INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  "SFERTURI"-RETUR # MONACO - DORTMUND 3-1 (ÎN TUR 3-2)

Leonardo Jardim defineşte noua minune a Europei » "Suntem o echipă fără limite"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2017 10:54

Real, Atletico, Juventus şi Monaco sunt echipele care vor intra astăzi în urna pentru tragerea la sorţi a semifinalelor.

Altfel spus, trei granzi, obişnuiţi cu aerul rarefiat al înălţimilor Ligii, şi o mare supriză. Monaco, adevărata premiantă a acestei ediţii.

4 anisunt de când Monaco a revenit în prima ligă a Franţei, după un sezon petrecut în divizia B

"Scriem istorie"

"O echipă fără limite", cum îi place să spună antrenorului Leonardo Jardim. Într-adevăr. Fără limită la efort, dăruire, creativitate şi entuziasm, în condiţiile în care vine tocmai din turul 3 preliminar al competiţiei.

Şi se mai bate şi la titlu, în Franţa! "E prima oară când o formaţie plecată de atât de jos ajunge în semifinale. Jucătorii mei ştiu că scriu istorie", explică Jardim ceea ce ar putea constitui unul dintre "motoarele" performanţei reuşite de monegasci.

54 de meciuria disputat până acum Monaco în toate competiţiile sezonului. Cele mai multe din Europa. Are deja 14 partide jucate în Ligă!

139 de goluri!

Dar nu singurul. Monaco n-are limită nici de goluri. Nu mai puţin de 139 până acum în toate competiţiile sezonului: 21 în Ligă (plus 7 în preliminarii), 90 în campionat (!), 11 în Cupa Franţei şi 10 în Cupa Ligii Franţei. Una dintre cele mai prolifice echipe din Top 5 campionate ale Europei.

Întrebat de jurnaliştii de la L'Equipe ce-şi doresc monegascii mai mult, titlul în Ligue 1 sau trofeul Ligii, Jardim le-a răspuns fără să stea pe gânduri: "Păi nu v-am zis deja? Nu le-am fixat jucătorilor mei niciun fel de limite".

13 anisunt de la ultima mare performanţă realizată de monegasci în Europa. Prezenţa în finala Ligii 2004: 0-3 cu Porto

197,8 milioane de euroe valoarea de piaţă a lotului lui Monaco, conform transfermarkt.de. De aproape 4 ori mai puţin decât Real (764,8 milioane)

3 goluri marcateAceasta a fost cota francezilor în fiecare dintre cele 4 partide disputate în "optimi", 3-5 şi 3-1 cu Man. City, şi "sferturi", 3-2 şi 3-1 cu Dortmund  

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close