INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SUEDIA

”Mi-e dor de națională”. Ibrahimovici, tentat să revină pentru Mondiale! Ar putea veni în această lună în România

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 02 martie 2018 09:47

Atacantul de 36 de ani, retras după Euro 2016, s-a răzgândit: ”Nu cred că trebuie să fiu chemat de cineva. Poarta nu e închisă niciodată dacă ai jucat două decenii acolo. Dacă vreau, mă întorc”.

Ibrahimovici rămâne și la 36 de ani omul surprizelor. S-a întors la Man. United și acum a devenit nostalgic și după echipa națională. "Un Mondial fără Zlatan nu are farmec și nu merită privit", spunea suedezul înaintea turneului din Brazilia 2014.

Atunci, scandinavii au ratat calificarea cu el, acum au ajuns în Rusia, dar fără el! Ibra s-a retras după CE 2016, dar între timp s-a răzgândit: "Mi-e dor de echipa națională, îmi lipsește mult".

"Greu să te uiți la alții"

Într-un interviu acordat presei suedeze, Zlatan pare foarte sigur că va fi primit, vorbind în stilu-i caracteristic: "Dacă eu vreau să revin, o fac! Nu cred că trebuie să mă și cheme cineva. În realitate poarta nu este închisă niciodată dacă ai jucat două decenii acolo. Este dificil să-i vezi pe alții jucând, iar tu nu mai ești în națională".

Refăcut după două luni

Ibra știe totuși că poate ajunge la Mondialul din vară doar dacă joacă la echipa de club. Accidentat în aprilie 2017 și operat la genunchi, s-a recuperat și a semnat din nou cu Man. United, revenind după 7 luni. Dar n-a scăpat de probleme și în jocul cu Burnley, de Boxing Day, s-a rupt iar. Acum e refăcut și se gândește la CM! 

116 meciuri și 62 de goluri are Ibrahimovici în naționala Suediei, pentru care a debutat pe 31 ianuarie 2001, 0-0 în amicalul cu Feroe. A jucat la 2 Mondiale și 4 Europene

187 de minute a prins Zlatan în acest sezon la Man. United. În cel trecut, a dat 28 de goluri și 10 assisturi în 46 de meciuri în toate competițiile

"Nu doresc să vin doar pentru că sunt cineva. Dacă nu joci, nu te poți concentra la echipa națională. Lumea vorbește despre mine, dar eu nu sunt nici măcar pe lista pentru Rusia" Zlatan Ibrahimovici, atacant Suedia

Dacă va reveni până la urmă la națională, Zlatan ar putea ajunge la Craiova, unde România va întâlni Suedia într-o partidă amicală pe 27 martie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează