera şi două Ligi (2009, 2011) pe bancă. Totuşi, de curînd, Guardiola le-ar fi zis unor prieteni: "Dacă vreodată mă voi gîndi să revin la Barcelona, să-mi daţi un ciocan în cap!".

Incredibilele cifre ce unesc echipele

În acest sezon, Barcelona şi Bayern sînt foarte apropiate ca joc, ca stil (Guardiola şi-a lăsat amprenta pe ambele echipe), cifrele dezvăluite de UEFA fiind uluitoare:

Barca Parametru Bayern
62% Posesie 62%
91% Procent de pase corecte 91%
6.308  Pase complete 6.230

Thiago va fi în finală

Un tată va fi fericit. E sigur deja că va avea un fiu în finala de la Berlin, pe 6 iunie. Este Mazinho, 49 de ani, campion mondial cu Brazilia în 1994, ai cărui băieţi se întîlnesc în semifinala Barcelona - Bayern. Rafinha Alcantara, 22 de ani (Barca), şi Thiago Alcantara, 24 de ani, fost jucător blaugrana, actual bavarez.

barcelona bayern

Playtech: Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează