INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - BAYERN (AZI, 21:45, GSP.RO, DIGI1, DOLCE1)

Leo Messi şi Guardiola rivali, după 14 trofee împreună: "Am învăţat enorm de la Pep, dar n-am vorbit de 3 ani"

O mare de ziarişti la conferinţa de ieri a lui Messi // Foto: Reuters
O mare de ziarişti la conferinţa de ieri a lui Messi // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2015 00:00

Argentinianul are o revanşă de luat în faţa lui Bayern, după 0-7 în Liga 2012-2013: "Acea semifinală ne-a făcut mult rău. Acum, finala nu este o presiune, e o obligaţie".

Pentru Messi, fiecare apariţie la conferinţele de presă e un eveniment istoric. Ieri, "puricele atomic" s-a întors în faţa ziariştilor după un an şi 10 luni. Şi a umplut sala de la centrul sportiv Joan Gamper. 180 de reporteri, 20 de fotografi şi 35 de cameramani au vrut să-l vadă live pe Leo.

Iar principalul subiect a fost întoarcerea lui Guardiola pe Camp Nou. Alături de Pep, în 4 ani sublimi (2008-2012), argentinianul a cîştigat 14 trofee din 19 puse în joc. Acum, e prima oară cînd sînt adversari.

100de meciuri în Europa va avea Messi azi (97 în Champions şi 3 în Supercupă); în acest sezon, Leo are 51 de goluri şi 29 de assisturi (8+4 în Ligă)

"Pep a fost mult timp cu noi. Am trăit momente importante, am învins împreună, am învăţat enorm de la el şi am crescut mult ca fotbalist", a spus decarul magic, dezvăluind însă şi că, din 2012, relaţia sa cu antrenorul este egală cu zero: "De trei ani, de cînd a plecat, n-am mai vorbit niciodată. Ne-am încrucişat o singură dată, la o gală FIFA".

Despre reîntîlnirea cu Guardiola, Messi afirmă: "Ne cunoaşte la perfecţie, studiază jucătorii la milimetru, dar şi noi îl ştim pe el şi avem toate informaţiile despre Bayern. Nu-i vom face nici un cadou".

"Îi arăt cine e şeful!"

De trei ori s-au înfruntat Messi şi Neuer. O dată în turul semifinalei Ligii, Bayern - Barca 4-0 (2013), şi de două ori la "naţională": Argentina - Germania 0-4 ("sferturi" CM 2010) şi Germania - Argentina 1-0 (finala CM 2014). "Îl respect mult pe Leo, dar pe teren îi arăt cine-i şeful, ca de fiecare dată", susţine portarul neamţ.

Guardiola şi ciocanul

După 11 ani ca jucător blaugrana (plus 2 la Barca B), Pep a debutat ca antrenor la formaţia secundă catalană (un sezon), apoi a pregătit prima echipă 4 ani. A cucerit 6 titluri în Spania şi o Ligă (1992) pe teren, completînd cu trei locuri 1 în Primera şi două Ligi (2009, 2011) pe bancă. Totuşi, de curînd, Guardiola le-ar fi zis unor prieteni: "Dacă vreodată mă voi gîndi să revin la Barcelona, să-mi daţi un ciocan în cap!".

Incredibilele cifre ce unesc echipele

În acest sezon, Barcelona şi Bayern sînt foarte apropiate ca joc, ca stil (Guardiola şi-a lăsat amprenta pe ambele echipe), cifrele dezvăluite de UEFA fiind uluitoare:

Barca Parametru Bayern
62% Posesie 62%
91% Procent de pase corecte 91%
6.308  Pase complete 6.230

Thiago va fi în finală

Un tată va fi fericit. E sigur deja că va avea un fiu în finala de la Berlin, pe 6 iunie. Este Mazinho, 49 de ani, campion mondial cu Brazilia în 1994, ai cărui băieţi se întîlnesc în semifinala Barcelona - Bayern. Rafinha Alcantara, 22 de ani (Barca), şi Thiago Alcantara, 24 de ani, fost jucător blaugrana, actual bavarez.

barcelona bayern

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează