INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - REAL MADRID

LIGA CAMPIONILOR. Madridul tremură după tragerea la sorți din Ligă! » Capitolul la care Juventus o domină categoric pe Real

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 16 martie 2018 19:17

Juve - Real e meciul afiș al sferturilor Ligii! După ce los Blancos au câștigat ultima finală, 4-1, italienii vor revanșa. Știu că, în noua formulă a Ligii, au fost mereu mai buni ca madrilenii în dublă confruntare. 

Iar ei, față-n față! Andrei Șevcenko, reprezentantul Kievului, care va organiza finala din 26 mai, i-a scos din nou din urnă ieri, la Nyon.

Real bate numai în finale

Juventus - Real, la fel ca în precedenta finală. De zece ori s-au înfruntat bianconerii și los Blancos, în opt rânduri numai în noua formulă a Ligii. Sezonul trecut, chiar în ultimul act, când madrilenii au câștigat cu 4-1. Și i-au mai învins o dată într-o finală de Champions, în 1998, 1-0.

Italienii vor acum revanșa. Și știu că, de 25 de ani, după schimbarea formatului competiției, i-au eliminat întotdeauna pe marii rivali europeni în dublă-manșă:

2014-2015: 3-2 (la general), în semifinale
2004-2005: 2-1, în "optimi"
2002-2003: 4-3, în semifinale
1995-1996: 2-1, în "sferturi"

"Să fim atenți"

În două stagiuni, s-au întâlnit în faza grupelor (2008-2009 și 2013-2014): Juve, două victorii, Real, una singură. Și un egal.

"Să jucăm împotriva câștigătoarei ultimelor două ediții ale Ligii... Vom încerca să punem Madridul în dificultate", anunță Nedved, vicepreședintele bianconero. Butragueño, directorul albilor, nu uită că "Tottenham a fost superioară și în tur, și în retur, dar s-a calificat Juventus. Să fim atenți!".

4-3, după 0-5

Șevcenko nu le-a adus noroc nici englezilor. Le-a luat șansa de a avea două echipe în semifinale, provocând un șoc de Premier în "sferturi": Liverpool - City. Klopp l-a învins pe Guardiola în urmă cu două luni, 4-3 pe Anfield. Însă Pep i-a dat 5-0 la debutul sezonului!

2 absenți
va avea Juventus în prima manșă a "sfertului" cu Real: Pjanici și Benatia, ambii suspendați

"Sorții n-au fost prea blânzi cu noi. Real a fost fantastic cu PSG, am văzut cât e de tare"
Pavel Nedved, vicepreședinte Juventus

"Juventus are mentalitate de învingător. Va fi foarte dificil, vor fi două meciuri mari"
Emilio Butragueño, director relații internaționale Real

Vezi și: Sferturi Liga Campionilor: meciuri simple pentru Barcelona și Bayern! Derby de șoc pentru City 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează