INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR - CHELSEA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT 2 ŞI LIVESCORE PE GSP.RO

Lucescu înaintea meciului cu Chelsea: "Nici un arbitru pe lumea asta nu greşeşte pentru echipele mici!"

Mircea Lucescu are încredere că poate cîştiga azi în meciul cu Chelsea.
Mircea Lucescu are încredere că poate cîştiga azi în meciul cu Chelsea.

Articol de - Publicat marti, 23 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 22 octombrie 2012 22:08

Antrenorul lui Şahtior spune că Chelsea nu-l poate surprinde cu nimic. Speră doar ca arbitrul sloven Skomina să nu greşească pe Donbass Arena.

După 2-0 cu Nordsjaelland şi 1-1 la Torino, cu Juve, pe Lucescu şi pe Raţ îi aşteaptă dubla confruntare cu Chelsea, cîştigătoarea Ligii Campionilor. Pe care antrenorul lui Şahtior a studiat-o pînă la ultimul amănunt. A mai rămas o singură incertitudine: arbitrul sloven Damir Skomina. Dacă se va întîmpla să greşească, sugerează Lucescu, o va face în favoarea favoritei. E unicul lucru de care se teme.

"Chelsea nu e mai bună ca Şahtior"

- Vă poate surprinde Chelsea cu ceva?
- Cu ce să mă mai surprindă? E campioana Europei, numărul unu în Anglia, o forţă financiară care a investit din nou serios vara trecută...

101,3 milioane de euro a investit Chelsea în vară pentru 6 jucători; cele mai tari transferuri: Hazard (Lille, 40) şi Oscar (Internacional, 32)

- Cîte casete aţi studiat pentru acest meci?
- Nu contează numărul lor. Exact cîte aveam nevoie ca să ştiu totul sau aproape totul despre adversar.

- Cum e Şahtior faţă de Chelsea?
- Cred în echipa mea şi în jocul ei. În acest moment, Chelsea nu e cu nimic mai puternică. E foarte tare în apărare, stă excelent fizic şi provoacă mare pericol la fazele fixe.

"Au altă mentalitate"

- E Hazard plusul actual al lui Chelsea?
- Nu doar Hazard, ci şi Mata şi Oscar. Datorită lor, jocul lui Chelsea capătă viteză şi creativitate în faza ofensivă. Dar nu e vorba numai de o schimbare de jucători.

- Atunci?
- Chelsea are o altă mentalitate. Englezii au realizat că victoria din Champions League nu înseamnă nimic cu acel joc urît, nespectaculos, din sezonul trecut.

- V-ar fi plăcut s-o întîlniţi pe Chelsea din 2011-2012, cîştigătoarea Ligii?
- Ar fi fost mai uşor. Primejdia venea înainte în special la lovituri libere şi cornere. Fazele fixe erau cheia jocului lor. Acum, au mult mai multe variante de atac.

- Au şi defecte?
- Îţi spun doar atît: Chelsea nu e echipa perfectă!

"Nu permit unui jucător să strice toată organizarea"

- Cît de mult contează arbitrul într-un asemenea meci?
- Cine e?

- Cum, nu ştiţi?
- Nu m-a interesat.

- Damir Skomina, slovenul, foarte bine cotat de UEFA şi FIFA.
- E foarte important ca arbitrul să nu greşească. Pentru că, dacă se întîmplă, eroarea sa va ajuta doar formaţia mai mare. E studiat psihologic. Nici un arbitru, niciodată, nu greşeşte pe lumea asta pentru echipele mici!

- Mai sînteţi supăraţi pe unii dintre jucătorii lui Şahtior?
- Vineri, a fost 2-1 cu Mariupol, dar puteam marca şapte, opt goluri. Şi puteam primi trei, nu unu! Pentru că unii dintre băieţi m-au dezamăgit.

- Adică?
- Lui Kobin, de exemplu, i-am spus chiar înaintea meciului: "Vreau să fii în primul rînd fundaş dreapta, nu extremă". Dar el pleca în atac şi se întorcea la pas. Adversarii au profitat de zona lui lăsată liberă. Nu puteam permite unui jucător să strice toată organizarea! L-am scos la pauză.

- L-aţi pedepsit, trimiţîndu-l la echipa a doua?
- Da. Însă mi-a trecut supărarea. Se va întoarce.

Duelul miliardarilor: Ahmetov vs Abramovici!
În această seară, cei mai puternici miliardari din fotbal se înfruntă pe Donbass Arena. Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior, are 46 de ani şi ocupă locul 39 în topul Forbes, cu 16 miliarde de dolari.

Roman Abramovici, bossul lui Chelsea, împlineşte mîine 46 de ani, dar e 29 de locuri în spatele lui Ahmetov, cu 12,1 miliarde. Primul a cucerit Cupa UEFA în 2009. Al doilea s-a bucurat în mai de trofeul Ligii Campionilor. Cum va fi azi? "Îi voi face cadou o înfrîngere", i-a promis Ahmetov.

21 de victorii consecutive are Şahtior în Ucraina, record în campionat; este şi prima echipă ucraineană care cîştigă tot în primele 12 etape (are 12 puncte avans)

"Fundaşii lui Chelsea sînt foarte rigizi, acesta e un punct slab al lui Chelsea. Iar tranziţia apărare-atac nu e mereu rapidă la englezi" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
bsun
bsun  •  23 Octombrie 2012, 13:08

O fii Sahtior echipa mare,dar Chelsea va castiga azi seara!

sek.91
sek.91  •  23 Octombrie 2012, 09:02
Postat de dynamovist pe 23 Octombrie 2012, 05:00

Autobaza din Londra

Hater.

dynamovist
dynamovist  •  23 Octombrie 2012, 05:00

Autobaza din Londra

Vezi toate comentariile (3)
Comentează