INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BILBAO - ŞAHTIOR 0-0

Linişte în Catedrală » Mircea Lucescu a rezistat în infernul de pe San Mames: 0-0 cu Athletic Bilbao

Alex Teixeira (dreapta) l-a chinuit pe Laporte, iar Șahtior n-a pierdut nici al treilea duel cu bascii // Foto: Reuters
Alex Teixeira (dreapta) l-a chinuit pe Laporte, iar Șahtior n-a pierdut nici al treilea duel cu bascii // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 18 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 septembrie 2014 00:25

În singurul meci fără gol al serii, campioana Ucrainei le-a pus probleme bascilor. A cerut un penalty şi a contestat golul anulat lui Stepanenko pentru un ofsaid la limită.

15 ani a aşteptat Bilbao să joace iar în grupele Ligii, numai că revenirea n-a coincis cu o victorie. I-a tăiat aseară elanul trupa lui Mircea Lucescu, forţînd-o inteligent să accepte şahul etern (0-0).

Bascii au înclinat rapid terenul spre careul ucrainean, dar Munian n-a cadrat din poziţie bună. Cu 6 brazilieni titulari şi 4 pe bancă, Şahtior a absorbit optim presiunea, replicînd periculos prin şutul viclean al lui Stepanenko, prins de Iraizoz. Şi, mai ales, prin centrarea lui Srna, la care Texeira n-a ajuns, şi nici Luiz Adriano, portarul gazdelor deviind în corner.

"Minerii" l-au ignorat pe Lucescu şi i-au oferit lui Athletic o "directă" din marginea careului. Noroc că Gomez a ochit plasa laterală: Piatov era bătut! Au fost pînă la pauză mai multe cartonaşe galbene decît ocazii, debutantul grec Sidiropoulos dictînd trei.

A fost henţ la Laporte?
"Catedrala" San Mames a fremătat mai intens la reluare, doar că Şahtior a păstrat echilibrul şi a riscat puţin. Mai mult, pe contraatac, Teixeira a şutat pentru 0-1, Laporte a apărut pe traiectorie (60) şi a blocat cu cotul! "Centralul" grec n-a dat penalty, aşa cum o făcuse în prima repriză şi la duelul fizic dintre Aduriz şi Rakiţki.

Nici Douglas Costa nu l-a surprins pe Iraizoz, printr-un şut cu pămîntul. Şahtior a marcat, dar Kucer a fost semnalizat la limită în ofsaid înainte de assistul la Stepanenko! Pînă la final a dominat teama de eşec, mai ales că Porto o demola pe BATE (6-0).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
granata_man
granata_man  •  18 Septembrie 2014, 14:46

A fost penalty clar pentru Sahtior la cotul in careu al lui Laporte. Ucrainienii au fost privati de catre arbitrul grecotei de o posibila victorie meritata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează