INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AS MONACO - MAN. CITY 3-1 (ÎN TUR 3-5)

Mai rău decât Pellegrini » Guardiola nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor: comparație cu sezonul precedent

Guardiola, antrenorul cu 21 de trofee în 7 ani, la Barca și Bayern, se chinuie la City // Foto: Gulliver/GettyImages
Guardiola, antrenorul cu 21 de trofee în 7 ani, la Barca și Bayern, se chinuie la City // Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2017 00:00

Guardiola n-a reușit s-o ducă pe City niciun pas mai departe față de sezonul trecut, cu managerul chilian pe bancă.

Probabil că Manuel Pellegrini își râde-n barbă. Tehnicianul îndepărtat vara trecută de șeicii lui City pentru a-i face loc "celui mai bun antrenor din lume", Pep Guardiola, câștigă 18 milioane de euro pe sezon la Hebei Fortune, în China. Și miercuri a privit de la 7.800 de kilometri depărtare cum au capotat "cetățenii" în "optimile" Ligii. Aceeași echipă pe care el o dusese în semifinale în 2016!

Trăgând linie în acest moment al stagiunii, City n-a făcut niciun progres comparativ cu nivelul la care se găsea acum un an, pe vremea asta. În C1, declinul e evident. În Premier League se află pe locul trei, atunci era pe 4. Dar ceea ce contează, titlul, e compromis deja. Șansele de-a o mai ajunge pe Chelsea, aflată la 10 puncte în față, sunt infime.

Cupa Ligii Angliei, altă dezamăgire. Sezonul precedent, Pellegrini a câștigat-o. Acum, Guardiola a fost eliminat de rivala United în "optimi". Practic, singura șansă a catalanului de a salva stagiunea rămâne Cupa Angliei. Dacă în 2016, City ieșise din "optimi", de data aceasta s-a calificat în semifinale. Dar pe 22 aprilie o așteaptă un adversar redutabil: Arsenal.

Mai puține puncte în Europa

Liga Campionilor

Guardiola Parametru Pellegrini
8 Meciuri 27
12 Puncte 44
1,50 Medie puncte 1,63

Premier League

Guardiola Parametru Pellegrini
27 Meciuri 114
56 Puncte 231
2,07 Medie puncte 2,03

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează