INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OLYMPIAKOS - ARSENA, AZI, 21:45, DOLCE 3, GSP.RO

Locul unde "tunarii" pierd » Arsenal are nevoie de o victorie pe terenul în care a fost învinsă de fiecare dată

Pe 29 septembrie, Ospina (centru) și-a dat autogol la 1-1. S-a terminat 2-3 // Foto: Reuters
Pe 29 septembrie, Ospina (centru) și-a dat autogol la 1-1. S-a terminat 2-3 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 09 decembrie 2015 00:00

Pentru calificare, Arsenal e obligată să bată azi la Pireu. Dar s-a înclinat pe "Karaiskakis" de 3 ori în 3 partide precedente de Ligă.

Învinși la Londra în tur, cu 3-2, britanicii au nevoie de o victorie la două goluri diferență sau cu trei goluri înscrise. La un succes identic, 3-2, au avantajul golaverajului general.

Wenger e optimist și foarte sigur de echipa lui, ca de fiecare dată. N-a pregătit nici o ședință video cu Olympiakos, susține L'Equipe. N-a făcut-o nici cînd a pierdut la Zagreb, 1-2 în fața lui Mățel și a colegilor săi. "Știm exact ce trebuie să jucăm acum", afirmă managerul lui Arsenal.

Ușurat că a învins în ultima etapă de campionat, 3-1 cu Sunderland: "Dacă n-am fi reușit, toți ar fi vorbit de cele patru meciuri la rînd fără victorie din Premier. Pentru liniștea noastră, succesul a venit la timp".

Două goluri în 3 deplasări

Numai că această călătorie în inima Greciei se anunță teribilă. Ca fiecare din cele 3 deplasări la Pireu în Champions League.

Coincidență, "tunarii" i-au mai înfruntat pe războinicii lui Olympiakos de trei ori în grupe și, de fiecare dată, ultima partidă a seriei lor (runda 6, în decembrie) s-a disputat pe " Karaiskakis". Și, invariabil, s-a impus Oly: 1-0 în 2009, 3-1 în 2011 și 2-1 în 2012. Iar azi e și mai dificil. De ce?

Victorie și 3 puncte în plus

În precedentele "duble", Arsenal cîștigase turul acasă și, chiar dacă a pierdut în Elada, s-a calificat în "optimile" CL, avînd un punctaj total mult mai bun. Acum, Olympiakos a bătut pe " Emirates", 3-2, și are 3 puncte în plus în clasament (9-6).

Iar englezii sînt obligați să învingă la două goluri diferență sau cu 3 goluri înscrise. La un 3-2 în oglindă, jucătorii lui Wenger continuă în Ligă datorită golaverajului general.

7 jucătoriîi lipsesc lui Arsenal astăzi: Alexis, Arteta, Cazorla, Coquelin, Wilshere, Rosicky și Welbeck (toți accidentați)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează