INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - BAYERN 3-0

VIDEO+FOTO Ce revanșă, Pep! Manchester City a spulberat-o pe Bayern și e cu un pas în semifinalele UCL

Manchester City - Bayern/ foto: Imago Images +9   FOTO
Manchester City - Bayern/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 11 aprilie 2023 23:53 / Actualizat miercuri, 12 aprilie 2023 13:04

Manchester City a câștigat cu Bayern Munchen, scor 3-0, în turul sferturilor Champions League. Returul are loc pe 19 aprilie, la Munchen.

Programul complet și rezultatele din Liga Campionilor

City a zdrobit-o pe Bayern, fiind la un pas de semifinale. Iar Guardiola s-a răzbunat pe Tuchel, după finala Ligii pierdută în 2021 în fața germanului, care a cucerit trofeul atunci cu Chelsea. Reîntâlnirea unor superantrenori, doi dintre cei mai buni ai momentului. Pep Guardiola, la Man. City de aproape șapte ani. Thomas Tuchel, de-abia sosit la Bayern, la al 4-lea meci cu munchenezii.

Guardiola vrea să reinventeze fotbalul » Formula inedită folosită cu Bayern
MANCHESTER CITY - BAYERN
Guardiola vrea să reinventeze fotbalul » Formula inedită folosită cu Bayern

Manchester City a spulberat-o pe Bayern și e cu un pas în semifinalele UCL

Se cunosc cei doi, niciunul nu uită finala Champions din 2021. Pep, singura dată post-Barcelona în ultimul act al Ligii, era favorit cu City, dar TT, marea surpriză a acelui sezon, cel care o preluase pe Chelsea cu numai cinci luni înainte, i-a răpit bucuria trofeului. Tactic, germanul l-a învins atunci. 

Manchester City - Bayern Munchen/ foto: Imago Images
Manchester City - Bayern Munchen/ foto: Imago Images
Manchester City - Bayern Munchen/ foto: Imago Images
Manchester City - Bayern Munchen/ foto: Imago Images
Manchester City - Bayern Munchen/ foto: Imago Images
+5 FOTO

O victorie la limită, 1-0, suficientă pentru cucerirea Europei. Tot un spaniol arbitrase în 2021, Mateu Lahoz. Și acum, la fel, Gil Manzano. Didi Hamann, fost jucător și la City, și la Bayern, are un strop de îndoială în cazul catalanului, care a rămas doar cu cele două succese cu Barça (2009, 2011). „Toți spun că Pep Guardiola e tatăl antrenorilor. 

Numai că el a pierdut finala cu City. Cel mai bun tehnician al lumii? Îmi pare rău. Nu e”, a declarat neamțul presei din țara sa. Pe teren, la start, nicio tensiune între Guardiola și Tuchel. Îmbrățișare și zâmbete.

S-au bătut pe Haaland

Pep nu putea începe fără Erling Braut Haaland. EBH, pentru care se luptaseră ambele cluburi în vara trecută. Bayern i-a oferit 35 de milioane de euro salariu anual brut pentru a-l transfera de la Dortmund. City, 51 de milioane, câștigând cursa pentru "uraganului" norvegian. Nu a regretat nicio clipă. 

Nordicul e o mașină de goluri. Bavarezii îl regretă, încă se gândesc la el, pentru că ei n-au vârf. Mane, luat în locul lui Lewandowski, nu e vârf, iar Choupo-Moting e mai mereu accidentat și, oricum, nu are clasă. Nici acum nu au vârf clasic. E Gnabry cel mai avansat, însă nu se simte perfect, nu e rolul preferat.

Execuție de aur, Rodri!

Totuși, chiar și așa, fără un vârf extraordinar, când arbitrul fluieră prima oară pe Etihad, Bayern e singura cu toate jocurile câștigate (opt din opt) în această ediție de Ligă. Va fi aceeași situație și la sfârșitul partidei? Plouă tare, bate vântul și mai tare. Și unii, și alții pasează bine, sunt puțin afectați de vreme. 

"Cetățenii", într-un 3-2-4-1 marca Pep, controlează mingea mai mult, o mută și pe stânga, și pe dreapta, căutând fisuri. Bavarezii, cu un tradițional 4-2-3-1, ar vrea să accelereze, să verticalizeze. Nu prea au spații. Pe acest fond, echilibrat, Haaland are șansa golului, la întâiul șut pe poartă (22). 

Trage slab. Patru minute mai târziu, replica lui Musiala, trasor blocat în careu. Ar fi deschis scorul fără șpagatul lui Ruben Dias. În loc de 0-1, se face 1-0, imediat (27). Rodri îl elimină din joc cu o fentă inteligentă pe Musiala și nu mai caută profunzimea. Nu vrea assist, șutează. 

Ce inspirație! Ce execuție! Stângul său, cu efect, e de aur. Sus, sub bară, aproape de vinclu. Imposibil de apărat. Și gazdele au ocazia desprinderii. Sommer ridică piciorul și evită 2-0 în fața lui Gundogan.

Haaland, pasator la 2-0, marcator la 3-0

Cum se termină pauza, campionii Bundesligii zboară, Sane zboară, prima minge pe poartă a germanilor. Alt șut, Sane, singur cu Ederson. Oaspeții, de două ori aproape de gol în câteva minute. Goalkeeperul lui City, salvator. Și Ederson parează altă rachetă a lui Sane. Dintr-o dată, în iarbă roșul pare peste tot, copleșitor. 

Dar albaștrii rezistă și reacționează, cu voleul lui Dias. Jocul se reechilibrează. Iese De Bruyne, accidentat. "Cetățenii", deloc afectați. Prompt, profită de eroarea lui Upamecano, Grealish îl deposedează, Haaland se transformă în pasator, perfectă centrarea lui pentru Bernardo Silva, iar unul dintre cei mai mici jucători de pe teren înscrie cu capul. 

2-0 (70). Putea fi 1-1 și e 2-0. Nu, 3-0 (77). Haaland nu poate lipsi. Al 45-lea gol al norvegianului în acest sezon. Și City e la un pas de semifinale. Iar Guardiola își ia revanșa în fața lui Tuchel pentru finala pierdută în 2021.

FINAL. Manchester City - Bayern 3-0

Manchester City - Bayern, echipele de start:

MANCHESTER CITY: Ederson - Akanji, Rúben Dias, Aké - Stones, Rodri - Bernardo Silva, De Bruyne, Gündoğan, Grealish - Haaland
ANTRENOR: Pep Guardiola

BAYERN: Sommer - Pavard, De Ligt, Upamecano, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman, Musiala, Sane - Gnabry
ANTRENOR: Thomas Tuchel

Stadion: Etihad (Manchester)
Arbitru: Jesús Gil Manzano (Spania) 

Nu e Chivu! Cine e primul nume de antrenor principal de pe lista celor de la Inter Milano
SERIE A
Nu e Chivu! Cine e primul nume de antrenor principal de pe lista celor de la Inter Milano
De ce pierde Guardiola trofeul Ligii?! Pep s-a comparat cu Michael Jordan: „Câte titluri are în NBA? Șase din 16!”
City - Bayern
De ce pierde Guardiola trofeul Ligii?! Pep s-a comparat cu Michael Jordan: „Câte titluri are în NBA? Șase din 16!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (15)
ovis
ovis  •  12 Aprilie 2023, 09:53

Asa se intampla cand jucatorii dau afara antrenorul(la Bayern este un fel de traditie-sa ne amintim si de Ancelotti).Iar conducerea este praf.

lapusneanul
lapusneanul  •  12 Aprilie 2023, 08:17

nea Vania se răsucește în mormânt când vede astfel de titluri..."pep l-a năucit pe tuchel"...???

leu.mr
leu.mr  •  12 Aprilie 2023, 08:09

"A zdrobit-o, a spulberat-o ..." Ce scriai la 5-0 ???

Vezi toate comentariile (15)
Comentează