INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 4-3 (ÎN TUR 0-1)

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 4-3 // Thriller pe Etihad! City o bate pe Spurs, 4-3, după un meci roller coaster, dar e OUT din Ligă! Gol anulat cu VAR în prelungiri

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 23:56

Tottenham s-a calificat după un meci ca un montagne russe. Cel mai pur fotbal britanic! Va fi show cu Ajax în semifinală. Guardiola, geniul învins. Sterling înscrisese pentru 5-3 în minutul 90+3, dar arbitrul Cuneyt Cakir a anulat reușita după o decizie controversată cu ajutorul VAR. 

Click AICI pentru live+statistici

Click AICI pentru VIDEO!

Cine înfruntă Ajaxul? Aceasta era întrebarea aseară. După explozia de talent, pasiune, culoare și eliminarea lui Real și Juventus, noua senzație a Europei aștepta cu nerăbdare numele adversarei în lupta pe viață și pe moarte pentru un loc în marea finală. City sau Tottenham? 

Acesta e stilul Pep

City e imaginea fidelă a managerului său. Guardiola e exaltat, iar echipa sa e la fel. Înflăcărată. Jucând totul sau nimic. Sus, jos, ca într-un montagne russe nebun. Superfotbal, apoi gafe de copii în apărare, apoi superfotbal din nou. Pep aproape că intră pe teren la fiecare fază, stă lipit de linie, parcă el e tușierul. Și gesticulează, și se agită, și urlă, și face piruete, și arată pumnul. Starea lui se transmite jucătorilor, care intră în transă când începe meciul. 

Tottenham e mai calmă, mai calculată, acționează ca un hitman, exact ca Pochettino. Cu Son mereu marcator în clipele importante. 

Patru goluri în 11 minute

Sterling deschide scorul, fentând artistic și găsind efectul perfect pentru colțul lung, lângă bară. 1-0 și e de-abia minutul 4. Aproape imediat, o eroare în defensivă îi oferă lui Tottenham șansa contrei. Laporte greșește iar, îi pasează celui mai în formă rival. Pentru Son, nu există cuvântul ratare. 1-1 (7). Același Laporte mai gafează o dată, alt atac fulger al oaspeților și tot Son finalizează. 1-2 (10). Incredibil! Și incredibilul continuă. City egalează într-un minut. Bernardo Silva, cel supranumit Picasso: 2-2 (11). Pentru ca Sterling să apară decisiv în careul mic la centrarea lui De Bruyne. 3-2 (21). Cea mai nebună jumătate de repriză văzută în Champions League. 

Lovitura la corner

„Simt că vom fi în semifinalele Ligii”, anunța Guardiola înaintea returului. „Cetățenii” asaltează poarta lui Lloris. Au aproape o sută de goluri acasă în acest sezon în toate competițiile. Cascade de faze. Sterling, De Bruyne, David Silva... Vine și golul eliberator? Agüero scoate sufletul din Lloris cu bomba sa după o altă cursă a lui De Bruyne. 4-2 (59).

Mai e doar o jumătate de oră. Spurs trec în ofensivă. Și Llorente înscrie cu șoldul după un corner. 4-3 (73), gol confirmat de VAR. 

Acum, Tottenham e în semifinale. Se mai schimbă ceva? Mai înscrie City? Nu! Golul lui Sterling din prelungiri e anulat de VAR. Guardiola nu mai rezistă. E terminat. El e marele învins în cel mai pur fotbal britanic. Pe viață și pe moarte.

clipboard01
*Kun Aguero se afla în ofsaid în momentul în care Silva deviază mingea pasată înapoi de Eriksen

6 ediții la rândare Guardiola în Champions League fără a disputa finala: trei cu Bayern, trei cu City

98 de goluri a marcat City acasă în acest sezon în 26 de meciuri jucate în toate competiții

FINAL » Manchester City - Tottenham 4-3 (Sterling 4, 21, Bernardo 11, Aguero 59 / Son 7, 10, Llorente 73)

ECHIPELE DE START:

Manchester City: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Mendy - Gundogan, Silva, De Bruyne - Bernardo, Sterling, Aguero
Rezerve: Murici, Stones, Sane, Fernandinho, Mahrez, Otamendi, Jesus
Antrenor: Pep Guardiola

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Wanyama, Sissoko - Alli, Eriksen, Son, Moura
Rezerve: Gazzaniga, Sanchez, Lamela, Llorente, Foyth, Davies, Skipp
Antrenor: Maurizio Pochettino

 
 

Vezi AICI programul „sferturilor” Ligii Campionilor

125 de ania împlinit Manchester City, club fondat pe 16 aprilie 1894

Vezi și: Jorge Mendes s-a întâlnit cu președintele lui Juventus Torino! Manevra prin care a înghețat prețul la 120 de milioane de euro

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (162)
caminero
caminero  •  18 Aprilie 2019, 16:05
Postat de ciprianuniversitatea pe 17 Aprilie 2019, 22:17

Nu imi aduc aminte care e ultimul meci la care am vazut 4 goluri in primele 10 minute. Sau nu-mi aduc aminte daca am vazut vreunul.

Urziceni - Dinamo 4-4 în 2010, după 1-0 apoi 1-2 apoi 2-2 în primele 10 minute.

tandd
tandd  •  18 Aprilie 2019, 11:25
Postat de badeadorian pe 18 Aprilie 2019, 11:17

Cea mai nedreapta anulare ''cu legea-n mana'' a unui gol . Din punct de vedere teoretic al regulamentului a fost o pozitie de ofsaid la limita limitei , aproape pe linie fundasul cu atacantul . Dar atacantul vine efectiv spre minge si cand o preia anuleaza acel avantaj iluzoriu de 30 de cm mai aproape de linia de poarta decat doi adversari . Practic si teoretic el nu a avut niciun avantaj in momentul devierii mingei catre el , chiar a facut un efort in plus sa-l preia ... In fine , Man City a murit cu regulamentul in mana . Un regulament care trebuie schimbat strict la faze de genul ultimului gol anulat . Felicitari ambelor echipe , un meci minunat !!!

si teoretic si practic regulamentul e acelasi ptr toti,e offside sub orice forma te uiti,e la limita,dar e offside.VAR-ul ptr astfel de faze a fost creat,limita ptr care ochiul arbitrului e imposibil sa vada.dar e offside,aici n udiscutam despre avantajele care si le creeaza atacantul ,nu asta era in discutie,ci pozitia lui la mmentul respectiv

badeadorian
badeadorian  •  18 Aprilie 2019, 11:17

Cea mai nedreapta anulare ''cu legea-n mana'' a unui gol . Din punct de vedere teoretic al regulamentului a fost o pozitie de ofsaid la limita limitei , aproape pe linie fundasul cu atacantul . Dar atacantul vine efectiv spre minge si cand o preia anuleaza acel avantaj iluzoriu de 30 de cm mai aproape de linia de poarta decat doi adversari . Practic si teoretic el nu a avut niciun avantaj in momentul devierii mingei catre el , chiar a facut un efort in plus sa-l preia ... In fine , Man City a murit cu regulamentul in mana . Un regulament care trebuie schimbat strict la faze de genul ultimului gol anulat . Felicitari ambelor echipe , un meci minunat !!!

Vezi toate comentariile (162)
Comentează