INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AUTOGRAF

L'Équipe, ESPN, Daily Mail, Sky Sport și Fox News au preluat GSP! Dezvăluirea despre generozitatea lui Șovre a făcut înconjurul lumii

L'Équipe, ESPN, Daily Mail, Sky Sport și Fox News au preluat GSP! Dezvăluirea despre Șovre a făcut înconjurul lumii
L'Équipe, ESPN, Daily Mail, Sky Sport și Fox News au preluat GSP! Dezvăluirea despre Șovre a făcut înconjurul lumii

Articol de , , - Publicat joi, 08 aprilie 2021 22:46

Dezvăluirea exclusivă publicată de GSP.RO și de ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, despre scopul caritabil pe care l-a avut gestul lui Șovre, a fost preluată de marile publicații și posturi TV ale Europei, inclusiv de jurnalistul Rob Harris, care a postat primul clipul cu momentul în care asistentul îi cere autograf lui Haaland.

„Gazeta a aflat motivul emoționant pentru care Octavian Șovre a alergat după semnătura lui Haaland: Autograful care aduce alinare bolnavilor de autism". Acesta a fost titlul articolului care a apărut pe GSP.RO miercuri seară și în care se prezenta în premieră pentru presa din România motivul din spatele gestului asistentului român de a-l ruga pe starul norvegian al Borussiei Dortmund să-i semneze cele două cartonașe.

Informația că inițiativa lui Șovre a avut la bază o acțiune caritabilă a avut imediat un impact major în toată Europa. Imediat, rând pe rând, cele mai prestigioase publicații și posturi de televiziune din Europa au preluat dezvăluirile GSP și au prezentat povestea.

L'Équipe, Reuters, ESPN, Daily Mail, Sky Sport, Fox News, dar și alte publicații din Italia, Anglia, Portugalia, Turcia, Norvegia, Spania și Germania au prezentat informația oferită de Gazeta Sporturilor.

Spania și Germania au prezentat informația oferită de Gazeta Sporturilor. Inclusiv jurnalistul Rob Harris, cel care a fost primul ce a postat clipul video, la scurt timp după terminarea meciului, și care a și avut anumite observații critice la adresa modului în care s-a comportat Șovre, a avut pe Twitter un post în care a prezentat noua perspectivă a cazului, atașând inclusiv link către articolul de pe gsp.ro.

„Un asistent nu ar trebui să-i ceară autograf unui jucător după un meci pe tunel, așa cum s-a întâmplat cu Haaland. UEFA nu ar dori să vadă asta, cu siguranță", fusese comentariul său inițial, în noaptea de după joc.

Ulterior, publicând informația că Șovre a luat autograful pentru ajutorarea unor persoane, jurnalistul care scrie pentru Associated Press, dar are colaborări și cu MSNBC, BBC și Sky News, s-a ales cu multe reproșuri.

„Interesant cum unii care pretind că sprijină un arbitru care a participat la o cauză umanitară aruncă acum cu ură și abuzuri după un tweet în care am făcut o observație", a scris ulterior Harris.

Șovre: "Messi mi-a semnat 9 cartonașe, nu doar două"

Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alți colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârșit de an făceam chete și puținul care se strângea era donat acestui centru. Cu timpul au mai venit oameni lângă noi și asta ne bucură enorm.

Asociația pe care noi o sprijinim, «SOS Autism», organiza câte un bal caritabil la fiecare sfârșit de an. Asta până să apară pandemia. În cadrul acestor evenimente se organizau licitații unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau și cartonașele cu semnăturile fotbaliștilor sau sportivilor celebri. Banii strânși pe aceste bunuri ajungeau în posesia asociației unde se află persoanele cu dizabilități.

N-aș putea să vă spun o cifră exactă, dar estimez că am obținut aproximativ 250 de astfel de autografe. Și nu vorbim doar despre autografe ale marilor fotbaliști. Spre exemplu, la Jocurile Olimpice am intrat în contact cu sportivii de top de la celelalte ramuri sportive. Și de acolo am multe iscălituri. Toate aceste autografe au mers la licitațiile despre care vă vorbeam și au fost cumpărate, iar cu acei bani au fost ajutați cei suferinzi.

O situație aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat și atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonașe, nu unul. Vă dați seama că nu i-aș fi cerut așa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături.

* declarațiile au fost făcute joi pentru PlaySport

Citește și alte știri pe subiect:

EXCLUSIV Gazeta a aflat motivul emoționant pentru care Octavian Șovre a alergat după semnătura lui Haaland » Autograful care aduce alinare bolnavilor de autism

UEFA, reacție tranșantă după „cazul Octavian Șovre”: „Inacceptabil! Este o chestiune de demnitate”

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
albub
albub  •  09 Aprilie 2021, 11:21

Da,je suis Sovre! Nu are nicio legatura cu politically corectnessul,e vorba de eticheta acelei competitii. E' ca un dress code la o intalnire de nivel inalt,asa cum e' UCL,daca vrei. Si tocmai pt ca am apreciat scopul,am spus ca erau si alte metode de-al atinge

1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  09 Aprilie 2021, 11:02

Ei, uite ca lui Vassaras nu i-a placut. Lui ii plac Fesnic, Barsan, Chivulete, Gaman, Petrescu, Avram etc.

dragdim
dragdim  •  09 Aprilie 2021, 01:25
Postat de albub pe 09 Aprilie 2021, 00:41

Indiferent de scop,arbitrul a gresit,nu se face asa ceva. Putea f. frumos sa roage pe cineva de la Dortmund (ofiterul de presa spre exemplu) explicand scopul si nu cred ca era o problema sa-i aduca, nu doar autograful lui Haaland,ci autografele tuturor jucatorilor

E același lucru, nu mai ca tie îți place politically corectnessul ce n-am văzut. Pe loc repaus! Șovre e un exemplu de urmat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează