INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BASEL - CFR CLUJ

Mai slabi ca în 2010 » Basel s-a calificat cu emoţii în play-off, după dubla cu Molde

CFR Cluj o va întîlni din nou pe Basel.
CFR Cluj o va întîlni din nou pe Basel.

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 august 2012 21:41

Trupa antrenată de Heiko Vogel a început neconvingător campionatul şi a înregistrat o victorie şi trei remize în primele patru runde.

CFR Cluj o va întîlni pe FC Basel în play-off-ul Ligii Campionilor, o reeditare a duelului din stagiunea 2010-2011 din grupele celei mai importante competiţii europene. Atunci, CFR s-a impus la Cluj, 2-1, şi a pierdut în Elveţia, 0-1.

Loturile celor două echipe au suferit modificări importante între timp, dar clujenii susţin că Basel nu mai are forţa din sezonul trecut al Champions League, cînd a prins locul al doilea într-o grupă cu Manchester United, Benfica şi Oţelul Galaţi.

Elveţienii şi-au vîndut cel mai bun jucător la Bayern Munchen, mijlocaşul Xherdan Shaqiri, pentru 9 milioane de euro. Mai mult, Basel l-a cedat şi pe Granit Xhaka (19 ani), un alt jucător exponenţial, la Borussia Monchengladbach, pentru aproximativ 8,5 milioane de euro.

Sommer i-a calificat în play-off
Basel a început slab noul sezon, cu o victorie şi 3 remize în campionat. Elveţienii s-au chinuit şi în turul 3 preliminar al UCL, după o dublă infernală cu Molde. Basel a învins cu 1-0 în Norvegia, dar a tremurat serios în retur, 1-1. Goalkeeperul Yann Sommer a parat în minutul 92 un penalty, astfel că elveţienii au mers mai departe.

Primul meci se va juca în Elveţia pe 21 august, iar returul este programat pe 29 august.

Sorin Cîrţu: "Nici CFR nu mai e ce a fost"
Tehnicianul Sorin Cîrţu a fost pe banca "vişiniilor" la dubla cu Basel din 2010. Sorinaccio a şocat la Basel cu o ieşire nervoasă în timpul partidei. Tehnicianul a spart plexiglasul băncii de rezerve, cu picioarele. "Încă mai regret acel gest. CFR nu trebuie să fie inhibată înaintea dublei cu Basel. Cred însă că lotul de atunci era mai valoros. Jucători ca Peralta, Culio, Traore sau Tomas Costa sînt greu de înlocuit", a spus Cîrţu.

"Diferenţa valorică între cele două echipe nu este semnificativă. E un avantaj că primul meci se va disputa în Elveţia. Trebuie să marcăm acolo!" (Arpad Paszkany, patron CFR Cluj)

"Ştiu că au început mai slab campionatul şi au avut probleme mari cu Molde. Dar nu e normal să comentez prea mult, trebuie să-i analizez foarte bine înainte" (Ioan Andone, antrenor CFR Cluj)

Echipa-tip
Sommer - Steinhofer, Sauro, Dragovici, Park - Yapi, Cabral, Diaz - Al. Frei, Streller, Stocker

Cine e FC Basel:

- Echipa elveţiană are 27 de trofee în palmares: 15 titluri de campioană, 11 Cupe şi o Cupă a Ligii
- Meciurile de pe teren propriu le dispută pe stadionul St. Jakob Park, o arenă cu 37.500 de locuri
- Cea mai bună performanţă din cupele europene a fost atinsă în sezonul 2005-2006 al Cupei UEFA, ediţie în care elveţienii au ajuns în faza sferturilor de finală, unde au fost eliminaţi de Middlesbrough (Anglia)
- Au participat în cupele europene în fiecare sezon din 1999 pînă în prezent

38 este locul ocupat de elveţieni în topul coeficienţilor UEFA, peste orice echipă din Liga 1

38,2 milioane de euro este valoarea estimată a lotului lui FC Basel, conform transfermarkt.de. CFR valorează 32 de milioane de euro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
drunk_driver
drunk_driver  •  11 August 2012, 18:29
Postat de romanescu pe 11 August 2012, 12:47

Du-te-n ma-tha de tzyghan bhorat cu fantasmagoria ai de echipa ...fc oaia...Comentariul tău...

Ce e cu tine bozgorila ??? ai gasit porumb semidigerat in gulas?????

rincon
rincon  •  11 August 2012, 16:51

daca mai aduceai un atacant si mijlocas de valoare de aia pe ceva bani nu de-ia moca ,atunci as fi spus si eu ca ai avea ceva sanse adica 50 - 50% dar asa nu pot sa spun decat ca visezi si nu cred ca te trezesti vreodata.

romanescu
romanescu  •  11 August 2012, 12:47
Postat de drunk_driver pe 11 August 2012, 11:25

Basel se va califica fara probleme in grupele Champions League...probabil cu doua victorii !!! Au avut un noroc IMENS la tragerea la sorti !!!!!!!!!

Du-te-n ma-tha de tzyghan bhorat cu fantasmagoria ai de echipa ...fc oaia...Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează