INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - FC PORTO 2-0

LIVERPOOL - FC PORTO 2-0 // Anfield, iadul „dragonilor”! Liverpool a învins-o la scor de calificare pe Porto în turul „sferturilor” UCL

Liverpool - FC Porto // FOTO: Reuters +19   FOTO
Liverpool - FC Porto // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2019 23:56

Brazilianul Roberto Firmino, gol și assist, a fost omul meciului Liverpool - FC Porto 2-0, din sferturile Ligii Campionilor. Atacantul are 7 reușite și 5 pase decisive pe Anfield în 11 meciuri de Liga Campionilor. Returul are loc pe 17 aprilie.

  • În celălalt meci de marți seara, Tottenham a produs surpriza și a învins-o pe Manchester City, scor 1-0 (Detalii, AICI!)

VIDEO cu golurile și cele mai tari faze

Click aici pentru live + statistici

Toți vorbeau de revanșă înaintea acestui meci. Și Jurgen Klopp, și Sérgio Conceição, și jucătorii care urmau să se înfrunte. Primul se temea de ea, al doilea de-abia o aștepta.

Porto voia răzbunare, după ce i se întâmplase sezonul trecut. Acel 0-5 suferit acasă în fața lui Liverpool, în turul "optimilor" Ligii, nu putea fi uitat.

Dar când au intrat pe teren, după You'll Never Walk Alone, oaspeții au înghețat de frică, lăsând "cormoranii" să zboare. Și să înscrie de două ori în primele 26 de minute (pe lângă ratarea imensă a lui Salah).

Roberto Firmino, mai ales el, se simte excelent în Champions League: assist la 1-0, la reușita lui Keita, (5) și gol de 2-0 (26), contribuind la 12 reușite roșii (7 goluri, 5 pase) în 11 meciuri jucate de brazilian pe Anfield în CL. Casillas, nicio șansă.

liverpool fc porto 4 +20 FOTO

VAR a "jucat" doar cu Liverpool

Alb-albaștri ar fi putut reduce scorul. Dacă Marega n-ar fi irosit două ocazii mari, de fiecare dată unu contra unu cu Alisson. Sau dacă arbitrul Mateu Lahoz și Video Assistant Referee le-ar fi dat penalty la hențul clar în careu al lui Alexander-Arnold (31). Aseară, VAR a "jucat" doar cu Liverpool. Toate deciziile la limită au fost pentru gazde.

La margine, Ovidiu Hațegan, al 4-lea oficial, discuta cu antrenorii. Le explica lor ce se întâmplă în momentele când se apela la VAR. Păi, acum e bun Hațegan pentru UEFA chiar dacă nu are VAR în Liga 1? Sau e bun doar ca rezervă?

Chiar dacă n-au mai înscris, The Reds au avut mingea și au controlat meciul. Au o forță impresionantă. Și o clasă peste Porto. Nu pot scăpa semifinalele nici anul acesta

20 de goluria influențat Firmino în ultimele două sezoane de Champions: 12 goluri și 8 assisturi; doar Ronaldo l-a depășit (24 în total)

0 goluria primit Liverpool în opt din ultimele zece meciuri jucate acasă în Liga Campionilor

Liverpool - FC Porto 2-0
Au marcat: N. Keita, Firmino '26

Echipe de start:

LIVERPOOL: Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner - Henderson, Fabinho, N. Keïta - Salah, Firmino (82 Sturridge), Mané (73 Origi). 
Rezerve: Mignolet, Wijnaldum, Gomez, Sturridge, Shaquiri, Origi, Matip
Antrenor: Jurgen Klopp

PORTO: Casillas - M. Pereira (77 Fernando), Felipe, Militão, A. Telles - J. Corona, D. Pereira, O. Torres (73 Bruno Costa), Otávio - Marega, Soares (62 Brahimi).
Rezerve: Vana, Hernani, Brahimi, Andre Pereira, F. Andrade, Diogo Leite, Bruno Costa
Antrenor: Sérgio Conceição

A arbitrat Antonio Mateu Lahoz (Spania)
Stadion: „Anfield Road”

Programul complet din sferturile Champions League!

 

 
 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
cneius
cneius  •  10 Aprilie 2019, 07:55

Niciunde nu s-ar fi dat penalty la faza aia !

allez_lfc
allez_lfc  •  10 Aprilie 2019, 00:29

Liverpool a jucat slab in repriza secundă dar a meritat victoria. Un rezultat bun pentru meciul retur. Y.N.W.A.

300392693656380
Alexandru Bria  •  10 Aprilie 2019, 00:22

Nu va mai excitati atat cu " scor de calificare " !!! In fiecare an " CIAMPIONS LIGU " ( citat *** *** ), ofera RASTURNARI " MIRACULOASE " si HALUCINANTE, pe care nici macar MAFIA PARIURILOR nu le poate prevedea ... sau le poate ... !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează