INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MACCABI - JUVENTUS 2-0

Triumful lui Maccabi Haifa ne dă fiori » 6 dintre jucătorii care au doborât-o pe Juventus vor înfrunta România pentru un loc la Euro 2024

FOTO: Twitter @ChampionsLeague
FOTO: Twitter @ChampionsLeague

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2022 21:44 / Actualizat marti, 11 octombrie 2022 22:05

Maccabi Haifa a produs în această seară una dintre marile surprize ale actualei ediții din Liga Campionilor, o victorie cu 2-0 împotriva lui Juventus. Trupa lui Barak Bakha este un furnizor important de fotbaliști pentru naționala Israelului, adversara României din grupa preliminară pentru Euro 2024. 

Maccabi Haifa, campioana Israelului, nu se făcuse de râs nici în primele 3 partide din grupa H a Ligii Campionilor. Pierduse toate meciurile cu PSG, Benfica și Juventus, dar jocul fusese unul curajos. 

Maccabi Haifa, victorie imensă în Liga Campionilor

Astăzi, în fața a 30.000 de fani gălăgioși, Maccabi i-a luat tare pe torinezi. Omer Atzili (29 de ani) a deschis scorul în minutul 7, cu o lovitură spectaculoasă de cap, de la 11 metri. Szczesny a plonjat târziu și nu a putut opri mingea.

Aflat oricum în criză, Massimiliano Allegri a mai primit o lovitură. Angel Di Maria s-a accidentat în minutul 24. Trupa din Haifa nu a renunțat la intențiile ofensive, iar Atzili a reușit „dubla” în minutul 42, pe contraatac, cu un șut în vinclu, la colțul scurt.

2002era anul ultimei victorii obținute de Maccabi Haifa în grupele Ligii Campionilor. Atunci le învingea pe Manchester United și Olympiakos, de fiecare dată cu același scor, 3-0

Maccabi și Juventus sunt cele mai slabe echipe din grupa H, ambele cu câte 3 puncte după 4 etape. PSG și Benfica au 7 puncte și un meci mai puțin disputat. În caz de egalitate de puncte cu Juventus, formația din Israel va avea avantajul meciurilor directe, după 2-0 acasă și 1-3 în Italia.

Maccabi Haifa, „scheletul” naționalei Israeului

Victoria lui Maccabi îi dă frisoane selecționerului Edi Iordănescu. Israelul se numără printre adversarele României din grupa preliminară pentru Euro 2024, iar trupa din Haifa este un furnizor important de jucători. 

La precedenta acțiune, meciul cu Albania din Liga Națiunilor și amicalul cu Malta, 4 fotbaliști de la Maccabi au făcut parte din lotul Israelului: 

  • Sean Goldberg (fundaș central, 27 de ani) 
  • Omer Atzili (mijlocaș ofensiv, 29 de ani) 
  • Dolev Haziza (mijlocaș central, 27 de ani) 
  • Neta Lavi (mijlocaș, 26 de ani)

În afara lor, Mohammad Abu Fani (mijlocaș, 24 de ani) și Sun Menahem (fundaș, 29 de ani) sunt prezențe obișnuite pe lista selecționerului Alon Hazan.

„Tricolorii” înfruntă Israelul anul viitor, acasă pe 9 septembrie și în deplasare pe 18 noiembrie.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Veste rea pentru Jurgen Klopp: Liverpool pierde un jucător pentru 10 meciuri!

Van Basten, atac deplasat la adresa unui superstar al Europei: „Un plângăcios! Cere câteva lovituri din când în când”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
Shogun01
Shogun01  •  12 Octombrie 2022, 09:34

Nu va mai faceti sperante ca ne calificam ca " o sa facem o figura frumoasa" pt. suntem praf la nivel de Nationala si club. Maxim locul 4 o sa-l ocupam

elgabri
elgabri  •  12 Octombrie 2022, 00:23

Nu da fiori la nimeni ca noi ne stim locul si valoarea ;))

zittiincaunu5
zittiincaunu5  •  11 Octombrie 2022, 23:45

Le da fiori GSP-ului...In cazul asta va sfatuiesc sa inspirati adanc,dupa care expirati. Sa va treaca panica.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close