INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SHERIFF

Sheriff a câștigat pe „Bernabeu”, dar Mihai Stoichiță n-o vede bine în Liga 1: „Ar fi în play-out la noi” » Crăciunescu ripostează: „Ce rușine și cât tupeu să ai?”

Sheriff Tiraspol a învins-o pe Real Madrid chiar pe Santiago Bernabeu, 2-1 // foto: Guliver/gettyimages
Sheriff Tiraspol a învins-o pe Real Madrid chiar pe Santiago Bernabeu, 2-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 18:13 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 22:54

Mihai Stoichiță (67 de ani), directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, crede că Sheriff Tiraspol, campioana din Republica Moldova, nu ar prinde play-off-ul dacă ar face parte din Liga 1.

Sheriff Tiraspol este revelația acestui început de sezon în Liga Campionilor. Campioana din Republica Moldova are zece partide fără înfrângere în Ligă (din turul 1 preliminar), opt succese și două egaluri, golaveraj 18-3. 

La prima ei participare în grupele celei mai importante competiții inter-cluburi, a început cu două victorii. A doua, un 2-1 de vis pe „Santiago Bernabeu”, cu Real Madrid!

Mihai Stoichiță: „Patronul de la Sheriff are o avere fabuloasă”

Deși a uimit Europa, Sheriff nu s-ar descurca foarte bine în Liga 1, în opinia lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF.

„Una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului. Sunt în Liga Campionilor, care e şi asta o mare surpriză. Să baţi Şahtior şi Real… Se pare că ăsta e anul lor de graţie! Era greu să te gândeşti că pot bate Realul la Madrid. 

Investiţiile de acolo justifică totul. Unde-s bani e şi performanţă. Ei îmbină creşterea de jucători de la academie cu aducerea de jucători buni. Tot timpul au avut fotbalişti care au făcut carieră în campionatul Rusiei. Cel care investeşte acolo are o avere fabuloasă. Îşi permite într-o ţară mică. Este o provincie a Moldovei”, a spus oficialul FRF pentru AS.ro

Mihai Stoichiță: „Sheriff ar fi în play-out la noi”

După ce a lăudat performanțele și investițiile de la Sheriff, Stoichiță și-a schimbat discursul, spunând că Sheriff nu ar prinde play-off-ul în Liga 1. 

„Nu poate fi comparat cu fotbalul românesc. Dacă Sheriff ar juca la noi, nu ar câştiga campionatul. Poate în play-out ar fi. Este o conjunctură că au ajuns acolo. Au avut şi şansă, dar e momentul lor, unul fericit. Nu ştiu dacă va ţine foarte mult!”, a mai spus Stoichiță. 

Mihai Stoichiță a antrenat-o pe Sheriff Tiraspol în două rânduri. Mai întâi între ianuarie și iulie 2002, apoi între august 2012 și aprilie 2013.

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a reacționat printr-un comentariu la o redistribuire a citatului lui Stoichiță pe Facebook, de către un prieten din lista sa:

Sheriff a câștigat pe „Bernabeu”, dar Mihai Stoichiță n-o vede bine în Liga 1: „Ar fi în play-out la noi” » Crăciunescu ripostează: „Ce rușine și cât tupeu să ai?”

Citește mai multe știri despre Sheriff: 

Românul care a antrenat-o pe Sheriff, uimit și el de performanța moldovenilor: „E greu de explicat, dar mai e o chestie”

Ce scriu marile ziare europene despre victoria istorică obținută de Sheriff: „Moldovenii chiar încep să sperie! Luați-i în serios” + gluma serii

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  30 Septembrie 2021, 14:31

Nici asta nu mai este in apele lui de cand tot sta pe la federatie !!

457961185625445
Marian Manolache  •  30 Septembrie 2021, 12:02

*** Astia conduc fotbalul romanesc. Si ne mai miram ca ne bate Armenia,Georgia? Ce il califica pe asta sa fie director tehnic al FRF?? Ca a fost prin armenia? L.au dat afara pana si din Panama dar e sef la noi. Ne meritam soarta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  30 Septembrie 2021, 10:43
Postat de cirus11 pe 29 Septembrie 2021, 23:55

Nu inseamna ca ar avea super rezultate... Stoichita are pana la un pucnt dreptate. Ce ar face Sheriff in fata unei echipe care se apara cum au facut-o ei la Madrid??? Nu stim dar eu as ghici ca s-ar descurca foarte bine si in situatia asta... nu au bubuit mingi in CL, au pasat, au atacat cand au avut nevoie. Ar fi un CFR in Romania.

Pai ia sa ne gandim nitel...A da!Acum cativa ani in grupele Europa league nu au reusit sa o intreaca pe echipa lui Becali!!!Au facut doar egaluri-si in tur la Becuresti si in retur la Tiraspol!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează