INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - BARCELONA 1-3

Liga nu e pentru Buffon » Cupa cu urechi rămîne un trofeu prea îndepărtat pentru portarul italian

Buffon, pentru Gazzetta dello Sport
Buffon, pentru Gazzetta dello Sport "Ultimul zid al Berlinului". Pînă la urmă a căzut și el

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2015 00:00

Portarul bianconerilor e la a doua finală de Ligă, din tot atîtea disputate, pe care o pierde. În 2003 l-a bătut Milanul, la penalty-uri.

Ce-ar trebui să facă un mare portar pentru a cîștiga o Ligă? Cel mai simplu ar fi, desigur, să se transfere la Barcelona. Clubul care domină competiția în acest secol XXI. Altfel, are toate șansele să sfîrșească precum Gianluigi Buffon în finala de la Berlin.

8 șuturiau expediat catalanii pe spațiul porții lui Buffon. Cinci le-a apărat, trei au fost goluri

De departe cel mai bun om al lui Juventus pe arena unde în 2006 devenise campion mondial. Cu numeroase intervenții care i-au ținut pe torinezi în joc. Care le-au redat speranța că se poate după acele tsunami-uri catalane din debuturile de repriză. Și totuși, învins! Marele învins.

Ca-n 2003! Și atunci, împotriva Milanului, a făcut minuni. A ținut poarta lui Juve neatinsă timp de 120 de minute. Iar la loviturile de departajare a apărat două. N-a fost de ajuns.

7e nota primită de Buffon în Gazzetta dello Sport: "A fost cel mai bun de la Juventus"

Avea însă 25 de ani și multe sezoane înainte. Acum sînt 37, iar numărătoarea inversă a început, deși obiectivul pe care și l-a fixat, "cel puțin încă trei ani la cel mai înalt nivel", sugerează altceva.

Pirlo, ultima reprezentație?

Cel din urmă fluier al turcului Cakir l-a găsit pe Andrea Pirlo (foto, în alb-negru) undeva la mijlocul terenului. Nereușind să-și stăpînească lacrimile, consolat de Pogba.

Pentru mijlocașul în vîrstă de 36 de ani, finala de sîmbătă e foarte posibil să fi fost ultimul meci în tricoul lui Juventus. Și probabil ultima posibilitate de a cîștiga a 3-a oară Liga (după 2003 şi 2007).

Campionul mondial din 2006 s-a înțeles se pare cu New York City, însă a spus mereu că "decizia o voi lua abia după finala Ligii".

"La un moment dat am crezut că se poate. Dar la final au ieșit la rampă adevăratele valori"
Gianluigi Buffon, portar Juventus

"Eram oricum cotați cu mai puține șanse de a învinge. Nu e asta finala după care să plîngem"
Gianluigi Buffon, portar Juventus

"Cine știe, poate că în următorii trei ani voi reuși să transform alte vise în realitate"
Gianluigi Buffon, portar Juventus

3e numărul finalelor jucate de Buffon în carieră. Două de Ligă, ambele pierdute cu Juve (2003, 2015), una de Cupa UEFA (1999), cîștigată cu Parma

16trofee a adunat portarul lui Juve în carieră: 6 scudetto, 2 Cupe și 6 Supercupe ale Italiei, Cupa UEFA și titlul mondial cu Italia

"Chiar şi cu acest eșec, pentru noi a fost un sezon fantastic. Dar trebuie să creștem în continuare pentru a cîștiga și Liga"
Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
papriq
papriq  •  08 Iunie 2015, 18:07

Merita mult mai mult acest portar. După părerea mea și a multor oameni importanți din fotbal, el este portarul secolului. Are și acest titlubdaca nu ma înșel. Forza JUVE. Felicitări Gigi Buffon. Un portar cu bun simt și un fair Play de invidiat. Respect.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează