INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - DORTMUND 3-1

Messi, o nouă bornă istorică demnă de al șaselea Balon de Aur » E lăudat de toată lumea: „E incredibil nu doar ce face, ci mai ales când face!”

Articol de - Publicat joi, 28 noiembrie 2019 10:28

Antrenorul Valverde a epuizat superlativele pentru Lionel Messi, care a mai făcut o demonstraţie demnă de al şaselea Balon de Aur, la al 700-lea meci în tricoul Barcelonei. Catalanii au învins-o pe Borussia Dortmund, 3-1.

Barcelona - Dortmund 3-1

Aşteptând să fie premiat cu al şaselea Balon de Aur, Messi a mai oferit un recital, pentru ultima impresie. La meciul 700 în tricoul Barcelonei (au trecut 15 ani de la debutul său cu Espanyol), a fost iar de neoprit. A creat toate golurile blaugrana, în victoria (3-1) cu Dortmund, sinonimă cu calificarea în „optimi” de pe primul loc al grupei. 

A driblat fenomenal, a pasat genial la golurile lui Suárez şi Griezmann, a executat magic o „directă” în transversală şi a marcat o dată, ajungând la zece reuşite în acest sezon blaugrana. A şi primit un „galben” din partea francezului Turpin, pentru o cădere în careu, judecată aspru ca o simulare. 

„Messi este incredibil”

„Lecţia de fotbal a zeului Messi. A avut încă o dată tot stadionul la picioare”, a titrat Sport. „Tridentul letal. Barça a etalat cea mai bună versiune pentru a ocoli în «optimi» patru grei, PSG, Bayern, City, Juventus”, a completat Mundo Deportivo. 

„Ce pot să mai spun despre Messi? E incredibil. Nu e doar ceea ce face, ci când face. Leo şi Luis se înţeleg perfect pentru că joacă de mult împreună. Messi e un pasator excelent, iar Griezmann ştie să se demarce bine, dar încă îşi caută timingul potrivit", a explicat tehnicianul Valverde. 

„E imposibil de blocat” 

Şi adversarii de la Borussia îi recunosc meritele argentinianului. „Messi nu poate fi blocat. A jucat ca un 8  fals, se mişcă bine între linii şi când primeşte mingea devine letal. Nu-ţi mai rămâne decât să-l faultezi, e extrem de periculos", a mărturisit antrenorul Favre. 

„E cel mai bun fotbalist pe care l-am văzut. Punct. A dovedit iar că e numărul 1”, a completat Hummels, liderul unei defensive răvăşite de raidurile căpitanului. 

32 de pase decisivea reuşit Messi în Ligă, la 11 de recordul absolut al competiţie deţinut de Giggs

CIFRELE LUI MESSI 

  • 700 de meciuri 
  • 613 goluri 
  • 237 assisturi 
  • 125 de "duble" 
  • 40 de hattrickuri 
  • 5 pokere 
  • 1 chintă 
  • 39% din golurile Barcelonei influenţate începând din 2004-2005

Vezi și:

CHAMPIONS LEAGUE // VIDEO + FOTO Leo Messi, show contra Borussiei! Hagi a jucat doar 10 minute + Slavia lui Stanciu, învinsă de Inter » Cei doi români, OUT din Europa! Toate rezultatele serii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
103556593955789
Clau Alex Berdei  •  28 Noiembrie 2019, 16:58
Postat de cneius pe 28 Noiembrie 2019, 12:43

De cind nu a mai luat o Liga Barca cu acest Messi stelar ?

Adevarata intrebare este cate ligi ale campionilor a castigat Barca cu Messi.Iti raspund tot eu.Mai multe decat in intreaga existenta a Barcelonei pana la Messi.Daca coechipieri nu dormeau la returul cu Liverpool ,mai castigau una

556780055146645
Sorin Neculae  •  28 Noiembrie 2019, 16:20

Hai sa concluzionăm un pic! Messi cel mai bun din istorie și C. Ronaldo cel mai ambițios fotbalist ever! Cat a putut să transpire sărăcuțul, of, of!

1988994827794479
Diana Ghetau  •  28 Noiembrie 2019, 16:15
Postat de cneius pe 28 Noiembrie 2019, 12:43

De cind nu a mai luat o Liga Barca cu acest Messi stelar ?

Tu la a cata cupa esti anul asta ? De tot iti permiti sa judeci. Daca nu.ti place un jucator ....simplu nu.ti place. De aici si pana a da tu sfaturi si a tine mirala....oho hoo vine mos craciun. La multi ani !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează