INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID 0-1

Courtois s-a răzbunat după cel mai bun meci din carieră: „O lipsă de respect! Au râs de mine, dar uite-mă aici, un câștigător”

Liverpool - Real Madrid 0-1 » Thibaut Courtois (30 de ani), desemnat MVP-ul finalei Champions League, le-a răspuns la final contestatarilor din Albion. +49   FOTO
Liverpool - Real Madrid 0-1 » Thibaut Courtois (30 de ani), desemnat MVP-ul finalei Champions League, le-a răspuns la final contestatarilor din Albion.

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 mai 2022 09:30 / Actualizat duminica, 29 mai 2022 10:18

Liverpool - Real Madrid 0-1 » Thibaut Courtois (30 de ani), desemnat MVP-ul finalei Champions League, le-a răspuns la final contestatarilor din Albion.

„Am primit numeroase mesaje după această finală și mă simt copleșit. Real Madrid e clubul vieții mele!”, a declarat belgianul pe gazon.

Apoi, Courtois a ținut să plătească o poliță: „Mulți m-au criticat, dar azi am arătat din nou ce echipă e regina Europei. Am vrut să câștig finala pentru cariera mea, pentru toată munca grea, și pentru că nu cred că am fost destul de respectat, în special în Anglia. Am auzit multe voci care spuneau că nu sunt destul de bun. O revistă nu m-a inclus în Top 10 portari. O lipsă de respect. Nu spun că trebuia să fiu numărul 1.

Alisson e un portar foarte bun, Mendy e foarte bun, Oblak, Ederson, sunt foarte mulți. Nu zic că trebuie să fiu pus numărul 1, dar, după un sezon ca acesta, să nu fii inclus în primii 10 e ciudat. În Anglia am câștigat două titluri, dar nu cred că mi se recunosc meritele, mai ales după primul meu an la Real Madrid, care nu a fost foarte bun. Multă lume a râs de mine, dar uite-mă aici, un câștigător.

Înainte de venirea la Real Madrid, Courtois a jucat în Anglia, la Chelsea, între 2014 și 2018.

Thibaut Courtois, MVP-ul finalei Champions League, Liverpool - Real Madrid 0-1

Courtois a fost desemnat cel mai bun om al finalei Champions League. Și pe bună dreptate. Dacă pe poarta lui Alisson a fost expediat un singur șut - golul lui Vinicius -, Courtois i-a exasperat pe Mane, Salah & Co. cu paradele sale. 9 la număr. 

Niciun alt goalkeeper nu a reușit atât de multe intervenții într-o finală de UCL în intervalul 2003-2022, de când specialiștii de la Opta contorizează această statistică.

59 de intervențiiare Courtois în acest sezon de Champions, un alt record pentru ultimul deceniu

7 șuturiau fost trimise pe poarta lui Courtois din interiorul careului

Courtois e cel mai bun portar din lume. De-asta l-am și adus. E și un mare fan Real Madrid. Așa cum spune și Carlo, avem jucători care iubesc cu adevărat acest club și e foarte important 
Florentino Perez, președinte Real Madrid 

De mult timp n-am mai văzut un portar care să aibă o prestație decisivă într-o finală de Ligă. Courtois e extraordinar
Iker Casillas, portar de legendă al Realului

La final, și Ancelotti l-a elogiat pe goalkeeperul belgian: „A fost incredibil ce a făcut! Crede-mă! Nu-mi vine să cred”.

Cele mai tari imagini din finala Champions League, Liverpool - Real Madrid

+45 FOTO

Liverpool - Real Madrid 0-1, golul lui Vinicius:

Scandal la golul anulat al lui Benzema: „În camera VAR sunt Ceferin, Mbappe și emirul Qatarului”
Liverpool - Real Madrid
Scandal la golul anulat al lui Benzema: „În camera VAR sunt Ceferin, Mbappe și emirul Qatarului”
Imagine de colecție la finala UCL » Mircea Lucescu, Ion Țiriac și Ronaldo în tribune la Liverpool - Real Madrid
Liverpool - Real Madrid 0-1
Imagine de colecție la finala UCL » Mircea Lucescu, Ion Țiriac și Ronaldo în tribune la Liverpool - Real Madrid

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  29 Mai 2022, 11:09

In 2014, in finala Champions League, pe cand se afla la Atletico Madrid, lua gol in min 94 de la un celebru fundas a lui Real Madrid(scuze pt lapsus). Iar apoi pierdea finala in extra-time. Acum dupa 8 ani, e in poarta lui Real Madrid, apara 9 suturi, din care cel putin 5, f grele.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează